KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 HaŞhaŞli Lokum

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



HaŞhaŞli Lokum Empty
MesajKonu: HaŞhaŞli Lokum   HaŞhaŞli Lokum EmptySalı Kas. 17 2009, 02:54

[center][url=http://img1.blogcu.com/images/a/s/y/asyacan07/lokum.jpg][img(482,321)]http://img1.blogcu.com/images/a/s/y/asyacan07/lokum.jpg[/img][/url]

HAŞHAŞLI LOKUM
[/center]

[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]Malzemeler:[/size][/font]

[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]- Yarım su bardağı süt[/size][/font]
[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]- 1 çay bardağı zeytinyağ yada mısırözü yağı[/size][/font]
[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]- 1 paket yaş maya [/size][/font]
[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]- 1 çorba kaşığı toz şeker[/size][/font]
[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]- 1 çay kaşığı tuz[/size][/font]
[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]- Yarım su bardağı su[/size][/font]
[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]- 3 bardak un[/size][/font]
[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]- 3 çorba kaşığı haşhaş (ezilmiş)[/size][/font]
[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]- 2 çorba kaşığı tahin[/size][/font]
[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]- 1 yada 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz ben 2 bardak koydum [/size][/font]
[font:c57c=Arial][size=9]- Üzeri İçin arzu edilen miktarda susam[/size][/font]

[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]Yapılışı:[/size][/font]

[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]-Süt ve yağ ile mayayı eritelim sonra şeker,tuz ve unu ekleyelim yuğururken suyuda ilave edelim yoğurduktan sonra mayalanması için yaklaşık 40-50 dakika bekleyelim.[/size][/font]
[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]-Haşhaşı, tahini ve cevizi karıştırıp iç malzemeyi hazırlayalım. [/size][/font]
[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]-Mayalanan hamuru 5 eşit beze yapıp ilk bezeyi poğaça yapar gibi açalım [/size][/font]
[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]-iç malzemeden 1 çorba kaşığı kadar koyup elimizle her tarafına yayarak ve bezeyi de açarak biraz büyütelim ikinci bezeyi elimizle açıp ilk açtığımız bezenin üzerine koyup içine bir çorba kaşığı iç malzemeyi ilave edip elimizle yayarak açalım. [/size][/font]
[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]-İki bezeyi birleştirmiş olduk diğer bezeleri de aynı şekilde açıp rulo yapalım. [/size][/font]
[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]-Rulo şeklindeki hamuru oklava yuvarlıyormuş gibi yuvarlayarak biraz dahe inceltelim. [/size][/font]
[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]-İki parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizelim. [/size][/font]
[font:c57c=Arial][size=9]-Üzerine bolca susam serpelim.[/size][/font]
[font:c57c=Arial, Helvetica, sans-serif][size=9]-5-10 Dk. bu şekilde hamuru bekletip önceden ısınmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.[/size][/font]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



HaŞhaŞli Lokum Empty
MesajKonu: Geri: HaŞhaŞli Lokum   HaŞhaŞli Lokum EmptyÇarş. Nis. 28 2010, 04:15

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
HaŞhaŞli Lokum
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» lokum kek,,
» muzlu lokum
» lokum kurabiyesi
» HAŞHAŞLI KEK
» lımonlu haşhaşlı kek

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: kek,pasta ve tatlılar-
Buraya geçin: