KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Kalp ve Damar Hastalıklarında Beslenme Kuralları ...

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
nesko
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
nesko



başarı
başarı:
Kalp ve Damar Hastalıklarında Beslenme Kuralları ... Imgleft2/2Kalp ve Damar Hastalıklarında Beslenme Kuralları ... Emptybarbleue  (2/2)

Kalp ve Damar Hastalıklarında Beslenme Kuralları ... Empty
MesajKonu: Kalp ve Damar Hastalıklarında Beslenme Kuralları ...   Kalp ve Damar Hastalıklarında Beslenme Kuralları ... EmptySalı Ağus. 24 2010, 23:16

Kalp ve Damar Hastalıklarında Beslenme Kuralları ...

Kalp ve Damar Hastalıklarında Beslenme İlkeleri
Kalp ve damar hastalıklarında beslenmede aşağıda belirtilen esaslara uyul*malıdır :

1. Şişman hastalar normal kilosuna zayıflatılır. Arzu edilen kiloya zayıf*lamada, diyetin enerji değerinde aşın kısıtlama yapılmaz. Diyetin enerji değeri, bireyin arzu edilen ağırlıkta kalmasını sağlayacak biçimde ayarlanır.

2. Kan basıncı yüksek (hipertansiyon) olan, vücudunda şişlikler (ödem) fculunan hastalıklarda, kalp yetmezliğinde, hastalığın derecesine göre diyette tuz azaltılır. Doktorun önerilerine uyulur.

a. Kan basıncı çok yüksekse ve şişme varsa, tuz sakıncalı olmayacak şe*kilde kısıtlanır. Çok ileri durumlarda yemeklere tuz eklenmez, sodyumu düşük besinler seçilir, tuzlu ve salamura yiyecekler verilmez, tuzsuz ekmek verilir. Tuzu çok kısıtlanmış diyet uzun süre uygulanmaz. Tuzu aşırı dere*cede ve uzun süreli kısıtlamanın yararı bir yana sakıncalı olduğu anlaşılmıştır.
b. Hastanın durumuna göre, tuzun orta derecede kısıtlanması gerekiyorsa., yemekler tuzsuz ya da az tuz eklenerek hazırlanır, tuzsuz ekmek verilir. Diyette,, tuzu ileri derecede kısıtlanmış diyette yer almayan ve sodyum değeri yüksek. besinlere, sebze ve meyvelere de yer verilir. Tuzlu ve salamura yiyecekler ve*rilmez.
c. Tuzu hafif derecede kısıtlanmış diyette, yemeklere konan tuz miktarı,, hastanın durumuna göre yarıya indirilir ya da daha da azaltılır. Kuruyemişler,tuzlu ve salamura yiyecekler verilmez. Suda bırakılarak tuzu alınmış peynir ye*nebilir.

3. Kanda kolesterol düzeyini yükseltici etkisi olan doymuş yağ asitlerin*den zengin hayvansal yağlar kısıtlanır. Toplam yağ miktarı azaltılır. Diyette da*ha çok mısırözü, ayçiçeği ve pamukyağma yer verilir. Kolesterol yönünden çok zengin besinler azaltılır ya da hiç verilmez. Kan kolesterol düzeyi, yalnız koles*terolü az besinler alınarak düşürülemez. Bunun için, aşırı kısıtlama yapılmaz.. Et, süt gibi besinler diyetten çıkarılmaz. Diyetin protein değeri düşürülmez.
Diyette, tüm besin gruplarına yeterince yer verilir. Süt ve yoğurt azaltıl*maz. Bazı araştırmalar, sütün ve yoğurdun kan kolesterolünü yükseltici değil düşürücü etkisi olduğunu göstermektedir. C vitaminin de kan kolesterolünü dü*şürdüğü bulunmuştur. Bir araştırmada, protein kaynağı olarak soya fasulyesi yedirilen hastaların kan kolesterolünün üç hafta içinde önemli ölçüde düştüğü “belirlenmiştir. Temel besinlerin, beslenme yetersizliğine yol açacak şekilde azal*tılması, yararlı değil zararlı olur.

4. Saf şekerlerden, şekerlemelerden, hamur tatlılarından kaçınılır. Çay ve kahve gibi içeceklere fazla şeker konmaz. Bu içecekler aşırı alınmaz. Demi az çay ve ıhlamur gibi içecekler tercih edilir.

5. Sigara içilmez. Alkol alınmaz. Kalp – damar hastalarına alkolün iyi gel*diği söylentisi bilimsel görüşe uymamaktadır.

6. Öğün sayısı, hastamn durumuna göre artırılabilir. Günlük yiyecekler 3-5 öğüne dengeli olarak bölünür. Öğün atlanmaz, öğünlerde aşırı yemek yenmez.

7. Kolesterol, tuz, yağ ve saf şekerler azaltılarak hastanın yeterli, denge*li, düzenli ve ölçülü beslenmesi sağlanır. Durumu kötüleştirecek aşırı kısıtlama*lardan kaçınılır. Diyette her besin grubundaki temel besinlere yeterince yer verilir. Hasta, kendi beslenmesi konusunda eğitilir.



alıntıdır...





Sayfa başına dön Aşağa gitmek
tebessüm
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
tebessüm



başarı
başarı:
Kalp ve Damar Hastalıklarında Beslenme Kuralları ... Imgleft2/2Kalp ve Damar Hastalıklarında Beslenme Kuralları ... Emptybarbleue  (2/2)

Kalp ve Damar Hastalıklarında Beslenme Kuralları ... Empty
MesajKonu: Geri: Kalp ve Damar Hastalıklarında Beslenme Kuralları ...   Kalp ve Damar Hastalıklarında Beslenme Kuralları ... EmptySalı Ağus. 24 2010, 23:18

tşkler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kalp ve Damar Hastalıklarında Beslenme Kuralları ...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Çalışanlar için 10 adımda sağlıklı beslenme ..
» Damar trombosisi....(Büro çalışanları.. Dikkat!)
» Kanserden koruyan beslenme ...
» gebeliğe hazırlık 1.Sağlıklı Beslenme
» Doğru beslenme ile psikolojik yapıyı değiştirebilmek...

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: genel sağlık :: beslenme-
Buraya geçin: