[table:b7a6 class=tborder border=0 cellSpacing=1 cellPadding=6 width="100%"][tr:b7a6 vAlign=top][td:b7a6 class=alt1][b]Açıklama :[/b]
değişik bir börek.ama çok güzel tadı var. Tariften 30 adet börek çıkmakta.
Alıntıdır. [/td][/tr][tr][td:b7a6 class=thead]Bilgiler:[/td][td:b7a6 class=thead]Kullanılan Malzemeler:[/td][/tr][tr][td:b7a6 class=alt1][b]Süre[/b]
30 dk.
[b]Zorluk Derecesi:[/b]
Kolay
[b]Kaç Kişilik[/b]
5-6 kişilik
[/td][td:b7a6 class=alt1][list=1]
[*]5 Adet yufka
[*]3 çorba kaşığı dolusu çekilmiş haşhaş
[*]2 su bardağı yeşil mercimek
[*]1.5 su bardağı sıvı yağ
[*]4 su bardağı su
[*]2 baş soğan
[*]Tuz
[*]Karabiber
[*]Pul biber
[/list][/td][/tr][tr][td:b7a6 class=thead colSpan=2]Tarifin Hazırlanışı[/td][/tr][tr][td:b7a6 class=alt1 colSpan=2][list=1]
[*]Yeşil mercimeği soğuk suya salıp, kaynamaya yakın 1 tatlı kaşığı tuz karıştırarak pişirin.(yumuşayana kadar).Eğer suyu kalırsa güzelce süzün.
[*]Soğanları doğrayın. İki çorba kaşığı kadar sıvı yağda kavurun.
[*]Soğanları, yeşil mercimeği, 1 tatlı kaşığı kadar tuz, karabiber ve pulbiberi bir kabta karıştırın.
[*]Haşhaşı 1,5 su bardağı sıvıyağda bir kaşıkla inceltin.
[*]yufkayı düz bir zemin üzerine serin.
[*]Üzerine haşaşlı yağdan sürün ve ikinci yufkayıda üzerine serin.
[*]Yufkalar ıkı kat üstüste iken 12 ye bölün.
[*]Mercimekli harçtan 1 çorba kaşığı dolusu kadar malzeme her bir üçgenin kıyısına koyun ve sigara böregi gibi sarın.(Çok sıkı sarmayın)
[*]Diğer 3 yufkadan ikisinide aynı şekilde sarın.
[*]Geriye 1 yufka kaldı onuda haşaşlı yağ ile yağlayın fakat yufkayı ikiye katlayın. (Çünkü üzerini kapatacak başka yufka yok. Ayrıca büyük bir fırın tepsisi tam 5 yufkadan oluyor. Tepsiye bir sırada 10 adet olacak sekilde 3 sıra diziyoruz)
[*]ikiye katladığımız yufkayıda 6 ya bölüyoruz ve harçtan kıyısına koyup diğerleri gibi sarıyoruz.
[*]Üzerine kalan haşaşlı-sıvıyağ harcından güzelce sürüyoruz.
[*]Bu şekilde 15 dakika kadar beklettiten sonra 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
[*]
[*]Yeşil mercimeği soğuk suya salıp, kaynamaya yakın 1 tatlı kaşığı tuz karıştırarak pişirin.(yumuşayana kadar).Eğer suyu kalırsa güzelce süzün.
[*]Soğanları doğrayın. İki çorba kaşığı kadar sıvı yağda kavurun.
[*]Soğanları, yeşil mercimeği, 1 tatlı kaşığı kadar tuz, karabiber ve pulbiberi bir kabta karıştırın.
[*]Haşhaşı 1,5 su bardağı sıvıyağda bir kaşıkla inceltin.
[*]yufkayı düz bir zemin üzerine serin.
[*]Üzerine haşaşlı yağdan sürün ve ikinci yufkayıda üzerine serin.
[*]Yufkalar ıkı kat üstüste iken 12 ye bölün.
[*]Mercimekli harçtan 1 çorba kaşığı dolusu kadar malzeme her bir üçgenin kıyısına koyun ve sigara böregi gibi sarın.(Çok sıkı sarmayın)
[*]Diğer 3 yufkadan ikisinide aynı şekilde sarın.
[*]Geriye 1 yufka kaldı onuda haşaşlı yağ ile yağlayın fakat yufkayı ikiye katlayın. (Çünkü üzerini kapatacak başka yufka yok. Ayrıca büyük bir fırın tepsisi tam 5 yufkadan oluyor. Tepsiye bir sırada 10 adet olacak sekilde 3 sıra diziyoruz)
[*]ikiye katladığımız yufkayıda 6 ya bölüyoruz ve harçtan kıyısına koyup diğerleri gibi sarıyoruz.
[*]Üzerine kalan haşaşlı-sıvıyağ harcından güzelce sürüyoruz.
[*]Bu şekilde 15 dakika kadar beklettiten sonra 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
[img]
_gunlugum/images/mercimekli_hasaslborek.JPG[/img]" target="_blank" rel="nofollow">http://yemekgunlugum.blogs.com/
_gunlugum/images/mercimekli_hasaslborek.JPG[/img]
[/list][/td][/tr][/table]
_gunlugum/images/mercimekli_hasaslborek.JPG" border="0" alt="" />