KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 ÇİLEKLİ ve MEYVE SOSLU YAŞPASTA

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



ÇİLEKLİ ve MEYVE SOSLU YAŞPASTA Empty
MesajKonu: ÇİLEKLİ ve MEYVE SOSLU YAŞPASTA   ÇİLEKLİ ve MEYVE SOSLU YAŞPASTA EmptyCuma Mayıs 07 2010, 04:08

[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000][img(550,434)]http://img03.blogcu.com/images/l/e/z/lezzetmutfagi/c140cb993e7a6a122b330101443762cc_1271190527.jpg[/img]
[color:9a11=#f00][b]PANDİSPANYA MALZEMESİ VE YAPILIŞI[/b][/color]
[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000]4 yumurta[/color][/b][/color]
[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000]1 su bardağı şeker[/color][/b][/color]
[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000]1 su bardağı un[/color][/b][/color]
[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000]1/2 su bardağı nişasta[/color][/b][/color]
[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000]1/2 kahve fincanı kaynar su[/color][/b][/color]
[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000]kabartmatozu ve vanilya[/color][/b][/color]

[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000]Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp diğer malzemelerini ekliyoruz.Akışkan bir hamurumuz olacak.Yağlayıp unladığımız kalıbımıza 30cm'lik bir kalıp döküyoruz kendi fırınımızın ayarında pişiriyoruz.Eğer pasta yapacağım önceden belli ise ben pandispanyayı bir gün önceden pişirip streçfilme sarıp dolapta bekletiyorum.Ertesi güne içini çok daha güzel çekmiş ve daha kolay kesilen bir kekimiz oluyor......Pandispanyayı üç parçaya bölüyoruz.[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000][img(580,444)]http://img03.blogcu.com/images/l/e/z/lezzetmutfagi/d691da5a6a2adbb63a1c9a49deac813a_1271190946.jpg[/img]
[color:9a11=#f00][b]ARA KREMANIN MALZEMESİ VE YAPILIŞI[/b][/color]
[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000]4 bardak süt[/color][/b][/color]
[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000]3 tepeleme kaşık un[/color][/b][/color]
[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000]2 tepeleme kaşık nişasta[/color][/b][/color]
[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000]10 kaşık şeker[/color][/b][/color]
[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000]2 yumurta sarısı[/color][/b][/color]
[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000]50 gr margarin[/color][/b][/color]

[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000]Margarin hariç diğer malzemeleri tencereye alıp güzelce çırpıyoruz.Karıştırarak pişiriyoruz.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp mikserle çırparak ılıtıyoruz.Bu arada margarini de ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz.Üçe kestiğimiz pandispanyamızın arasına krema ve doğradığımız çilekleri döşüyoruz.Pastayı bu şekilde yapıp bütün katlarını bitirelim....
[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000][img(518,394)]http://img03.blogcu.com/images/l/e/z/lezzetmutfagi/29e36ea6e3d731152edf7ea22e9505d5_1271191263.jpg[/img][/color][/b][/color]

[color:9a11=#f00][b][color:9a11=#000]En üstüne çırpılmış kermşanti sürüp çilekleri dizelim.Dr oetkerin çilekli ahudutlu meyveli sosunu paketin üzerindeki pişirip iyice soğuttuktan sonra pastanın üzerine dökelim ve boncuklarla süsleyelim.Sosu iyice soğutmayı unutmayın.Kremşanti erir...alıntı[/color][/b][/color][/color][/b][/color][/color][/b][/color][/color][/b][/color][/color][/b][/color]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ÇİLEKLİ ve MEYVE SOSLU YAŞPASTA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» haşhaşlı,meyve soslu tatlı
» ISPANAKLI YAŞPASTA
» ÇİLEKLİ YAŞ PASTA
» Çilekli Çanta
» çilekli pasta

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: kek,pasta ve tatlılar-
Buraya geçin: