KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 gazozlu poğaca

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
sirinadmin
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
sirinadmin



başarı
başarı:
gazozlu poğaca Imgleft2/2gazozlu poğaca Emptybarbleue  (2/2)

gazozlu poğaca Empty
MesajKonu: gazozlu poğaca   gazozlu poğaca EmptyÇarş. Ara. 16 2009, 19:26

[b]Açıklama :[/b]
Dünkü mönümde vazgeçilmezim,gazozlu poğaçalar da vardı..Günlerce tazeliğini koruyabilen,çok hafif bir tada ve yumuşaklığa sahip,leziz bir alternatif..Gazoz ekleyince hamur pamuk gibi oluyor,keşfettiğimden beri müptelasi olduk diyebilirim..Mutlaka misafirlerim geldiğinde mönümde bulundurduğum bir hamur işi,içine her çeşit harc çok yakışıyor bilhassa kıyma,peynir,patates,patlıcan....Nasıl seviyorsanız..
İşte b enim poğaçalarım sırrı bu Gazoz[img]http://www.kadinforumu.com/images/smilies/smile.gif[/img]
hamurunuz 4 katına kadar çıkabiliyor..
Kibeleme teşekkürler.. Bilgiler:Kullanılan Malzemeler:[b]Süre[/b]
N/A
[b]Zorluk Derecesi:[/b]
Kolay
[b]Kaç Kişilik[/b]
N/A
[list=1]
[*]Malzemeler:
[*]1 su bardağı oda ısısında sade gazoz
[*]çamlıca marka vb.
[*]yarım su bardağı su
[*]250 gr tereyağı oda ısısında
[*]30 gr yaş maya veya
[*]1 çorba kaşığı toz maya
[*]1 çorba kaşığı şeker
[*]1 tatlı kaşığı tuz
[*]un
[*]İçine: peynir maydanoz karışımı vb.
[*]Üzerine:
[*]yumurta sarısı
[*]çörek otu vb.
[*]ben nane ve kekik ekliyorum harika oluyor
[/list]Tarifin Hazırlanışı
[list=1]
[*]Yapılışı:
[*]Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir.
[*]not: Gazoz bardağa konmadan önce kendi şişesinde oda ısısında bekleyene kadar açılmamalı. gazozun gazının gitmemesi gerekiyor..
[/list][b]Açıklama :[/b]

Dünkü mönümde vazgeçilmezim,gazozlu poğaçalar da vardı..Günlerce tazeliğini koruyabilen,çok hafif bir tada ve yumuşaklığa sahip,leziz bir alternatif..Gazoz ekleyince hamur pamuk gibi oluyor,keşfettiğimden beri müptelasi olduk diyebilirim..Mutlaka misafirlerim geldiğinde mönümde bulundurduğum bir hamur işi,içine her çeşit harc çok yakışıyor bilhassa kıyma,peynir,patates,patlıcan....Nasıl seviyorsanız..
İşte b enim poğaçalarım sırrı bu Gazoz[img]http://www.kadinforumu.com/images/smilies/smile.gif[/img]
hamurunuz 4 katına kadar çıkabiliyor..
Kibeleme teşekkürler.. Bilgiler:Kullanılan Malzemeler:[b]Süre[/b]
N/A
[b]Zorluk Derecesi:[/b]
Kolay
[b]Kaç Kişilik[/b]
N/A
[list=1]
[*]Malzemeler:
[*]1 su bardağı oda ısısında sade gazoz
[*]çamlıca marka vb.
[*]yarım su bardağı su
[*]250 gr tereyağı oda ısısında
[*]30 gr yaş maya veya
[*]1 çorba kaşığı toz maya
[*]1 çorba kaşığı şeker
[*]1 tatlı kaşığı tuz
[*]un
[*]İçine: peynir maydanoz karışımı vb.
[*]Üzerine:
[*]yumurta sarısı
[*]çörek otu vb.
[*]ben nane ve kekik ekliyorum harika oluyor
[/list]Tarifin Hazırlanışı
[list=1]
[*]Yapılışı:
[*]Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir.
[*]not: Gazoz bardağa konmadan önce kendi şişesinde oda ısısında bekleyene kadar açılmamalı. gazozun gazının gitmemesi gerekiyor..
[/list]

[img]https://2img.net/r/ihimizer/img21/5383/photo101small.jpg[/img]
[img]https://2img.net/r/ihimizer/img30/4683/fotoflexeranimation.gif[/img][/QUOTE]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://minikkelebekler.yetkin-forum.com
Misafir
Misafir
Anonymous



gazozlu poğaca Empty
MesajKonu: Geri: gazozlu poğaca   gazozlu poğaca EmptyPerş. Nis. 29 2010, 03:07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
gazozlu poğaca
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» gazozlu pogaca
» katmer poğaca
» Peynirli Poğaça
» kolay pogaca
» poğaca tarıfı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: hamur işleri-
Buraya geçin: