KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Apartman Yönetimi Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
nesko
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
nesko



başarı
başarı:
Apartman Yönetimi Hakkında Bilmemiz Gerekenler  Imgleft2/2Apartman Yönetimi Hakkında Bilmemiz Gerekenler  Emptybarbleue  (2/2)

Apartman Yönetimi Hakkında Bilmemiz Gerekenler  Empty
MesajKonu: Apartman Yönetimi Hakkında Bilmemiz Gerekenler    Apartman Yönetimi Hakkında Bilmemiz Gerekenler  EmptySalı Ağus. 31 2010, 02:15

Apartman Yönetimi Hakkında Bilmemiz Gerekenler

OTURMADIĞIM DAİRENİN APARTMAN GİDERLERİNE İŞTİRAK ETMEK ZORUNDA MIYIM?
Dairenin maliki oldugunuz müddetçe; otursanız da oturmasanız da giderlere iştirak etmek zorundasınız. Ödemelerinizi yapmadığınız takdirde yönetici aleyhinizde icra takibi yapabilir mal varlığınıza haciz koyabilir. Yönetici bunun yanında sizden aylık yüzde 10 gibi yüksek bir faiz talep edebilir. Yöneticinin yapacağı muamelelere karsı sizin savunulacak pek bir hakkiniz olmayacaktır ve sonuçta borcunuzu faizi icra masrafı ve avukat ücreti ile birlikte ödemek zorunda kalırsınız. İste bu nedenlerle ortak giderlerden hissenize düsen payı ödemenizde yarar var.

YAKIT BEDELİNDE PAY ORANI NEDİR?
Apartman sakinlerinin yakıt bedelini öncelikle apar?man yönetim planından tetkik etmeleri gerekir. Yönetim planında hangi dairelerin ne oranda yakıt bedeli ödeyeceği yazılı olmalıdır.
Apartman sakinleri yönetim planında gösterilen sekle uymak zorundadır Kat Mülkiyeti Kanunu’nun ilgili hükümlerine göre yakıt giderini arsa payı oranında ödemeniz gerekecektir. Bu taktirde de dairenizin arsa payını öğrenmeniz gerekir. Bunu da ya yönetim planından

SU SAATLERİ ORTAK OLUNCA NE YAPMALI?
Bu durumda olanlar için ortak su parasının bölüştürülmesi konusunda uygulanacak muhtelif bölüştürme usulleri vardır ve bunlardan hiçbiri için tam adildir denilemez. Ancak binanızda yazlığa gidenler seyahate çıkanlar para ödemezse gündüzleri çalışanlar da gündüz evde olmadıkları için yari para ödemeyi teklif edecek küçük çocuğu olanlar küçüklerin hesaba katılmamasını isteyecek balkonu bulunmayanlar balkon yıkadıkları için balkonu olanların diğer kat sahiplerinden daha fazla ödemesi gerektiğini ileri sürecek ve akla gelmeyen bin türlü ihtimal devreye sokularak is içinden çıkılmaz hale gelecektir. Bunun için kanunun da öngördüğü şekilde herkese tam olarak uygulanmalıdır. Buna göre hiç evde oturmayan kimseler dahi ortak giderlere katılacak ve ortak ödemeler yapılacaktır.

MALİKLERİN İZNİ ALINMADAN TERASA KAÇAK KAT YAPILMIŞSA
İmar mevzuatını altüst eden ve adına kısaca İmar Affı denen yasalar serisi hemen her yıl çıkarılmaktadır. Uygulaması son derece zor olan ve bazen yerleşmiş hukuk kavramlarına ters de düşebilen bir mevzuattır. Buna bağlı yatırım kanunları hakkında Yargıtay’ın muhtelif içtihatları özetle Kat Mülkiyeti Kanunu hükümleri yürürlükten kaldırılmadıkça su anda bu kanuna tabi binaların ortak yerlerinin işgali İmar Affı mevzuatına girmemektedir. Bu uygulucalar hakkında idari yargı yoluna gidilmesi mümkündür. Ancak sonuç alınması 3 yıldan aşağı değildir.


GİRİŞ KATINDA OTURANLAR ASANSÖR GİDERLERİNE KATILMAK ZORUNDA MIDIR?
Kat Mülkiyeti Kanunu’na tabi binalarda ortak yerleri kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınılamaz. Ancak bunun aksine hükümler yönetim planına konabilir ve böyle bir hüküm de geçerlidir. Çoğunlukla uygulamada gördüğümüz bu tür bağımsız kat maliklerinin asansör giderlerinden muaf tutulduğudur. Eğer yönetim planında böyle bir madde yoksa konuyu bağımsız bölüm malikleri toplantısında gündeme getirerek Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 33. maddesine göre açıkça adalet kurallarına aykırı durumun değiştirilmesi ve adil bir hale getirilmesi için yönetim planındaki hükmün değiştirilmesini talep edebilirsiniz.


APARTMAN YÖNETİM PLANINDA TOPLANTI TARİHİ TESPİT EDİLMEMİŞSE
Yönetim planında toplantı zamanı tespit edilmemiş oldugu hallerde kanun gereği takvim yılının ilk ayı içinde yapılması gereken toplantı bu ayin birinci gününden sonuncu gününe kadar (son gün dahil) yapılabilir. Son gün bir tatil gününe rastlasa da bu süre uzamayacaktır. Çünkü Kat Malikleri Kurulu’nun mutlaka is günü içinde yapılmasını gerektiren bir ihtiyaç söz konusu değildir. Aksine gerek tatil günleri gerekse mesai saati dışındaki zamanlar kurul toplantısı için daha elverişlidir.


APARTMAN OLAĞAN TOPLANTISI YÖNETİM PLANINDA BELİRTİLEN ZAMANLARDA YA DA TAKVİM YILININ İLK AYI İÇİNDE YAPILMAMIŞSA NE OLUR?
Bu gibi durumlarda olağanüstü toplantıların yapılması mümkündür. Fakat olağanüstü toplantıyı gerektirecek önemli sebeplerin önceden görülebilmesi mümkün değildir ve hiçbir kat maliki yönetim planında belirlenmiş tarihlerin ya da Ocak ayinin dışındaki bir zamanda yapılacak olan olağan toplantıyı beklemek durumunda bırakılmamalıdır. Olağanüstü toplantılarda toplantının 15 gün önce kat maliklerine bildirileceğine ilişkin hüküm de bu husustaki sakıncayı nispeten giderebilecektir.


APARTMAN YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLECEK ÜYELERDE ARANACAK ŞARTLAR NELERDİR?Kanunda yönetim kurulu üyeliğine seçilecek kimselere? hangi niteliklerin bulunması gerektiği hususunda bir açıklık yoktur. Sadece bu üyelerin kat maliklerinin dışındaki kimselerden de seçilebileceği belirtilmiştir. Ancak görevin özelliği dikkate alınırsa bu üyelerde gene de birtakım niteliklerin bulunması gerektiği sonucuna varılır. Yönetim kurulu üyelerinde aranacak şartlarla yöneticide aranacak şartlar arasında bir fark söz konusu değildir.





Alıntıdır.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
nermin73
VIP
VIP
nermin73



Apartman Yönetimi Hakkında Bilmemiz Gerekenler  Empty
MesajKonu: Geri: Apartman Yönetimi Hakkında Bilmemiz Gerekenler    Apartman Yönetimi Hakkında Bilmemiz Gerekenler  EmptySalı Ağus. 31 2010, 04:13

tşkr
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Apartman Yönetimi Hakkında Bilmemiz Gerekenler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» reflü hakkında bilmeniz gerekenler
» Kırım Kongo Hakkında Bilinmesi Gerekenler / Kene Isırması
» Bu hikaye Northwestern Üniversitesi iş idaresi Master Öğrencileri ile zaman yönetimi dersi Profesörü arasında geçer :
» unutulmaması gerekenler
» Emzik ve Bilinmesi Gerekenler

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: hukuk bölümü-
Buraya geçin: