KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 seçme turşular

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



seçme turşular Empty
MesajKonu: seçme turşular   seçme turşular EmptyPtsi Ekim 19 2009, 01:15

Kaşık Turşusu

=Malzemeler=

1 küçük lahana
1 kırmızı lahana
1 büyük havaç
1/2kg acı süs biberi
1 baş sarmısak
1 demet maydanoz
1 adet dolmalık kırmızı biber
kaya tuzu
sirke
su

=hazırlanışı=:

Lahanalar 1cm büyüklüğünde (kare)[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] havuç[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] sarmısaklar ve biberler minik küpler halinde doğranır. Maydanoz sapıyla birlikte iri kıyılır hepsi harmanlanıp kavanozlara bastırılır.1 lt suya 1 çorba kaşığı tuz[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] 2 çay bardağı sirke hazırlanır[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] kavanozlara dökülür.10-15 gün güneş görmeyen yerde bekletilir. Su yetişmezse yine aynı şekilde hazırlanır.

Pırasa Turşusu

=Malzemeler=

3 kg'lik bir kavanoz
2 kg pirasa
4 adet yesil sivribiber
4 dis sarimsak
1 su bardagi kaya tuzu
4 su bardagi su
1 çay bardagi sirke

=HAZIRLANIŞI=

1- 2 kg pirasayi yikayin. Biraz su ilave ederek çok hafif haslayin.
2- Tencereden alip[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] suyunu süzdükten sonra sogutun
3- 3 kg'lik kavanozun içine önce pirasanin bir kismini yerlestirin. Aralarina 1 adet sivribiber ve 1 dis sarimsak koyun. Tekrar pirasa yerlestirin. Bu sekilde dizerek malzemeleri bitirin.
4- 4 su bardagi suyun içinde 1 su bardagi kaya tuzunu eritin. 1 çay bardagi siraaai de karistirin. Hazirladiginiz bu karisimi tursunun üzerine dökün.
5- Kavanozun agizini ayıp kapatin. Serin bir yerde 10-15 gün bekletin. Daha sonra kavanozu açip[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] tursuyu tüketebilirsiniz.


ÇİLEK KONSERVESİ

En İyi çilek konservesi etil[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] sıkı[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] orta irilikte[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] pembe ve kırmızı renkte olan kokulu çileklerden yapılır. Çilekler önce büyük süzgeçlere doldurulur[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] daldırma yoluyla tamamiyle duru su çıkıncaya kadar yıkanır. Sonra çöpleri teker teker çıkarılır. Bir kilo çileğe 400 - 500 gram toz şekeri hesabiyle çilekler şekere yatırılır. Yani bir sıra çilek[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] bir sıra toz şekeri olmak Özere çilekle şeker kat kat yerleştirilir. Çilek böylece bir gece şekerde bırakılır. Çileğin suyunu emecek olan şeker erir. Şeker erlmemlşse kap olduğu gibi ateşe oturtulur ve hafifçe ısıtılarak şeker eritilir (Çileklerin kaynamamasına dikkat edilmelidir) Çilekler steril yani kaynar su İçinde tutularak mikropları yok edilmiş kavanozlara doldurulur[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] üzerlerine de kavanozun ağzında ikibuçuk santimlik bir boşluk kalıncaya kadar kendi şurubundan doldurulur. Kavanozlardaki hava çıkarıldıktan[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] ağızları temiz bezle silinip İyice kapatıldıktan sonra 100 santigrat derecesinde kaynamakta olan pastörizasyon kazanlarına yerleştirilir. Çilekle şerbeti ısıtılmadan kavanozlara doldurulmuşsa 20 dakika[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] sıcak doldurulmuşsa 15 dakika pastörize edilir ve bundan önceki tariflerde anlatıldığı biçimde soğutulup etiketlenir ve kilere kaldırılır.


[b]kolay kırmızı biber turşusu[/b]


[color:d57a=#cc0000][b][u]Malzemeler:
[/u][/b][/color][color:d57a=#000000]2 kg kırmızı biber
1/2 su bardağı Zeytin yağ veya sıvı yağ
1 su bardağı sirke
Sarımsak
1 çay kaşığı şeker
tuz[/color]
[color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#000000][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#000000][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#000000][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=black][font:d57a=Verdana][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=black][font:d57a=Verdana][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=black][font:d57a=Verdana][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][font:d57a=Times New Roman][size=12][color:d57a=#000000][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][font:d57a=Times New Roman][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=black][font:d57a=Arial][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=black][font:d57a=Arial][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#000000][font:d57a=Times New Roman][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][b][u]Yapılışı:[/u][/b][color:d57a=#000000]Kırmızı biberlerin tohumlarını ayıklayın.Ve yıkayın.İstenilen boyutlarda doğrayın.Bir tencerede siraaai yağı karıştırın kaynamaya bırakın.Kaynayınca içine tuz[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]şeker ve biberi atın.5 dk haşlayın süzün. Kavonaza yerleştirin aralarına sarımsak dizerek biberi koyun.Kalan sirkeli yağı üzerine ilave edin. Yerken çok lezzet alacağınız bir turşu tarifi ayrıca yanında yoğurtda servis edebilirsiniz. Deneyin pişman olmayacaksınız…[/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/font][/color][/color][/size][/font][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/color][/font][/color][/color][/font][/color][/color][/font][/color][/font][/color]

[b]Patlıcan turşusu (çabuk)[/b]

[color:d57a=#cc0000][b][u]Malzemeler:
[/u][/b][/color][color:d57a=#000000]2 kg patlıcan
1/2 acı biber
1 su bardağı sirke
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı şeker
tuz[/color]
[color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#000000][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#000000][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#000000][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#000000][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=black][font:d57a=Verdana][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=black][font:d57a=Verdana][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=black][font:d57a=Verdana][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][font:d57a=Times New Roman][size=12][color:d57a=#000000][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][font:d57a=Times New Roman][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=black][font:d57a=Arial][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=black][font:d57a=Arial][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#000000][font:d57a=Times New Roman][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][b][u]Yapılışı:[/u][/b][color:d57a=#000000]Patlıcan alacalı soyulur.Biberler temizlenir.Uzun uzun doğranır.Bir tencerede yağ ve sirke karışımı kaynatılır.Kaynayan karışıma biberler[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]tuz ve şeker atılır.5-6 dk kaynatılır.Aralarına sarımsak konularak kavonaza konulur.Lezzetli bir turşu tarifi yaz kış yapabilirsiniz.[/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/font][/color][/color][/size][/font][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/color][/font][/color][/color][/font][/color][/color][/font][/color][/font][/color][/color][/font][/color]


[color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#000000][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#000000][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#000000][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#000000][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=black][font:d57a=Verdana][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=black][font:d57a=Verdana][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=black][font:d57a=Verdana][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][font:d57a=Times New Roman][size=12][color:d57a=#000000][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][font:d57a=Times New Roman][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=black][font:d57a=Arial][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=black][font:d57a=Arial][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#000000][font:d57a=Times New Roman][color:d57a=#cc0000][font:d57a=Verdana][color:d57a=#000000]Afiyet olsun [img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smile.gif[/img]
[/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/font][/color][/color][/size][/font][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/font][/color][/color][/font][/color][/color][/font][/color][/color][/font][/color][/font][/color][/color][/font][/color]


Ezme Turşu

= Malzemeler =

4 kg olgun domates
1 kg kırmızı biber
10-20 adet acı biber (acı isteniyorsa)
1 baş sarmısak
1 tatlı kaşığı şeker
1[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]5 yemek kaşığı tuz
1/2 bardak sıvı yağ
1/2 bardak sirke
yarım demetten az
maydanoz

= hazırlanışı =

Malzemelerin hepsini yıkayın. Domatesleri rendeleyin[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] kırmızı biberlerin çekirdekleri ayıklandıktan sonra yeşil biberlerin bir kısmıyla robotta çekin. Maydanozu ince doğrandıktan sonra tüm malzemeyle birlikte karıştırın ve saklayacağınız kabın içine koyarak[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] yaklaşık 2 hafta bekletin[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] turşu olunca afiyetle yiyebilirsiniz.


Kornişon Turşu

=Malzemeler =

1 kilo kornişon salatalık
su (mümkünse kaynak suyu)
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 dal maydanoz


=hazırlanışı =

Taze[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] sert yapılı[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] toprak v.b. kirleri yıkayın. Salatalıkları kavanoza doldurun. tuzunu uzerine ilave edin Sarımsaklarınıkavanoza yerleştirin. Siraaai içine boşaltın. Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.

Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. aaagah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin. Kapağını sıkıca kapatıp[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.

DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU

=Malzemeler=

2 kilo ufak açık yeşil acı biber
1 kilo domates (salçalık)
1 su bardağı sirke
15 diş sarımsak
6 çorba kaşığı kaya tuzu

=hazırlanışı=

Domatesleri ikiye bölerek geniş bir kabın içine rendeleyin.
Biberlerin sapını kesin.
Domates rendesinin içine tuzunu[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] sirkesini[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] sarımsağını[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve ufak kavanozlara doldurun.
Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz.
Serin bir yerde muhafaza edin.
[table:d57a id=post2278093 class=tborder border=0 cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" align=center][tr:d57a vAlign=top][td:d57a style="BORDER-BOTTOM: #d1d1e1 0px solid; BORDER-LEFT: #d1d1e1 1px solid; BORDER-TOP: #d1d1e1 0px solid; BORDER-RIGHT: #d1d1e1 1px solid" class=alt2 width=175][/td][td:d57a style="BORDER-RIGHT: #d1d1e1 1px solid" id=td_post_2278093 class=alt1][img]http://www.uslanmam.com/images/icons/icon7.gif[/img] [b]Acele Turşu[/b]







google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);
Acele Turşu

Bir günde olur

=Malzemeler=

2[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]5 bardak elma sirkesi[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
1 çay kaşığı tuz[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
1 tatlı kaşığı pudra şekeri[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
1 tatlı kaşığı zeytinyağı[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
150 gram havuç[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
150 gram taze fasulye[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
150 gram arpacık soğan[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
100 gram yeşil sivribiber[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
50 gram kırmızıbiber[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
150 gram kereviz kökü ve yaprağı[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
100 gram karnabahar[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
2 baş sarımsak
1 demet dereotu.

=Hazırlanışı=


Sebzeleri su ile yıkayıp ayıklayalım. Daha sonra ayrı ayrı hepsini küçük küp şeklinde doğrayalım. Sirke ve zeytinyağını büyük bir tencerenin içine koyarak kaynatalım. İçine tuzu ve pudraşekeri ilave edelim. Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] 5-6 dakika kadar sonra taze fasulyeyi[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] kereviz kökü ve yaprağını koyarak kaynatmaya devam edelim. 5-6 dakika sonra karnabaharı[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] biberleri ve soğanı atıp 10 dakika daha kaynatalım. Ocaktan indirip[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] soğutup dereotu koyalım. Bir kavanozda 1 gün bekletelim.
[/td][/tr][/table]

Acele Turşu

Bir günde olur

=Malzemeler=

2[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]5 bardak elma sirkesi[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
1 çay kaşığı tuz[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
1 tatlı kaşığı pudra şekeri[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
1 tatlı kaşığı zeytinyağı[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
150 gram havuç[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
150 gram taze fasulye[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
150 gram arpacık soğan[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
100 gram yeşil sivribiber[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
50 gram kırmızıbiber[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
150 gram kereviz kökü ve yaprağı[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
100 gram karnabahar[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
2 baş sarımsak
1 demet dereotu.

=Hazırlanışı=


Sebzeleri su ile yıkayıp ayıklayalım. Daha sonra ayrı ayrı hepsini küçük küp şeklinde doğrayalım. Sirke ve zeytinyağını büyük bir tencerenin içine koyarak kaynatalım. İçine tuzu ve pudraşekeri ilave edelim. Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] 5-6 dakika kadar sonra taze fasulyeyi[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] kereviz kökü ve yaprağını koyarak kaynatmaya devam edelim. 5-6 dakika sonra karnabaharı[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] biberleri ve soğanı atıp 10 dakika daha kaynatalım. Ocaktan indirip[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] soğutup dereotu koyalım. Bir kavanozda 1 gün bekletelim.


Garnitürlük Pancar Turşusu

=malzemeler=

1 kg pancar
10 diş sarımsak
1 dolu çorba kaşığı tuz
Sirke

=hazırlanışı=

Pancarlar çok iyi yıkanır. Üzerine su konur yumuşayana kadar haşlanır. Sıcakken kabukları soyulur.Birkaç parçaya kesilir.1 litrelik kavanoza yerleştirilir. Üzerine doğranmış sarımsak ve tuz konur. Kavanozun yarısına kadar sirke doldurulur. Kalan yarısı pancarın haşlama suyuyla tamamlanır. Kapağı sıkıca kapatılır. 10 gün kadar sonra kullanılabilir. Özellikle salata yapımlarında tercih edilir




[table:d57a id=post2278093 class=tborder border=0 cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" align=center][tr:d57a vAlign=top][td:d57a style="BORDER-BOTTOM: #d1d1e1 0px solid; BORDER-LEFT: #d1d1e1 1px solid; BORDER-TOP: #d1d1e1 0px solid; BORDER-RIGHT: #d1d1e1 1px solid" class=alt2 width=175][/td][td:d57a style="BORDER-RIGHT: #d1d1e1 1px solid" id=td_post_2278093 class=alt1][img]http://www.uslanmam.com/images/icons/icon7.gif[/img] [b]Acele Turşu[/b]







google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);
Acele Turşu

Bir günde olur

=Malzemeler=

2[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]5 bardak elma sirkesi[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
1 çay kaşığı tuz[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
1 tatlı kaşığı pudra şekeri[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
1 tatlı kaşığı zeytinyağı[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
150 gram havuç[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
150 gram taze fasulye[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
150 gram arpacık soğan[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
100 gram yeşil sivribiber[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
50 gram kırmızıbiber[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
150 gram kereviz kökü ve yaprağı[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
100 gram karnabahar[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img]
2 baş sarımsak
1 demet dereotu.

=Hazırlanışı=


Sebzeleri su ile yıkayıp ayıklayalım. Daha sonra ayrı ayrı hepsini küçük küp şeklinde doğrayalım. Sirke ve zeytinyağını büyük bir tencerenin içine koyarak kaynatalım. İçine tuzu ve pudraşekeri ilave edelim. Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] 5-6 dakika kadar sonra taze fasulyeyi[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] kereviz kökü ve yaprağını koyarak kaynatmaya devam edelim. 5-6 dakika sonra karnabaharı[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] biberleri ve soğanı atıp 10 dakika daha kaynatalım. Ocaktan indirip[img]http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif[/img] soğutup dereotu koyalım. Bir kavanozda 1 gün bekletelim.
[/td][/tr][/table]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



seçme turşular Empty
MesajKonu: Geri: seçme turşular   seçme turşular EmptyPerş. Nis. 29 2010, 17:43

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
seçme turşular
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» doğru ayakkabı seçme
» Hayattan Seçme 'Kırmızı'lar...
» Şekil Yazılı Seçme Nickler
» 56 ayet 56 dua Kuran-ı Kerim'den Seçme Dualar

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: turşu tarifleri-
Buraya geçin: