KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Kadayıflı Kup (Resimli)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
sirinadmin
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
sirinadmin



başarı
başarı:
Kadayıflı Kup (Resimli) Imgleft2/2Kadayıflı Kup (Resimli) Emptybarbleue  (2/2)

Kadayıflı Kup (Resimli) Empty
MesajKonu: Kadayıflı Kup (Resimli)   Kadayıflı Kup (Resimli) EmptyÇarş. Kas. 25 2009, 11:34

[img]https://2img.net/r/ihimizer/img225/3309/resim879small.jpg[/img]

[table:4ce2 class=tborder border=0 cellSpacing=1 cellPadding=6 width="100%"][tr][td:4ce2 class=thead]Kullanılan Malzemeler:[/td][/tr][tr][td:4ce2 class=alt1][b]Süre[/b]
N/A
[b]Zorluk Derecesi:[/b]
Kolay
[b]Kaç Kişilik[/b]
N/A
[/td][td:4ce2 class=alt1][list=1]
[*]Muhallebisi için:
[*]1 litre süt
[*]1 su bardağı un
[*]1 su bardağı tozşeker
[*]arzuya göre aroma vermek için vanilya veya 3-4 parça damla sakızı
[*]1 paket kremşanti veya süt kreması
[*]arzuya bağlı vanilin veya damla sakızı (
[*]ben damla sakızı atıyorum içine)
[*]Kadayıfı için:
[*]250gr. kadayıf
[*]yarım veya 1 su bardağı arası orta ince çekilmiş fındık
[*]2-3 yemek kaşığı tereyağı
[*]yarım su bardağı veya daha az tozşeker
[/list][/td][/tr][tr][td:4ce2 class=thead colSpan=2]Tarifin Hazırlanışı[/td][/tr][tr][td:4ce2 class=alt1 colSpan=2][list=1]
[*]Kadayıfı önceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın. Alternatif olarak büyük bir bıçakla tahta üzerinde kıyın.
[*]Büyük bir tavada tereyağını eritin. Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
[*]Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun.
[*]Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın.
[*]Tava kızgın olacağından yanmasını önlemek için başka geniş bir çelik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın.
[*]Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve tozşekeri tel çırpıcı ile karıştırıp azar azar süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin.
[*]Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpın.
[*]Muhallebi iyice ılındıktan sonra dilediğiniz kase veya bardaklara önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün. Muhallebiyi yavaşça döküp düzeltin.
[*]Kalan kadayıfıda üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra cevizle süsleyerek servis yapın
[*]Not: Kadayıf ve muhallebiyi sıcakken buluşturursanız sıcaktan kadayıflar yumuşar.
[*]Ayrıca kadayı mutlaka şekerle kavurun kıtır kıtır oluyor..
[/list][/td][/tr][/table][img]https://2img.net/r/ihimizer/img141/4324/resim878small.jpg[/img]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://minikkelebekler.yetkin-forum.com
Misafir
Misafir
Anonymous



Kadayıflı Kup (Resimli) Empty
MesajKonu: Geri: Kadayıflı Kup (Resimli)   Kadayıflı Kup (Resimli) EmptyÇarş. Nis. 28 2010, 03:02

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kadayıflı Kup (Resimli)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» kadayıflı tavuk göysü
» Islak Kek (Resimli)
» resimli egzersiz
» gül pogaca resimli
» peynirli kek resımlı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: kek,pasta ve tatlılar-
Buraya geçin: