KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 pratik bilgiler

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
hicran-k
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
hicran-k



başarı
başarı:
pratik bilgiler Imgleft2/2pratik bilgiler Emptybarbleue  (2/2)

pratik bilgiler Empty
MesajKonu: pratik bilgiler   pratik bilgiler EmptyPtsi Ocak 11 2010, 03:49

[center][font:6a1c=Comic Sans MS][size=12][color:6a1c=magenta]Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin[/color][/size][/font]


[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için, gömleği makineye atmadan önce yaka kısmına sabun sürüp 15 dakika bekletin.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Tutkal lekelerini çıkarmak için, sirke ile ıslatıp, bol su ile durulanmalıdır.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için lekenin üzerine neft döküp 5 dakika bekleyin sonra nemli bir bezle silin.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Ellerdeki soğan ve sarımsak kokularını giderebilmek için yapılacak en iyi şey, haşlanmış patatesle ovmaktır.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Çay lekesi: [/color][/font][/size]
[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Pamuklu ve yünlülerde: leke taze ise, ılık suya batırılmış bir bezle ovulur.[/color][/font][/size]
[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Eskimiş ise, içine limon suyu katılmış ılık suda ıslatılmış bir pamuk parçası ile silinir.Ilık su ile çalkalanır.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Bir yerdeki sigara dumanını yok etmek için hemen mum yakın[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Ütüde sararan elbise hemen oksijenli su ile silinirse sararan yerler kaybolur.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız[/color][/font][/size]
[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Tertemiz olacaktır.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletin[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Konserve açıldıktan sonra cam kavanozda saklanırsa daha dayanıklı olur. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Kristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın. Bu işlem kristalleri parlatacaktır.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Sararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın. İndirincede önce sıcak suyla daha sonra soğuk su ile iyice durulayın[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Parlaklığını yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte birine de sıcak suy doldurup sıkı sıkı sallayın[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Musluklarınızı temizlemek için bez yerine eski bir naylon çorabı tercih edin sonuç daha mükemmel olacaktır.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Evinizde mayonez yaparken zeytinyağ yerine susam yağı kullanın. Mayonezinizin daha uzun zaman bozulmadığını göreceksiniz. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Yeşil salatalık malzemelerinizi elinizle koparırsanız vitaminlerini öldürmezsiniz. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Balık çorbası yaparken:S uyunun daha lezzetli olması için balıkları en az 45*60 dakika kaynatın. Baş ve kuyruk kısımlarının en lezzetli yerleri olduğunu unutmayın.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Karnabahar pişirirken eve yayılan kokudan kurtulmak için pişirme suyuna bir parça tuz ve iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra, içine sebzeleri atmayı deneyin. Evi saran kötü kokudan eser kalmadığını göreceksiniz. [/color][/font][/size]
[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Mutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için ızgaranın üzerine defne yaprağı, ada çayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Sosislerin patlamasını önlemek için fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.[/color][/font][/size]
[font:6a1c=Comic Sans MS][size=12][color:6a1c=magenta]karnı baharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığı fark ederisiniz.[/color][/size][/font]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz.,[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Pirinç ve bakliyatların saklanması için cam kavanozları tercih edin. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın.Sonra bolca durulayın.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Rafadan pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyarsanız,çatlamasını önlersiniz.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Domatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla kabuklar, soyulacak yönün tersine sürtülür, veya kaynar suda bir dakika bekletilir.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Patlıcanların acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletilir.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Buzdolabından çıkardığınız yumurtanın akı ve sarısının birbirine karışmaması için hemen kırın. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Sebzeleri tuzlu suda yıkamayı alışkanlık haline getirin. Tuzlu su sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Sosislerin patlamasını önlemek için; fırın yada ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanı yeterli olacaktır.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Taze ceviz lekesini elden çıkarmak içi, eller önce bir - iki dakika sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur, sonra soğuk suyla ovulur ve yıkanır. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Çamaşırdaki pas lekesi için lekenin üzerine limon damlatılıp ütülenir. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Çikolata sosu hazırlanırken içine biraz kahve konursa tadı çok daha değişik olur.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız. Unla beraber çöplerde düşer.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Zeytin yağı lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp lekenin üzerine gezdirilmelidir.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Soğanların üzerine biraz un serpilirse kavururken kararmaz.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın, fazla tuzu çekecektir.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize sinmediğini göreceksiniz.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutulup biraz bekletilir.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla verdiklerini biliyor muydunuz? [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Tavuk etinizin daha yumuşak, daha güzel kokulu ve daha lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalayın ve sonra tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Portakalları sıkmadan önce yarım saat soğuk suda bekletirseniz sıktığınızda daha çok portakal suyu elde edersiniz. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Sarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın.Göreceksiniz pilavınız çok leziz olacak.[/color][/font][/size]
[font:6a1c=Comic Sans MS][size=12][color:6a1c=magenta]Evde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir.[/color][/size][/font]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Parlaklığını kaybeden çelik tencereler ısıtılmış sirke ile ovulup sonra iyice durulanır, ve bir bez parçası ile parlatırsanız tencereniz pırıl pırıl olur.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Etleri limon suyu ile pişirirseniz hem çabuk hem de lezzetli olur.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Mantar sotelenirken tencerenin kapağı açık olursa, hem mantarların suyunu vermesi hem de kararması önlenir. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna biraz tuz koymayı ihmal etmeyin.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Pastaların daha gevrek olması için hamurun içerisine bir çay kaşığı tuz atın (tatlı - tuzlu farketmez)[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Bir kumaşı benzin yada başka bir leke çıkarıcı ile silmeden önce oldukça tuzlu bir su ile silerseniz leke çıkarıcı iz bırakmaz.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Eğer örtünüze meyve suyu dökülürse hemen tuz serpin ilk yıkamada çıkacaktır.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Ağız kokusu için kahve çekirdeği çiğneyin.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Cam tencerede yemek pişirirken kapağın buharlaşmaması için iç yüzeyi limon kabuğu ile silinir.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Teflon tavanızda oluşan lekeleri temizlemek için bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Bunu tavanızın içine dökün 10 dakika kaynatın.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Lavaboyu temizlerken tuzla bastırarak silince hem iyi temizler hem de kokuları giderir.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıkların kötü kokusunu gidermek için içine bir parça kesme şeker koyun.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Pilavınızı tekrar ısıtırken bir kabın içine su koyup bu kabın üzerine pilav tenceresi koyularak ısıtılırsa pilav taneli kalır tazeliğini muhafaza eder.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Patates pişirirken suyuna bir kaşık sirke konursa hem rengi sarı kalır hemde daha lezzetli olur.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Halının rengini canlandırmak için en son suyuna sirke konur.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Çizik zeytin yağ ve limonla servis esilirse daha lezzetli olur.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Sütü ocağa koymadan tencere soğuk suyla çalkalanırsa süt kaynarken dibine yapışmaz.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Bulaşık suyunuza bir kaşık sirke katmakla bulaşıklarınızın daha kolay ve temiz yıkandığını göreceksiniz.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Renkli gömlekler yıkanmadan önce iki saat sirkeli suda bırakılırsa renkleri canlı olur.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Yoğurdu sulandırmak için tahta kaşıkla üstten almak gerekir.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Elbiselerin fermuarları yıkarken bozuluyorsa makineye atmadan önce kapatılır.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Kapılarınız veya çekmeceleriniz bir müddet sonra itsenizde çeksenizde kapanmaları zorlaşır. Kapınızın, çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürün. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Baş ağrısı için: Kahve çekirdeğine limon suyu sıkın yavaş yavaş yiyin. (Birkaç tane) [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi bir türden yapraklar onları uzun süre taze tutacaktır. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Nane, adaçayı ve çekilmiş cevizin pek çok yemekte kullandığınız beşamel sosa çok hoş lezzet kattığını biliyor muydunuz ? Fakat bu aromalı otları, sos pişip ateşin söndürülmesine yakın tencerenin içine ilave etmeye dikkat edin. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Bayat ekmeği ince ince dilimleyin üzerine az miktarda süt serpin ve kızgın yağda bir yüzünü kızartın. Ters çevirip üzerine domates ve taze kaşar peyniri koyun. Peynirler erimeye başlayınca üzerlerine kekik ve karabiber serpip sıcak sıcak servis yapın.[/color][/font][/size]

[font:6a1c=Comic Sans MS][size=12][color:6a1c=magenta]Mantar kapaklı şişeleri yatık vaziyette saklamalısınız. [/color][/size][/font]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Sarap şiselerinin mantarını tekrar şişeye geçirmek için: Mantarı kaynar suyun içine atın. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]İçkilere güzel tat ve görüntü vermek için: Buzu dondururken buz kabının içine kiraz, nane yaprağı, yeşil zeytin vs. koyup dondurun. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Buz dondururken: Suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun. Buzlar daha canlı kristal gibi görünür. Kaynamış suda oksijen azalır... Buda buzun mat görünmemesini sağlar.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Dişlerinizi doğal temizleyin: Çileği ezin diş fırçanızın üzerine koyun diş etlerinize kompres yapın. Sonra dişlerinizi fırçalayın. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Küçük yanıklar için: Temiz bir süngeri hafifçe ıslatın buzdolabınızın derin dondurucu bölümüne koyun. Yanmış yerin üzerine hafif hafif kompres yapın. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Ağız kokusu için: Kahve çekirdeği çiğneyin. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Arı, sivri sinek sokmalarına karşı: Kesme şekeri hafif ıslatın sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırın zehir’i alır ve kaşınmayı şişmeyi önler. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Fermuarlar sıkışırsa: Kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalayın. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Gözlük camları: Gliserin ile silerseniz buğulanmadığını göreceksiniz. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Ayakkabılarınız ayağınızı sıkıyorsa: Bir bardak saf alkolü ayakkabınızın içine dökün. İyice derisine yedirin ve giyin. Derisi ayağınıza göre açılacaktır. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Cam sil ile deri ayakkabılarınızı silmeyi hiç denediniz mi?[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Çiçekleriniz için, haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökün. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Gülleriniz boyunlarını bükerse, ilk önce sıcak suya sonra soğuk suya batırın. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs. yok edersiniz. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Kapılarınızı vs. cila yaparken: Cila olmamasını istediğiniz yerlere vazelin sürün buralara cila taşarsa bile kuruyunca çok kolay çıkarabilirsiniz. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Akü başları oksitlenirse cola sürerseniz oksitlenmeyi önlersiniz [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Fareleri kaçırmak için nane yağını bir karton parçasının üzerine sürün farelerin geldiği yere koyun. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Boya fırçaları sertleşmiş ise kaynamış sirkeli suda bekletin yumuşadığını göreceksiniz.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Elinize uhu yapıştırıcı bulaşırsa, asetonla silin [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Mangal ızgaranızı temizlemek zordur: Ilıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın bir müddet sonra sertleşmiş artıkların yumuşadığını göreceksiniz.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Boya kokusunu gidermek için iki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün suyun içine atın bunu da kokulu odaya koyun. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Cam kırıklarını temizlersiniz fakat kıymıkları göremezsiniz bunu da temizlemek için ıslak pamuk imdadınıza yetişir. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için biraz deterjan biraz su bir kasık pirinç çalkalayın[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Balık kokan tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Kesik limonu nasıl saklarsınız: Küçük bir tabağa toz şeker serpin, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Ampülün üzerine biraz parfümünüzden sıkınız yakıldığında mis gibi kokar odanız.[/color][/font][/size]


[font:6a1c=Comic Sans MS][size=12][color:6a1c=magenta]Patates haşlarken: Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz. Aynı zamanda patatesler daha çabuk haşlanır. [/color][/size][/font]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Pastaların daha gevrek olması için: (tatlı*tuzlu farketmez): Hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Dereotonu saklamak için: Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1 saat buz dolabında bekletin. [/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir. Pişirdiğinizde sebzelerin bu yeşil rengi daha az kaybetmeleri için, önce bol buzlu suda bekleterek, klorofilin sabitleşmesini sağlayın.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Soğanları kızartmadan üzerlerine biraz un serperseniz, kavururken kararmazlar.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Börek üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür, evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu bir yemekkaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu göreceksiniz.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Yeşil salata ve marulun yapraklarını yıkadıktan sonra bıçakla keserek doğramak yerine, elinizle koparın. Böylece vitamin kaybını önlemiş olursunuz.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Reçel yapacağınız meyvaları iyice yıkayıp kurulamalısınız. Karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız. Şekerlenmeyi önlemek için limon tozu yerine, limon suyu kullanın. Kavanozlara koyduğunuzda iyice soğumadan ve üzerindeki hava kabarcıklarını kağıt havlu ile almadan kavonozun ağzını kapatmayın. Reçellerinizi serin ve karanlık yerde saklayın.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Çikolata sosu hazırlarken içine koyacağınız bir tutam tuz, çikolata sosunun kokusunu daha da belirgin kılar. Çikolata sosun içine biraz kahve eklediğinizde, tadının çok değişik olduğunu göreceksiniz.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin. Su kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Mantar sote pişirirken, tencerenin kapağını açık bırakırsanız, hem mantarların su koyuvermesini hem de kararmasını önlersiniz.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Pişirip sakladığınız yumurtaları, çiğ yumurtalarla aynı yere koyuyorsanız, bunları ayırmanın en kolay yolu çiğ yumurtalar döndürdüğünüzde kolaylıkla dönmezken, pişmiş yumurtalar kendi ekseni etrafında rahatlıkla dönerler.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Tavuk eti çabuk bozulan gıdalardandır. Son kullanıcı olan müşteriye ulaşıncaya kadar hijyenik ortamlarda saklanması bir zorunluluktur. Denetim altında kesildikten sonra bakteri üretimine yol açmaması için +40 C’ de saklanmalıdır. Tavuk eti müşteri tarafından satın alındıktan sonra buzdolabında en fazla 1 gün bekletilip tüketilmelidir. Derhal tüketilmeyecek ise,temizledikten sonra tavuk plastik folyoya sarılarak derin dondurucuda bekletilebilir. Bu şekilde dondurulmuş etler *180 C’ de 3 ay kadar saklanabilir.Ayrıca, tavuk eti tahta et tahtası üzerinde kesilmemelidir. Siyah etten farklı olarak mikro organizmalara karşı daha dayanıksız olan tavuk etininmermer veya plastik üzerinde kesilmesi gerekir.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Yoğurttan daha fazla yararlanmak için suyunun atılmaması gerekir. Yoğurdun tüm vitamin ve mineralleri bu suda bulunmaktadır. Ayrıca, bu su yemeklere ekşi bir tat kazandırmak istenildiğinde de kullanılabilir.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Satın alınıp buzdolabında saklanan yeşil sebzeler bir süre sonra canlılıklarının yitirirler. Tekrar canlı hale getirmek için ise, yıkanıp 10*15 dakike kadar 2 litrelik suya katılmış 1 yemek kaşığı limon suyunda bekletilmesi yeterli olacaktır.[/color][/font][/size]

[size=12][font:6a1c=Comic Sans MS][color:6a1c=magenta]Ekmeğiniz durup dururken dolabında küfleniyorsa, ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli suyla silmek yeterlidir. alıntı[/color][/font][/size][/center]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
hypnose87
CO ADMIN
CO ADMIN
hypnose87



pratik bilgiler Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler   pratik bilgiler EmptyÇarş. Nis. 07 2010, 09:43

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
pratik bilgiler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» pratık bılgıler
» pratik bilgiler
» pratik bilgiler
» pratik bilgiler
» pratik bilgiler

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Pratik Bilgiler-
Buraya geçin: