KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

çocuklara Merhamet Etmek

2 posters
YazarMesaj
AkideŞekeri
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
AkideŞekeri

çocuklara Merhamet Etmek Empty
MesajKonu: çocuklara Merhamet Etmek    çocuklara Merhamet Etmek EmptyPaz Ağus. 29 2010, 11:38

[color:f5b9=olive][size=18][font:f5b9=Times New Roman]Hz Aişe (RadıyAllah'u Anhum)'dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte:

"Bir Arabi, Peygamber Efendimiz (sav) 'in yanına geldi:

- (Yâ Resulallah) Siz çocukları öpüyor musunuz? Biz çocukları öpmüyoruz, dediPeygamber Efendimiz (sav) :
-Allah senin kalbinden rahmi (Merhameti) çıkardı ise biz ne yapalım, diye buyurdu"

Ebu Hureyre (ra) şöyle rivayet ediyor: "Peygamber Efendimiz (sav) Hz Hasan'ı öpüyordu, yanında da, Ekra bin Cabir-i Temim-i oturuyordu:

-Yâ Resullalah! Benim on oğlum var birini dahi öpmedim, dedi Bunun üzerine, Peygamber Efendimiz (sav):
-Kim merhamet etmezse ona merhamet edilmez buyurdu"

Hz Aişe (radıyallah'u anha)'dan rivayet edilen bir başka hadis-i şerifte:

"Bir gün, fakir bir kadın yanıma geldi İki kız çocuğu vardı, ben kadına üç tane hurma verdim Hurmanın birini bir kızına, birini de bir kızına verdi, üçüncü hurmayı kendisi yemek için ağzına ayıpürdüğü sırada, iki çocuk o hurmayıda istediler Kadın o hurmayı da ikiye bölerek çocuklarına verdi Bu benim garibime gitti ve Peygamber Efendimiz (sav)'e anlattım O'da:

-Allah-u Zülcelal kadını, yapmış olduğu bu fiilden dolayı cehennemden azad etti ve cenneti ona vacip etti, bu[/color]yurdu"
[/size] netten alıntı[/font]
tebessüm
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
tebessüm

başarı
başarı:
 çocuklara Merhamet Etmek Imgleft2/2 çocuklara Merhamet Etmek Emptybarbleue  (2/2)

MesajKonu: Geri: çocuklara Merhamet Etmek    çocuklara Merhamet Etmek EmptyPaz Ağus. 29 2010, 23:30

EMEGINE SAGLIK merhabet duygusu bol olanlardan oluruz inş.
AkideŞekeri
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
AkideŞekeri

MesajKonu: Geri: çocuklara Merhamet Etmek    çocuklara Merhamet Etmek EmptyPaz Ağus. 29 2010, 23:38

Amin toprakcığım Amin inşAllah

çocuklara Merhamet Etmek
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  çocuklara Merhamet Etmek
» Merhamet etmek
» Alay etmek
» Gıybet etmek
» Haset etmek