KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

  Margarin ve Beslenmedeki Yeri ...

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nesko
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
nesko



başarı
başarı:
 Margarin ve Beslenmedeki Yeri ... Imgleft2/2 Margarin ve Beslenmedeki Yeri ... Emptybarbleue  (2/2)

 Margarin ve Beslenmedeki Yeri ... Empty
MesajKonu: Margarin ve Beslenmedeki Yeri ...    Margarin ve Beslenmedeki Yeri ... EmptySalı Ağus. 31 2010, 07:28

Margarin ve Beslenmedeki Yeri

MARGARİN, sıvı ya da katı yağların su ya da sütle karıştırılmasıyla hazırlanan, tereyağı kı*vamındaki yemeklik ve kahvaltılık yağlara verilen addır. Bu ana bileşenlerin yanı sıra margarinlere A, B ve D vitaminleri ile tat, koku ve renk verici maddeler de katılır.

Margarin ilk kez 1860'ların sonlarında Fransız kimyacı H. Mege-Mouries tarafından geliştirildi. Hemen ardından Hollanda'da üre*tilmeye başlandı, 1873'te de ABD'ye girdi. 20. yüzyıla kadar pek fazla yaygınlaşmayan margarin üretimi daha sonra hızla arttı; günü*müzde pek çok ülkede, hatta tereyağı üreticisi olan ülkelerde bile yaygın olarak üretilmekte*dir. Türkiye'de ise ilk kez 1930'larda başlayan margarin üretimi o yıllarda çok küçük ölçekli olmasına karşılık bugün 400 bin tona yaklaş*maktadır.

Margarin yapımında başlıca yerfıstığı, hin*distancevizi, palmiye tohumu, soyafasulyesi ve ayçiçeği gibi bitkisel kaynaklardan çıkarı*lan sıvı yağlar ile bazı hayvansal katı ve sıvı yağlar (örneğin balina yağı) kullanılır. Bitki*sel ya da hayvansal kaynaklardan çıkarıldık*tan sonra çeşitli işlemlerden geçirilerek arıtı*lan bu yağlar pastörize süt, su, vitaminler, tat, koku ve renk vericilerle karıştırılır. Karışım, iyice çalkalanarak kremsi hale dönüştürülür ve soğutma birimlerinden geçirilerek katılaş-tırılır. En sonunda da istenilen biçim verilerek paketlenir.


alıntıdır...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Margarin ve Beslenmedeki Yeri ...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Dekorasyonda duvarların yeri
» Dünyanın en korkunç 10 yeri!
» Kibrin dindeki yeri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: genel sağlık-
Buraya geçin: