KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hypnose87
CO ADMIN
CO ADMIN
hypnose87



Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Empty
MesajKonu: Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı   Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı EmptyCuma Mart 12 2010, 02:15

[font:9878=Book Antiqua][size=16][color:9878=#008080]Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı[/color][/size][/font]



[img(300,464)]http://www.portakalagaci.com/photos/uncategorized/yesil_mercimekli_bulgur.jpg[/img]

[font:9878=Book Antiqua][size=12]Malzemeler:

[/size][/font][size=12][font:9878=Book Antiqua][color:9878=#696969]* 3/4 çay bardağı zeytinyağı*
* 2 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış
* 4-5 adet kurutulmuş domates, doğranmış*
* 3 adet kurutulmuş sivri biber, doğranmış*
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 su bardağı pilavlık bulgur
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 2 su bardağı kaynamış su
* 1,5 tatlı kaşığı tuz

[i]* dilerseniz zeytinyağı yerine 2 yemek kaşığı tereyağı, 4-5 kurutulmuş domates yerine 3 adet taze domates, kurutulmuş sivri biber yerine de aynı miktarda taze sivri biber kullanabilirsiniz.[/i]


[/color][color:9878=black]Hazırlanması:[/color]

[/font][font:9878=Book Antiqua][color:9878=#696969]1. Yıkanmış mercimekleri üzerlerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilavesiyle yarı pişmiş hale gelinceye kadar haşlayın.
2. Soğanı zeytinyağı ile öldürün. Domates ve biberleri ilave edip 5 dakika kavurun.
3. Salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur ile mercimeği ilave edin. Tekrar 1-2 defa karıştırıp 2 su bardağı kaynamış su ile 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
4. Pilav, suyu tamamen çekene kadar pişirdikten sonra üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin. (Bu yemek et ya da patlıcan yemeklerinin yanına güzel gidiyor[/color][/font][/size][img]http://www.forumezi.org/images/smilies/smile_old.gif[/img]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Empty
MesajKonu: Geri: Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı   Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı EmptyPerş. Nis. 29 2010, 17:45

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bulgur Pilavı
» Sebzeli Bulgur Pilavı
» Sebzeli Bulgur Pilavı
» Adana Usulu Bulgur Pilavı (ADANA)
» Mercimekli Köfte

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: Pilav ve Makarnalar-
Buraya geçin: