KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Hamsi Buğulama

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



Hamsi Buğulama Empty
MesajKonu: Hamsi Buğulama   Hamsi Buğulama EmptyPerş. Kas. 05 2009, 09:24

[url=http://2.bp.blogspot.com/_mHNPJqRYSHg/SRYNxxzSehI/AAAAAAAAAiM/p3UXoTM8gls/s1600-h/hamsi+bu%C4%9Fulama.jpg][img(400px,393px)]http://2.bp.blogspot.com/_mHNPJqRYSHg/SRYNxxzSehI/AAAAAAAAAiM/p3UXoTM8gls/s400/hamsi+bu%C4%9Fulama.jpg[/img][/url]
Bir yemek ki karadenizin kıyısının kokusu bile olsa bu yemek bilinir. Bir de babamın uslünü anlatayım dedim deliorman usulü olarak. Görüntü harikaydı dayanamayıp çektim fotoğrafını. Yapılışı da çok pratik.
[b]6 - 8 kişilik[/b]
[b]Malzemeler:[/b]
1 kg hamsi
2 - 3 ad. soğan
1 ad. domates
1- 2 ad. biber
1 çay bar. su
tuz ve karabiber
[b]Yapılışı:[/b]
Hamsilerinizi temizleyin. Tepsinin üzerine azıcık yağ dökün, tepsiniz yağlansın. Soğanınızı temizleyip halka halka doğrayın ve tepsinin dibine döşeyin (eğer soğanın verdiği şekerli tadı sevmiyorsanız bu aşamayı atlayın ancak işin esprisi kaçar söyleyeyim buğulama dediğin soğanlı olur yahuuuu). Üzerine hamsileri güneş gibi şekilli dizin (ne de olsa lezzet kadar görüntü de çok önemli.) Domates ve biberlerle süsleyin (resimdeki babamın tuali sizin hamsi tualiniz farklı görünebilir açın yaratıcılığınızın sesini). En son tuzlu su yapıp karabiberi arzu edildiği kadar suyun içine ekleyin ve tepsiye dökün. Fırında 200 derecede pişirin. Afiyet olsun.

[color:6daa=#ff0000][b]Not:[/b][/color][color:6daa=#ff0000] Haftada en az 1 gün deniz ürünü yemeyi ihmal etmeyin. Eşimle pazar günlerini balık günü ilan ettik ve kuralımızı seviyoruz. Önemli olan balığı ızgara ya da fırında pişirerek yemek zira yağda kızartmak balıktaki bütün gerekli besinleri yok ediyor. Sağlıkla kalın.
[/color]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
selvi
site lady
site lady
selvi



Hamsi Buğulama Empty
MesajKonu: Geri: Hamsi Buğulama   Hamsi Buğulama EmptyPerş. Kas. 05 2009, 09:57

notunda güzeldi buğulama kadar
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



Hamsi Buğulama Empty
MesajKonu: Geri: Hamsi Buğulama   Hamsi Buğulama EmptyPerş. Kas. 05 2009, 09:58

[color:5453=red]evet canım beğenin için tşkler sağol[/color]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Hamsi Buğulama
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: tavuk ve balık cesıtleri-
Buraya geçin: