KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Patates Püresi

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
hypnose87
CO ADMIN
CO ADMIN
hypnose87



Patates Püresi Empty
MesajKonu: Patates Püresi   Patates Püresi EmptyPaz Mart 14 2010, 10:19

[img(320px,240px)]http://bp3.blogger.com/_hNa-0F0dE5A/RjZEfvJBJ0I/AAAAAAAAAQg/Brjl-_zul78/s320/Picture+506.jpg[/img]


[b][color:8587=dimgray][color:8587=darkorange][size=19]Malzemeler[/color]

* 5 orta boy patates
* 1/2 kadar süt (burası biraz sizin pürenizi ne kadar akışkan istediğinize bağlı, dikkat edin püre çorbası olmasın ki benim bir kere başıma geldi [img]http://www.forumezi.org/images/smilies/parmakkahkaha.gif[/img]
* Tuz
* Tereyağ


[color:8587=darkorange]Yapılışı[/color]

1. Patatesleri soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Zaten el blendarından geçeceği için çok küçük doğramanıza gerek yok Wink
2. Çelik bir dencereye doğradığınız patatesleri koyun. İçine hafif üzerlerine çıkacak kadar süt ekleyin. Az eklemiş olmanız önemli değil blendardan geçirirken isterseniz daha da süt ilave ederek kıvamını daha akıcı yapabilirsiniz. Yeterki çok olmasın. O zaman nişasta ile koyultmanız gerekir. Yada ayrı bir tencerede patates haşlayıp eklemeniz ki bu da asıl lezzetini bozabilir. İşte benim püremin sırrı bu: patatesler suda değil doğrudan sütte haşlanıyorlar. Böylece haşlanırken sütü çeken patateslerin lezzetine lezzet katılıyor.
3. Arzu ettiğiniz kadar tuz ve tereyağ parçalarını da sütün içine katın. Arada dibi tutmasın diye karıştırarark patateslerin iyice yumuşamasını sağlayın.
4. Patatesler yumuşayınca ocağın altını kapatıp blendardan geçirin. Servis etmeden önce blendardan geçirirseniz daha iyi olur. Servis ederken kuru nane veya pul biber ile süsleyebilirsiniz..[/size][/color][/b]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
hicran-k
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
hicran-k



başarı
başarı:
Patates Püresi Imgleft2/2Patates Püresi Emptybarbleue  (2/2)

Patates Püresi Empty
MesajKonu: Geri: Patates Püresi   Patates Püresi EmptyPaz Mart 14 2010, 13:48

sütle beraber patatesleri haşlamayı deneyecem
güzel fikir
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Patates Püresi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» patates püresi tarifi
» elmalı brokoli püresi
» Kremali Patates
» fırında patates
» Patates Diyeti

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: sebze yemekleri-
Buraya geçin: