KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Et Ürünlerine Dikkat

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
hypnose87
CO ADMIN
CO ADMIN
hypnose87



Et Ürünlerine Dikkat Empty
MesajKonu: Et Ürünlerine Dikkat   Et Ürünlerine Dikkat EmptyPaz Mart 21 2010, 07:32

[b][font:2481=Palatino Linotype][size=19][color:2481=dimgray]Etlerin gereğinden fazla pişirilmesi önemli besin değerlerinin kaybına sebep olur. Etin pişirilmesi sırasında nemini kaybetmemiş olması gerekir. Bunun için etin fırında pişmesine yakın üzerine ısıtılmış yağlı kağıt yada alüminyum folyo ile kapatırsanız nem oranını kontrol edebilirsiniz.

Eğer eti mangalda pişirecekseniz odun kömürü iyice yanmalı ve köz haline gelmeli. Daha sonra kömürün üzerine ince tabaka halinde kül örtünüz. Izgara demirini iyice yağlayınız.

Etleri kömürün harereti biraz geçtikten sonra ızgaraya koyunuz. Sık sık çevirerek etin suyunun içinde kalmasını sağlayınız.

Etleri dondururken mutlaka ufak miktar halinde ve kesinlikle hava almayacak şekilde sarıp dondurunuz. Donmuş bir eti çözüp tekrar dondurmayınız. Eğer dondurucunuz kuvvetli değil ise dondurma yöntemine başvurmayınız. Çünkü etin yavaş donması, etin çözülme esnasında besin değerlerinin kaybolmasına sebebiyet verir. Kırmızı etlerin derin dondurucudaki ömrü daha uzundur. Fakat balık ve tavuk etlerinin ömrü daha kısadır. Dondurulmuş ürünü varsa mikrodalga fırında, yok ise ocak veya normal fırında çözünüz ve kısa zamanda pişiriniz.

Et satın alınırken etin kararmamış, dokusunun gevşememiş olmasına dikkat edin. Yağı sararmış olan et hayvanın yaşlı olduğunu gösterir ve daha uzun pişme süresi ister. En önemlisi damgalı, ambalajlı ve güvenilir satıcıdan aldığınıza emin olun.

Balık alırken; parmakla bastığınızda iz kalmıyor, kaslar hemen düzeliyorsa, gözleri parlak ve lekesiz, solungaç kısımları kırmızı ise, balık tazedir. Bayat balık ayrıca, kokusuyla kendini ele verir.

Tavuğun kalitesi gögüs etini dolgun ve sıkı olmasından anlaşılır. Tavuk tazeyse göğüs kemiğinin ucu esnek olur. Tavuğun derisinde oluşan mavi lekeler bozulma işaretidir.[/color][/size][/font][/b]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
hasretgül
SADIK ÜYE
SADIK ÜYE
hasretgül



Et Ürünlerine Dikkat Empty
MesajKonu: Geri: Et Ürünlerine Dikkat   Et Ürünlerine Dikkat EmptyPaz Mart 21 2010, 23:38

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
hypnose87
CO ADMIN
CO ADMIN
hypnose87



Et Ürünlerine Dikkat Empty
MesajKonu: Geri: Et Ürünlerine Dikkat   Et Ürünlerine Dikkat EmptyPaz Mart 21 2010, 23:41

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Et Ürünlerine Dikkat
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» dikkat eksikliği
» Dualarımıza Dikkat!
» Mutfağa Dikkat
» BAŞ DÖNMESINE DIKKAT
» kadındır dikkat

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Pratik Bilgiler-
Buraya geçin: