KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı)

2 posters
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous

şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı) Empty
MesajKonu: şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı)   şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı) EmptyPerş. Ara. 17 2009, 01:04

[img(1024px,768px)][Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

[img(1280px,960px)][Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Yeni bir kış mevsimi yaşarken biz hanımlar boş oturmayarak sevdiklerimize yakınlarımıza veya kendimize muhakkak birşeyler yapıyoruz.
Her kış mevsiminde olduğu gibi yine bu senede boş oturamadım yine şişleri elime aldım .Bir şal ördüm bitirdim devamındada atkı örüyorum Atkı şu an henüz bitmemesine rağmen resimler net görünmesede paylaşıyorum.

Şal için gerekli malzeme
150 gr simli ip
5 no şiş

simli ipler iki kalitede, şal örerken kalın olanını kullandımÖyle olması gerekiyor..Atkıda ince ipi tercih ettim
Atkıda ipin ince olması daha bir zarif görünüm verdi

Model haroşo örğü, Şal yaparken şişe 74 ilmek atarak başlıyoruz ve örgüyü her iki başta devamlı arttırarak örmeye devam ediyoruz bu şekilde 32 sıra haroşo örüyoruz.
32. sırayı tamamladıktan sonra ilmekleri 2 kesip bir arttırarak bir sıra bu şekilde örüyoruz.Dönüşte örgüyü bitiriyoruz bitirirken 3 nolu şiş kullanmak gerekir.Örümcekler tığla yanlara 12 tane alt kısımada 17 tane yerleştirdikten sonra 7 sıra örülüyor.
Bu örneğe benzeyen farklı bir şal örneğinde 32. sıradan sonra örneğe 3 nolu şişle haroşoya devam edilmiş ve 5 cm daha örüldükten sonra şal bitirilmiş bitiş kısmı şalda yaka gibi durmuş örümcek yapımında ise daha ufak örümcek örneği kullanılmış.

[img(1280,960)][Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Simli ip
5 nolu şiş
Ajur örnek
Atkıya 34 veya 40 arası ilmek atarak başlıyoruz.Birinci ilmeği örmeden boş alıyoruz .Bir ilmek arttırıp iki
ilmeği tersten kesiyoruz ve bu şekilde son ilmeğe kadar geliyoruz.Son kalan bir ilmeği örerken arttırma
yapmadan örüyoruz Bu şekilde her iki taraftan atkımızı örüp bitiriyoruz.

Başta olan ilk ilmek örülmeden alınıyor
Daha sonra 1 arttırıp, 2 ilmeği beraber ters alarak örüyoruz
son ilmeği örürkende arttırma yapmadan örüyoruz.

Atkıyı örürken Bir arttırıp iki ilmeği düz alıpta örebilirsiniz.Her iki şekildede
örğü yapılabilir [color:ec23=blue]ALINTI[/color]
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı)   şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı) EmptyPerş. Ara. 17 2009, 01:08

teşekkürler
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı)   şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı) EmptyPerş. Ara. 17 2009, 01:09

[img][Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] [color:2e5f=blue]canım[/color]
nazlıcan
usta üye
usta üye
nazlıcan

başarı
başarı:
şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı) Imgleft2/2şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı) Emptybarbleue  (2/2)

MesajKonu: Geri: şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı)   şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı) EmptyPerş. Ara. 17 2009, 03:41

benim gib örgü beceremeyenler için kolay ve yapılabilecek bir örnek.
ayrıntılıda anlatmışsın
teşekkürler canım eline sağlık
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı)   şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı) EmptyPerş. Ara. 17 2009, 04:15

[img][Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] [img][Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
tebessüm
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
tebessüm

başarı
başarı:
şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı) Imgleft2/2şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı) Emptybarbleue  (2/2)

MesajKonu: Geri: şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı)   şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı) EmptyPerş. Ara. 17 2009, 04:55

[img][Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı)   şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı) EmptyPerş. Ara. 17 2009, 05:13

[img][Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] [img][Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

şal ve atkı örneği(resimli ve anlatımlı)
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Nohut Örneği (Resimli Anlatım)
» Kolay Bir Panço Örneği Resimli Anlatım netten...
» çok şık atkı örneği
» Örgü Atkı Modli Çok Orjinal anlatımlı örgü atkı modeli
» fırfırlı atkı örneği