KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

gülümse deli kızım

2 posters
YazarMesaj
hicran-k
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
hicran-k

başarı
başarı:
gülümse deli kızım Imgleft2/2gülümse deli kızım Emptybarbleue  (2/2)

gülümse deli kızım Empty
MesajKonu: gülümse deli kızım   gülümse deli kızım EmptyPtsi Ocak 11 2010, 04:05

Yıllar önce duş alırken bir hayale kaptırmıştım kendimi.Düş ülkemin ormanlarından birinde,yağmur altında çırılçıplak bir biçimde kendi çevremde dönüyor,havaya yayılan toprak kokusuyla sarhoş oluyordum.Alkol nasıl aç karnına çarparsa,toprak kokusu da beni öyle çarpıyordu.Kendi çevremde dönmem baş dönmesini daha da artırıyor,dönen başımdan yayılan imge kokusu,toprak kokusuyla bütünleşiyordu.Durduğumda bir film şeridi gibi anılarım geçmişti gözümün önünden.Kollarımı farketmiştim daha sonra.Sol kolum dünyamızın hali gibi karakol,özgür bir dünya için yazı yazmamı sağlayıp bana sarhoşluk veren sağ kolum ise alkol olmuştu.Ayaklarım gökkuşağı,gövdem ise büyük bir kalp oluvermişti. Başım büyük bir göze,saçım ise fesleğenlere dönüşüvermişti.Alkolumla fesleğenleri okşadığımda yayılan koku burnunu sızlatmıştır umarım!

Berlin’deyken kanalboyunda bir salkımsöğüt ağacım vardı benim.Adını Denizkızı Eftalya koymuştum.Orada yaşadığım sürece ağacımı ziyaret etmeyi hiç ihmal etmedim.Bazı akşamlar dostlarımla birlikte ziyaret ederdim ağacımı.Üzerine çıkıp gökyüzünü seyre dalar,şaraplar içer,türküler söyler,şiirler okurduk.Ağacıma her sarılışımda Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın şu dizeleri gelirdi dilimin ucuna:”Bir ağacın-Bir günde yazdığını-Bir ozan-Ömrü boyunca yazamaz” Cahit Sıtkı Tarancı,Yalnızlığa Dair adlı şiirinde şöyle diyordu:”Bir derdin varsa açabilirsin ağaçlara-Ağaç yaprak verir,sır vermez rüzgara” Ben de rüzgarın özgürlük dansını duyumsamak için bir ağaç gibi olmak istiyorum sevgili.Toprağın altındaki köklerimi,senin köklerinle buluşturabilmek için seni arıyorum hala.Çinlilerin Ay Tavşanı Söylencesi geliyor aklıma.Buda’nın acı çektiği günlerin birinde,bir tavşan onun karnını doyurabilmek için kendini ateşe atmış.Buda da minnettar kalıp tavşanın ruhunu aya göndermiş.Tavşan ayda abıhayat karışımını oluşturan şifalı otları sihirli bir havanda dövermiş.Ben de ağacımın altında seni düşünürken, içimde oluşan tanımlanamaz şifalı duyguları gönlüme kokteyl yaptım deli kızım.Melih Cevdet Anday,Rahatı Kaçan Ağaç adlı şiirinde, “Ona bir kitap vereceğim/ Rahatını kaçırmak için/Bir öğrenegörsün aşkı/ Ağacı o vakit seyredin” diyordu.Eftalya’nın rahatını aşkımızla kaçırdım sevgili.Ağacıma her sarılışım sana sarılışımın sıcaklığını hissettirdi bana.Cemal Süreya,Ölüm adlı iki dizelik şiirinde,”Ölüm geliyor aklıma birden ölüm/Bir ağacın gövdesine sarılıyorum” demişti.Cemal Süreya dedim de bir fantezim geldi aklıma şimdi.Ursula K. Le Guin, “Fantezi iç benliğin dilidir.” diyordu.İç benliğimin dili seni bir çocuk parkında salıncakta sallamama yol açıyor sevgili.Sonra yanımıza 9-10 yaşlarında bir ayakkabı boyacısı geliyor. “Boyayayım mı abim,ablam?” diyor.Gözlerindeki hüzün dikkatimizi çekiyor.Sana duyduğum aşkın yarattığı sevincin,çocuğun yüzüne sinmesini sağlama isteği kaplıyor içimi birden.Ayakkabılarımız boyalı,ama çocuğun ayakkabılarının boyasız olduğunu farkediyoruz hemen.Yanına gidip, “Teşekkür ederim.Ayakkabılarımız boyalı.Ama seninkiler değil.Ben şimdi ayakkabı boyacısı olayım.Varsay ki sen de müşterisin.Ayakkabılarını boyamak istiyorum.Eğer kabul edersen,üç ayakkabı boyadığını varsayıp,gereken parayı vereceğim sana!” diyorum.Şaşkın şaşkın bakıyor bana.İnanası gelmiyor.Çocuğun taburesine oturup, “Haydi gel çekinme!” diyorum.Utana sıkıla geliyor ayakkabı sandığının başına.Büyük bir zevkle boyuyorum ayakkabılarını.Daha sonra üç ayakkabı boyama parasını tutuşturuyorum eline.Saçını okşuyorum,hem sen hem de ben yüzüne öpücük konduruyoruz.Şaşkına uğramış bir halde ayrılıyor yanımızdan.O andaki bana bakışın sonucunda,gönlümün gökyüzünde uçmaya başlayan kuşların cıvıltıları içimi gıdıklıyor.Gözlerimi gözlerinden ayırmadan,Cemal Süreya’nın Aşk adlı şiirinin iki dizesini mırıldanıyorum hemen: “Seni bir kere öpsem ikinin hatırı kalıyordu/ İki kere öpeyim desem üçün boynu bükük” Bunun üzerine dudaklarımı öpücüklerinle işgal etmeyi ihmal etmiyorsun.Her öpüşmemizle,öpmeler denizinde sarhoş gemi gibi hissediyoruz kendimizi.Gün gelir de karşılaşırsak gül yerine bir maydanoz demeti hediye etmek istiyorum sana deli kızım.Ve arkasından, “Maydanoz narin,ince yapılı bir bitki.Çok sevdiğim şifalı otlardan biri.Benim için sevgi ve inceliğin sembollerinden biri.Sana olan sevgimin şifasını,bu maydanozları afiyetle yiyerek görmelisin.Maydanoz hediye ederek,sana karşı kaba olmamak için her zaman elimden geleni yapacağımı da ilan etmiş oluyorum.” demek istiyorum.Başka bir gün Eski Yunan’da adı aşkotu diye geçen ve şifalı otlardan biri olan bir tutam kekik hediye etmek istiyorum sana.Kekik hediye ettiğim gün tavla maçı yapmalıyız ama.Maça başlamadan önce bahse tutuşmalıyız.Kim yenilirse kekikleri yiyecek,ardından da yenen yenileni dudaklarından öpecek.Kekik kokusu öpüşmemize ayrı bir tat kazandırır sanırım. alıntı
yazar sesumut
tebessüm
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
tebessüm

başarı
başarı:
gülümse deli kızım Imgleft2/2gülümse deli kızım Emptybarbleue  (2/2)

gülümse deli kızım Empty
MesajKonu: Geri: gülümse deli kızım   gülümse deli kızım EmptyPtsi Ocak 11 2010, 05:02

[b]çooook güzeldi yaaaa okurken ayrı bi lezzet aldım tşkler ablam ellerin dert görmesin..[/b]

gülümse deli kızım
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» bir kızım olsaydı
» en akıllı deli
» Yusuf Güney - Bir Deli Aşk
» Gülümse HAYATA:)
» Volkan Konak- Deli Gönlüm