KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Tazeliği Koruma Yolları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hypnose87
CO ADMIN
CO ADMIN
hypnose87



Tazeliği Koruma Yolları Empty
MesajKonu: Tazeliği Koruma Yolları   Tazeliği Koruma Yolları EmptyPaz Mart 21 2010, 07:35

[color:fd18=#ffffff].


[/color][b][font:fd18=Palatino Linotype][size=19][color:fd18=dimgray]Bir iki gün öncesinden kalan ekmek, börek ve benzeri hamur işlerini atmayın. Alüminyum folyoya sararak ısıtın. Yeni pişmiş gibi taptaze olacaktır. (Eğer ısıtmak için fırın kullanacaksanız, folyo yerine fırın torbasına da koyabilirsiniz[img]http://www.forumezi.org/images/smilies/smile_old.gif[/img] Fakat üzerine az miktarda su serpin.

Donmuş veya kristallenmiş balı eski haline getirmek için kavanozu içi sıcak su dolu bir kapta bekletiniz. Hazırladığınız sosun servise kadar soğumadan kalmasını istiyorsanız, sos kabını sıcak su dolu bir kabın içinde bekletin. Bu şekilde ısısını ve lezzetini koruyacaktır. Üzerinin kabuk bağlamasını önlemek için üzerine bir parça margarin bırakın ve yağlı kağıt ile örtün.

Kahvenizi ağzı iyi kapanan bir kutuya koyduktan sonra buzlukta bekletin. Uzun süre bayatlamadan kalacaktır.

Kesik limonların beklerken kurumaması için, limonu kesik yüzeyi alta gelecek şekilde bir tabağa koyun ve üstüne bir bardak kapatın. Limonun kesik yüzeyine dökeceğiniz bir miktar tuz da kurumasını geciktirecektir. Peynirlerinizin tazeliğini koruması için, hava almayacak şekilde şeffaf folyoya sarın.

Şeker kavanozunun altına kurutma kağıdı koyarsanız, şekerin nemlenmesini önlemiş olursunuz.

Yazın kuruttuğunuz sebzeleri, içine gazete kağıdı koyduğunuz teneke kutularda saklayın. Bu şekilde rutubet almalarını önlemiş olursunuz. Tuzu naylon poşetinden çıkartıp, koyu renkli cam kavanozda serin bir ortamda saklayın. Tuz alırken iyotlu olmasına dikkat edin. İyot, ısı ve ışıktan hemen etkilendiği için, tuzu yemek piştikten sonra ilave edin.

Teneke içinde olan konserveleri açtıktan sonra mutlaka başka kap içine alınız. Çünkü bir kere açılan tenekenin özellikle ağız kısmı bakteri üremesi için elverişli bir ortamdır.[/color][/size][/font][/b]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



Tazeliği Koruma Yolları Empty
MesajKonu: Geri: Tazeliği Koruma Yolları   Tazeliği Koruma Yolları EmptyPaz Mart 21 2010, 07:56

canım verdiğin bilgiler için cok teşekkür ederim
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
hypnose87
CO ADMIN
CO ADMIN
hypnose87



Tazeliği Koruma Yolları Empty
MesajKonu: Geri: Tazeliği Koruma Yolları   Tazeliği Koruma Yolları EmptyPaz Mart 21 2010, 08:00

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tazeliği Koruma Yolları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Astıma karşı elmayla koruma
» Çok büyük bir koruma duası. Hergün okunması gerekiyor.
» evi hızlı temızleme yolları
» Ödemden kurtulmanın yolları ...
» Ayakkabıları saklama yolları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Pratik Bilgiler-
Buraya geçin: