KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 nefiss kayserinin yağ mantısı

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
elanur
prenses
prenses
elanur



başarı
başarı:
nefiss kayserinin yağ mantısı Imgleft2/2nefiss kayserinin yağ mantısı Emptybarbleue  (2/2)

nefiss kayserinin yağ mantısı Empty
MesajKonu: nefiss kayserinin yağ mantısı   nefiss kayserinin yağ mantısı EmptySalı Ocak 26 2010, 10:33

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][b][color:2498=#666666][font:2498=Georgia]Malzemeler[/font][/color][/b][b][color:2498=#666666]

Hamuru için :[/color][/b][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]6 bardak un (kepekli ve beyaz unu yarı yarıya karıştırarak kullandık) [/color][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]20 gr. yaş maya [/color][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]1 tatlı kaşığı tuz [/color][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]1 çay bardağı sızma zeytinyağı (üzerine dökülen sos yeterince yağlı olduğu için koymadık)[/color][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]1 yumurta [/color][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]tepeleme 1 yemek kaşığı katı yoğurt [/color][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]yeterince su[/color][/url][/font][/color]

[b][color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666]İçi için:[/color][/url][/font][/color][/b]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]300 gr kadar yağsız çiğ köftelik dana kıyması [/color][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]tatlı kırmızı biber, karabiber , tuz [/color][/url][/font][/color]

[b][color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666]Sos için:[/color][/url][/font][/color][/b]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]1,5 çay bardağı sızma zeytinyağı [/color][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]iki yemek kaşığı domates salçası veya 5-6 iri domatesin rendesi veya domates + salça karışımı[/color][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]1,5 çay bardağı su [/color][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]tuz [/color][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]istenirse acı pul biber[/color][/url][/font][/color]

[b][color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666]Yapılışı[/color][/url][/font][/color][/b]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]Önce, içine tuz, kırmızı biber ve karabiber ilave edilmiş kıymayı iyice yoğurup bir kenara koyun. [/color][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]Unu hamur teknesine eleyerek ortasını açıp maya , tuz , yumurta, yağ ve yoğurdu koyun. Elinizle ortadaki karışımı bulamaç haline getirin ve etrafındaki unu alarak ve azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamur ele yapışsada uzun uzun yoğurun ve gerekirse kıvamı tuturana kadar azar azar un ekleyin. Hamur katı olmayacak.[/color][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]Hamuru 5 dakika üzerine nemli bez örterek dinlendirin. Sonrasında tekrar yoğurun. [/color][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]Hamuru üçe bölün( 4'e 5'e de bölebilirsiniz, açacağınız yerin büyüklüğüne göre ayarlayın). Tezgaha kepekli un serpiştirip (anneme göre hamur kepekli unla daha kolay açılıyor) 1. bezeyi 3-5 mm kalınlığında açın. Bu arada hamuru açmadan önce mayalandırmayın, öyle olursa açmak güçleşiyor. [/color][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666]
[color:2498=#75ac68][color:2498=#666666][font:2498=Verdana][/url][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00081.jpg] [/url][/font][/color][/color][/color][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]Açtığınız hamurdan 5 cm lik kareler kesip , ortalarına fındıktan biraz büyük kıymayı,hafif yayarak koyun. Bir köşe , bir orta, bir köşe alarak karenin ortasında uçları birleştirin. [/color][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]Hafif yağlanmış tepsiye dizip , önce 50 derecede ılık fırında kabarana kadar bekletin. Mayalandırma işlemini şekil verdikten sonra yapıyoruz.Mantılar hafif kabardıktan sonra 200 C de üzeri kızarana kadar pişirin. [/color][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Georgia][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]Mantılar fırında pişerken sosunu hazırlayın.Tavada zeytinyağını ısıtıp domates salçasını(salçayla birlikte ,hazır doğranmış domateste kullanabilirsiniz , yazın sadece domateslede sosu hazırlayabilirsiniz alternatifler isteğinize bağlı) iyice yağa yedirip , su ekleyerek bir iki taşım kaynatın. Sosunuz hazır.[/color] [/url][/font][/color]

[color:2498=#666666][font:2498=Georgia][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666][font:2498=Symbol]· [/font][/color][color:2498=#666666]Fırından çıkardığınız mantıları büyükçe bir tencereye alıp üzerine sosu dökerek tüm mantılara bulaşmasını sağlayın. Kapağını kapatıp servis yapacağınız vakite kadar dinlendirin , ya da hemen afiyetle yeyin. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirmeyi unutmayın.[/color] [/url][/font][/color]

[b][color:2498=#666666][font:2498=Verdana][url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_00112.jpg][color:2498=#666666]Önemli Not:[/color][color:2498=#666666]Geneksel yapılışta mantılar yağda kızartılıyor.Bu şekilde denemek isterseniz zeytinyağını ısıtıp, mantıları, kapatma kısmı alta gelecek şekilde ( yağa ilk olarak değecek ve kızaracak) yağa atın.Servis yaparken de aynı sosu üzerine dökün. Tarif 6 kişiliktir[/color] [/url][/font][/color][/b]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
elanur
prenses
prenses
elanur



başarı
başarı:
nefiss kayserinin yağ mantısı Imgleft2/2nefiss kayserinin yağ mantısı Emptybarbleue  (2/2)

nefiss kayserinin yağ mantısı Empty
MesajKonu: Geri: nefiss kayserinin yağ mantısı   nefiss kayserinin yağ mantısı EmptySalı Ocak 26 2010, 10:33

[url=http://photos1.blogger.com/img/249/2835/1024/IMG_0012.jpg][img]http://photos1.blogger.com/img/249/2835/400/IMG_0012.jpg[/img][/url]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



nefiss kayserinin yağ mantısı Empty
MesajKonu: Geri: nefiss kayserinin yağ mantısı   nefiss kayserinin yağ mantısı EmptySalı Ocak 26 2010, 10:48

teşekkürler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
tebessüm
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
tebessüm



başarı
başarı:
nefiss kayserinin yağ mantısı Imgleft2/2nefiss kayserinin yağ mantısı Emptybarbleue  (2/2)

nefiss kayserinin yağ mantısı Empty
MesajKonu: Geri: nefiss kayserinin yağ mantısı   nefiss kayserinin yağ mantısı EmptySalı Ocak 26 2010, 22:57

çok güzel görünüyoooo canım istediiiiiiiii
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
elanur
prenses
prenses
elanur



başarı
başarı:
nefiss kayserinin yağ mantısı Imgleft2/2nefiss kayserinin yağ mantısı Emptybarbleue  (2/2)

nefiss kayserinin yağ mantısı Empty
MesajKonu: Geri: nefiss kayserinin yağ mantısı   nefiss kayserinin yağ mantısı EmptyCuma Ocak 29 2010, 03:37

[quote="toprak"]çok güzel görünüyoooo canım istediiiiiiiii

canın istediyse gelde sana yapayım toprak cım!!!!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
tebessüm
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
tebessüm



başarı
başarı:
nefiss kayserinin yağ mantısı Imgleft2/2nefiss kayserinin yağ mantısı Emptybarbleue  (2/2)

nefiss kayserinin yağ mantısı Empty
MesajKonu: Geri: nefiss kayserinin yağ mantısı   nefiss kayserinin yağ mantısı EmptyPaz Ocak 31 2010, 22:42

ayh valla hiç yok demem sen yapda kargoya ver Smile))
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
nefiss kayserinin yağ mantısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» sıçak ekmekler(nefiss)
» havuç mantısı
» hazır yufka mantısı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: hamur işleri-
Buraya geçin: