[i][b]Akşam yemeğiniz için hem pratik hem de lezzetli bir tarif arıyorsanız arpacık soğanlı et sote tam size göre![/b][/i]

[i][b][url=http://estb.msn.com/i/A8/4F56A887D6B95D76A456D14AA5AFF.jpg][img]http://estb.msn.com/i/A8/4F56A887D6B95D76A456D14AA5AFF.jpg[/img][/url][/b][/i]

[i][b]Arpacık Soğanlı Et Sote[/b][/i]



[i][b]Malzemeler,[/b][/i]
[i][b]500 gram dana eti[/b][/i]
[i][b]10 adet arpacık soğan[/b][/i]
[i][b]1 tatlı kaşığı biber salçası[/b][/i]
[i][b]2 adet domates[/b][/i]
[i][b]1 yemek kaşığı tereyağı[/b][/i]
[i][b]1 yemek kaşığı zeytinyağı[/b][/i]
[i][b]1 kahve fincanı su[/b][/i]
[i][b]1 çay kaşığı karabiber[/b][/i]
[i][b]1 tatlı kaşığı tuz[/b][/i]
[i][b]Hazırlanışı,[/b][/i]
[i][b]Fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayın.[/b][/i]
[i][b]Dana etlerini küp şeklinde doğrayıp tepsiye alın.[/b][/i]
[i][b]Domatesin kabuklarını soyup rendeleyin.[/b][/i]
[i][b]Tavaya tereyağını alıp kızdırın.[/b][/i]
[i][b]Domates rendesini ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.[/b][/i]
[i][b]Arpacık soğanların kabuğunu soyun.[/b][/i]
[i][b]Kasede su, karabiber, tuz, arpacık soğan, biber salçası ve kavrulmuş domatesi karıştırın.[/b][/i]
[i][b]Fırın tepsisindeki etlerin üzerine yayın.[/b][/i]
[i][b]Tepsinin üzerini yağlı kağıt kapatın.[/b][/i]
[i][b]Önceden ısıtılmış 250 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.[/b][/i]
[i][b]Afiyet olsun[/b][/i]


[i][b]alıntıdır[/b][/i]