KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Dondurmalı Künefe

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
tebessüm
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
tebessüm



başarı
başarı:
Dondurmalı Künefe Imgleft2/2Dondurmalı Künefe Emptybarbleue  (2/2)

Dondurmalı Künefe Empty
MesajKonu: Dondurmalı Künefe   Dondurmalı Künefe EmptyÇarş. Mart 10 2010, 04:00

[img(640,481)]https://2img.net/r/ihimizer/img513/2738/knefefn8.jpg[/img]


Güneydoğu illerimizde pek sevilen bir tel kadayıf çeşididir.Bilinen yöresel yenilen tatlıların başında gelir.Eskiden yemek için sofraya gelirken pişen tepsinin altına bir tepside kömür ateşi konur,sıcak olarak yenilmek üzere sofraya gelir ve dilim dilim kesilerek servis yapılırmış.Biz görmedik ama şimdide belki yapılan yerler vardır.
Künefenin yapılırken , günlük peynir ve tuzsuz olması, (yörede künefe peyniri olarak özel peynir kullanılıyor.)şerbetinin hafif olması, yavaş yavaş pişmesi, tepsinin altına sürülen yağın içindeki pekmezin glikozsuz hakiki üzüm pekmezinden olması gibi özelliklere dikkat etmek gerekir Bu işlem künefenin kıvamına uygun kızarmasını sağlamaktadır. Bunun yanında künefe peynirinin, tıpkı kaşarlı tosttaki gibi yenilirken uzaması künefenin de iyi olduğunu gösteriyormuş
Dumanı üzerinde sıcacık bir künefeye kim hayır diyebilir ki... Üzerine kaymak ya da dondurma ekleyerek de yiyebileceğiniz bu tatlımızı ben de sizlere yedikten sonra ustalardan öğrenerek anlatayım istedim.Afiyet olsun.

MALZEMELER
500 gr. Tel Kadayıf
100 gr. Tereyağı
150 gr. Çam fıstığı
200 gr. Peynir
20 gr. Pekmez
Şerbet İçin
3 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su


HAZIRLANIŞI
Pekmezle tereyağı karıştırın. Kadayıf telini elinizle çekerek çok küçük parçalara bölün.Tereyağla karıştırılmış pekmezi kısık ateşin üzerinde tepsinin içinde kadayıfa uğarak yedirin.Künefeyi yapacağımız tepsimizi pekmezle karıştırdığımız tereyağıyla hafifçe yağlayınız, kadayıfın yarısını künefeyi pişireceğimiz tepsiye yayın ,boşluk bırakmamaya özen göstererek sıkıştırın. Üzerine hafifçe eritilmiş tereyağını gezdirin. Arasına tuzsuz peynirleri döşeyin.(künefe peyniri ya da dil peyniri) Çekilmiş yeşil fıstık tepsinin her tarafına gelecek şekilde serpiştirin,sıkıştırın üzerinden bir tabakla iyice bastırın.Daha sonra kadayıfın diğer yarısını üzerine ilave edin. Dikkat edilmesi gereken husus künefenin muhakkak alttan pişirilmesidir. kömür ateşi veya çok kısık tüp ateşinde 20 dakikaya yakın alt kısmı pişirilir. Ardından üst kısmını alta döndürülür10-15 dakika pişirilerek ocaktan alınır. Künefeyi bekletmeden şerbetinin soğuk olarak yavaş yavaş kepçeyle dökülmesi gerekmektedir. Kesinlikle tatlı sıcak, şurup soğuk olmalıdır. Sıcak olarak servis edilip yenmelidir.. Afiyet olsun.
Künefe antepfıstığıyla yapıldığı gibi kaymakla da yapılır. Kaymak yerine sütlü muhallebi veya kestirilmiş manda sütü kullanılabilir. İki tabaka arasına fıstık yerine kestirilmiş süt veya katıca, koyuca pişirilmiş muhallebi konur...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



Dondurmalı Künefe Empty
MesajKonu: Geri: Dondurmalı Künefe   Dondurmalı Künefe EmptyCuma Mart 12 2010, 07:53

[img]/users/3113/12/92/97/smiles/248853.jpg[/img]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
tebessüm
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
tebessüm



başarı
başarı:
Dondurmalı Künefe Imgleft2/2Dondurmalı Künefe Emptybarbleue  (2/2)

Dondurmalı Künefe Empty
MesajKonu: Geri: Dondurmalı Künefe   Dondurmalı Künefe EmptySalı Mart 23 2010, 06:03

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Dondurmalı Künefe
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» künefe(resimli)
» DONDURMALI PASTA
» Dondurmalı pasta...
» dondurmalı profiterol
» dondurmalı şeftali tatlısı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: kek,pasta ve tatlılar-
Buraya geçin: