KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

  Mikroplar en çok bu gıdaları seviyor ...

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nesko
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
nesko



başarı
başarı:
 Mikroplar en çok bu gıdaları seviyor ... Imgleft2/2 Mikroplar en çok bu gıdaları seviyor ... Emptybarbleue  (2/2)

 Mikroplar en çok bu gıdaları seviyor ... Empty
MesajKonu: Mikroplar en çok bu gıdaları seviyor ...    Mikroplar en çok bu gıdaları seviyor ... EmptySalı Ağus. 31 2010, 07:31

Mikroplar en çok bu gıdaları seviyor

Gıdalarınızı iyi pişirin Gıda zehirlenmelerine yol açacak mikropların bulaştığı gıdaların görünüş, tat ve kokusunda hemen fark edilebilecek önemli bir değişiklik olmayabilir

Pişirilmiş gıdaların oda sıcaklığında 1,5 saatten fazla bekletilmesinin, yemeklerin yeterince pişirilmemesinin, gıda zehirlenmelerine yol açabildiği belirtildi.

Tarımsal Kalkınma Vakfı ve Konya Büyükşehir Belediyesince yürütülen 57 bin 630 avro bütçeli AB destekli Gıda Tüketicisini Koruma ve Bilinçlendirme Projesi kapsamında görevliler, Konya'daki bir alışveriş merkezinde açılan stantta, tüketicileri güvenli gıda tüketimi konusunda bilinçlendirmeye çalışıyor.

Tüketicilere hazırlanan CD'leri izlettirerek alışverişin püf noktaları, gıda zehirlenmeleri, sağlıklı gıda tüketimi konusunda geniş bilgi veren görevliler, ayrıca Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Konya İl Kontrol Laboratuvarı yetkililerince hazırlanan 'Gıda Tüketicisi El Kitabı''nı dağıtıyor.

Kitabın ''gıda güvenliği'' başlığı altındaki bölümünde, gıda zehirlenmeleri konusunda bilinmesi ve öğrenilmesi gereken bilgiler yer alıyor.

Gıda zehirlenmelerine yol açacak mikropların bulaştığı gıdaların görünüş, tat ve kokusunda hemen fark edilebilecek önemli bir değişiklik olmayacağının vurgulandığı el kitabında, her yıl binlerce kişinin gıdadan zehirlendiği, bunlardan önemli bölümünün zehirlenmeden habersiz olduğu, bazılarının ise öldüğü belirtiliyor.


Kitapta, gıda zehirlenmelerinin başlıca 10 nedeni şöyle sıralanıyor:


''-Yemeğin çok erkenden pişirilmesi ve sıcak ortamda bekletilmesi.

-Pişirilmiş yemeğin dolaba konmadan önce 1,5 saatten fazla tehlikeli derecede tutulması (genelde oda sıcaklığı).

-Yemek tekrar ısıtılırken yeterince ısıl işlem görmemesi ve mikropların ölmemesi.

-Zehirleyici mikropların bulaştığı gıdaların tüketilmesi.

-Yemeklerin yeterince pişirilmemesi.

-Kümes besinlerinin pişirilmeden önce yeterince buzunun çözülmemesi.

-Pişmiş yemeğe çiğ yemeğin dokunması.

-Sıcak yemeklerin vitrinde 63 dereceden düşük bekletilmesi.

-Hazırlanma sırasında yemeğe insanlardan hastalık mikrobunun bulaşması.

-Artık yemek yenmesi.''




-DAYANIKLI VE DAYANIKSIZ GIDALAR-


El kitabında şeker, un ve baklagiller dayanıklı, patates ve fındık gibi gıdalar az dayanıklı, et, balık, taze meyve ve sebze, yumurta, süt ve ürünleri ile ekmek gibi ürünler ise dayanıksız gıdalar olarak tanıtılıyor.

Zehirlenmeye yol açabilecek riskli mikropların bazı yiyecek çeşitlerinde diğerlerinden daha kolay üreyebildiği vurgulanan kitapta, yüksek riskli mikropların sevdiği gıdaların et ve süt ürünleri, yumurta, salam, sucuk, deniz ürünleri, pişmiş pirinç ve makarna, hazır meyve salataları olduğu belirtiliyor.

alıntıdır...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Mikroplar en çok bu gıdaları seviyor ...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Seni Seviyor"DUM"
» sağlığın mucize gıdaları
» Katı Gıdaları yemeyen Bebekler
» Üstteki Üyenin Yazdığı Ünlüyü Seviyor musun?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: genel sağlık-
Buraya geçin: