KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Patates ve Diğer Kızartmaları Yaparken

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ZeHR@
prenses
prenses
ZeHR@



başarı
başarı:
Patates ve Diğer Kızartmaları Yaparken Imgleft2/2Patates ve Diğer Kızartmaları Yaparken Emptybarbleue  (2/2)

Patates ve Diğer Kızartmaları Yaparken Empty
MesajKonu: Patates ve Diğer Kızartmaları Yaparken   Patates ve Diğer Kızartmaları Yaparken EmptyÇarş. Ekim 14 2009, 20:18

[center][b][b][font:67b6=Trebuchet MS][size=16][color:67b6=#ff0000]
Patates
ve Diğer Kızartmaları Yaparken[/color][/size][/font][/b][/b] [/center]
[b]
Kızartma yaparken
kızgın yağın çevreye sıçramasından çok pratik bir yolla kendinizi
koruyabilirsiniz. Yağı kızdırmadan önce tavanın içine bir miktar tuz atarsanız,
yağınız sıçramayacağı için güvenle kızartma yapabilirsiniz. Tuz yağın içindeki
sıçramaya neden olan nemi alacaktır

Kızartmanın sırrı
Patlıcanı
yağda kızartmadan önce, tuzlu suda 5-10 dakika bekletin. Göreceksiniz ne
kararacaktır, nede fazla yağ çekecektir
Nar gibi kızarmış bir tavuk için,
pişmesine yakın üzerine tuzlu su sürmeyi deneyin, sonucu
göreceksiniz
Aklınızda bulunsun, herhangi bir şeyi kızarttıktan sonra yağı
ikinci bir defa daha kullanmak istiyorsanız, bu yağı ince bir süzgeçten veya
ince bir tülbentten süzün.
Balıkların iyi kızarması için önce yıkayıp
kurulayın, sonra una bulamadan önce süte batırın.

Patatesi kızartmanın
püf noktaları
Patatesi kızartmanında püf noktası olur mu demeyin, çünkü var.
Örneğin neden sizin kızarttıklarınız kıtır kıtır değilde yumuşacık oluyor; ya da
yapışıyor dersiniz? Evet patates kızartırken iki şeye dikkat
etmelisiniz
Birincisi soyup doğradıktan sonra bol suyla çalkalayın ve kuru
bir bezle iyice kurulayın. Çünkü kesik yerlerinde açığa çıkan nişasta, tıpkı bir
tutkal gibi parçaları birbirine yapıştırır
İkinci dikkat edeceğiniz şey,
onları yağdan çıkardıktan sonra hemen tabağa alıp tuzlamak. Tuz fazla yağı ve
buharı emer. Kızartmanın yumuşamadan kıtırlaşmasını sağlar
Yağın kolay
sindirilmesini sağlayan sebze pişirme yöntemini hiç duydunuz mu?
Önce
sebzeler az suda ve hafif ateşte yağsız pişer. Pişme tamamlanınca üzerine bir
miktar yağ konur. Yağın her tarafa dağılması için tencere silkelenir, kapağı
kapatılır ve bir kaç dakika bekletilir. Bu yöntemle pişen sebzeler yağı
emmediğinden hem sindirimleri kolay olur, hem de daha az yağ kullanmış
olursunuz.
Çeşni vermek için yağı koyarken biraz da maydanoz,dereotu, nane,
fesleğen gibi otlar katmaya ne dersiniz? [/b]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://zehra79.blogcu.com/
 
Patates ve Diğer Kızartmaları Yaparken
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kek - Pasta Yaparken
» ütü yaparken püf noktalar
» Yemek Yaparken-püf noktaları
» Yemek Yaparken UygulayabİleceĞİnİz Pratİk Bİlgİler
» Diyet yaparken yapılan hatalardan kurtulmak...

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Pratik Bilgiler-
Buraya geçin: