KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 çankırı yöresi bükme gözleme

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
çisil18
SADIK ÜYE
SADIK ÜYE
çisil18



çankırı yöresi bükme gözleme Empty
MesajKonu: çankırı yöresi bükme gözleme   çankırı yöresi bükme gözleme EmptyPtsi Ekim 19 2009, 01:43

[table:80b0 width="80%" align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"][tr][td:80b0 width="221"][font:80b0=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][size=9][color:80b0=#000000][b][color:80b0=#cc0000]BÜKME

[/color][/b][/color][/size][/font][/td] [td:80b0 width="429"] [/td] [/tr] [tr:80b0 valign="top"] [td:80b0 width="221"]
[font:80b0=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][size=9][color:80b0=#cc0000][b][img(196,162)]/tarif_resimleri/bukme.jpg[/img][/b][/color][/size][/font]" target="_blank" rel="nofollow">http://www.ortabayindir.com/yemek/tarif_resimleri/bukme.jpg[/img][/b][/color][/size][/font]
[/td] [td:80b0 width="429"]
[font:80b0=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][size=9][color:80b0=#cc0000][b][u]Malzemeler:
[/u][/b][/color][/size][/font][font:80b0=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][size=9][color:80b0=#408080][color:80b0=#000000]- 1 Kg un
-
kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
-
Tuz
-
1 kg Kuş ekmeği(bazı yörelerde adı kadın parmağı,madımak)yada ıspanak
-
Kırmızı biber
-
Tuz karabiber
-
½ kıyma
-
1 baş soğan
-
Baharat[/color][/color][/size][/font]
[/td] [/tr] [tr] [td:80b0 colspan="2"][font:80b0=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][size=9][color:80b0=#000000][b][u][color:80b0=#cc0000]
Yapılışı:[/color]
[/u][/b][/color][/size][/font] [font:80b0=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][size=9][color:80b0=#000000]Kuş
ekmeği ayıklanarak,yıkanır.Tencereye yağı konur ve doğranır.Doğranan
soğan yağda sararıncaya kadar kavrulur.Doğranan ot içine ilave edilir
ve birlikte pişene kadar kavrulur.Baharatlar ilave edilerek soğuması
beklenir.Çiğ kıymanın içine ince doğranmış veya rendelenmiş
domates,ince kıyılmış biber,tuz ve baharatlar konur ve birlikte iyice
yoğrulur.Hazır kavrulmuş kışlık kıymanın içine soğan ve maydanoz
doğranarak ilave edilir.Daha sonra baharatlar ilave edilir ve iç olarak
kullanılabilir.Ilık suyun içersine yaş maya konur ve tuz ilave edilerek
hamur mayalanır.Bir veya iki saat dinlendirilen hamur daha sonra
pazılanarak yer mayası alınır.Yer mayasını alan hamurlar küçük küçük
alınır.içersine istenilen malzemeler konur.Ateşte pişirilir ve sıcakken
üzerine tereyağ sürülür.daha sonra isteğe göre çay veya ayran ile
servis yapılır
[/color][b]
[/b][color:80b0=#cc0000][b]Afiyet olsun.[/b][/color][/size][/font]
[/td][/tr][/table]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



çankırı yöresi bükme gözleme Empty
MesajKonu: Geri: çankırı yöresi bükme gözleme   çankırı yöresi bükme gözleme EmptyPerş. Nis. 29 2010, 04:22

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
çankırı yöresi bükme gözleme
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» çankırı yöresi toyga çorbası
» çankırı yöresi erişte çorbası
» BÜKME GÜL
» Pastırmalı Gözleme ...
» haşhaşlı katmer ve peynirli gözleme

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: yöresel yemekler-
Buraya geçin: