KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 haşhaşlı ve cevizli burma çörek

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



haşhaşlı ve cevizli burma çörek Empty
MesajKonu: haşhaşlı ve cevizli burma çörek   haşhaşlı ve cevizli burma çörek EmptyPerş. Ekim 22 2009, 01:28

[img]http://img03.blogcu.com/images/l/e/z/lezzetmutfagiarsiv/hashasliburma4_1239277672.jpg[/img]

[b][font:51b4=arial black,avant garde]
[color:51b4=#ff0000]MALZEMELER:
[/color]
2 kg un
1 paket dr oetker ınstant kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
ılık su
ezilmiş haşhaş
iri çekilmiş ceviz içi
sıvıyağ ( bol olacak )
[/font][/b][b][font:51b4=arial black,avant garde][color:51b4=#ff0000]YAPILIŞI:
[/color]
Ilık su ile un,maya,şeker tuz karıştırılarak
yumuşak bir hamur yoğuralım ve üzerini
örterek mayalanmaya bırakalım.....

Hamurumuz iki katı olup kabarınca
tezgahın üzerine bir miktar sıvıyağ döküp
hamurdan ekmek büyüklüğünde alıp elimizle
açalım.Yukarıda resimde de görülüyor zaten...

Açtığımız hamurun üzerine yaklaşık
1 çay bardağı kadar sıvıyağı dökelim üzerine
haşhaş ezmesini koyup hamurun hertarafına
elimizle yayalım.Üzerine cevizinide serpelim..
sonra hamuru küçük karelere keselim....

Bu karelerden üç veya dört tanesini üst üste
koyup elimizle iki ucundan ters yönlere
çevirerek buruyoruz ve hafifçe uzatarak
tepsiye yerleştiriyoruz.....

Bütün hamurumuz bitene kadar aynı işlemi
uyguluyoruz ve üzerine yumurta sürüp
altı üstü kızara kadar pişiriyoruz.....

[img]http://www.blogcu.com/kaynak/img/blogcontent/smilie/excl.gif[/img][color:51b4=#ff0000]PÜF NOKTASI:Haşhaşlı çöreğimizin
yağı oldukça bol olacak yağı az olursa yavan olur
tadı ekmek gibi olur amaaaaaaa bol yağlı olursa
tadına doyulmaz.Ama bol yağlı derken yanlış
anlaşılmasın yerken yağı hiç belli olmuyor
çünkü hamur yağı çekiyor......[/color][/font][/b]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Aynurr
MODERATOR
MODERATOR
Aynurr



başarı
başarı:
haşhaşlı ve cevizli burma çörek Imgleft2/2haşhaşlı ve cevizli burma çörek Emptybarbleue  (2/2)

haşhaşlı ve cevizli burma çörek Empty
MesajKonu: Geri: haşhaşlı ve cevizli burma çörek   haşhaşlı ve cevizli burma çörek EmptyPerş. Ekim 22 2009, 07:43

çok güzel görünüyor,emeğine sağlık....
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mutfaksenin.blogcu.com
sirinadmin
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
sirinadmin



başarı
başarı:
haşhaşlı ve cevizli burma çörek Imgleft2/2haşhaşlı ve cevizli burma çörek Emptybarbleue  (2/2)

haşhaşlı ve cevizli burma çörek Empty
MesajKonu: Geri: haşhaşlı ve cevizli burma çörek   haşhaşlı ve cevizli burma çörek EmptyPerş. Ekim 22 2009, 08:00

harıka emegıne saglık canım
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://minikkelebekler.yetkin-forum.com
 
haşhaşlı ve cevizli burma çörek
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» haşhaşlı burma
» Haşhaşlı çörek
» kuru burma
» Burma baklava
» otlu çörek

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: hamur işleri-
Buraya geçin: