KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Kırmızı Biber Turşusu - Resimli

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nesko
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
nesko



başarı
başarı:
Kırmızı Biber Turşusu - Resimli  Imgleft2/2Kırmızı Biber Turşusu - Resimli  Emptybarbleue  (2/2)

Kırmızı Biber Turşusu - Resimli  Empty
MesajKonu: Kırmızı Biber Turşusu - Resimli    Kırmızı Biber Turşusu - Resimli  EmptyÇarş. Eyl. 01 2010, 10:30

Kırmızı Biber Turşusu - Resimli

[img]http://4.bp.blogspot.com/_AYuuFU8_-pY/SsRsvcugVCI/AAAAAAAACwM/di1UQGDaw24/s320/Biber+Tur%C5%9Fusu2.jpg[/img]


Malzemeler:

- 1 kg. kırmızı biber
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı su
- 10-12 adet sarımsak
- 5-6 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı tuz

Yapılışı: Yağ, sirke, su ve tuz yayvan bir tencereye konularak kaynatılır. Yıkanarak sap ve tohum yatakları alınan kırmızı biberler yaklaşık 2 cm. genişliğinde halkalar halinde kesilir. (Eğer biberler kalınsa, üst kısımlara doğru genişlediği yerlerden de ikiye bölünebilir. Yağlı-sirkeli karışım kaynadığında bir avuç kesilmiş kırmızı biber içerisine atılır. Kaynayan suyun bir müddet kaynaması durdup, kısa bir süre sonra (yaklaşık 30 saniye) pirelenip (!) tekrar kaynamaya başladığı zaman da kevgirle hemen alınır. (Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus budur, eğer biberler suda fazlaca kaynarsa yerken dış kabukları sıyrılıp ağzınıza gelebilir, turşunun tüm özelliğini öldürür.) Tüm biberlere aynı işlem uygulandıktan sonra üzerine ayıklanmış maydanozlar serpiştirilir. Hala kaynamakta olan (ve suyu bayağı azalmış olan) karışımın içerisine halka halka doğranmış sarımsaklar (sarımsak turşusunu seviyorsanız, sarımsakları bütün olarak ve daha fazla kullanabilirsiniz) atılarak 2-3 dakika daha kaynatılır ve suyu ile beraber biberlerin üzerine dökülerek soğumaya bırakılır. Eğer hemen yemeden durabilirseniz buzdolabında 2-3 ay saklayabilirsiniz...

ALINTI


[img]http://1.bp.blogspot.com/_AYuuFU8_-pY/SsMQ2a6WSpI/AAAAAAAACwE/ouPShRZ3wlY/s320/K%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1+Biber+Tur%C5%9Fusu.jpg[/img]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kırmızı Biber Turşusu - Resimli
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» domatesli acı bıber tursusu
»  Pratik Biber Turşusu ...
» közlenmış biber tursusu
» KIRMIZI BİBER SARMA
» kırmızı biber ile salata

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: turşu tarifleri-
Buraya geçin: