KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 ***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA***

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA*** Empty
MesajKonu: ***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA***   ***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA*** EmptyPtsi Ekim 12 2009, 06:12

[b]Arşiv Kekler ve pastalar[/b]


[b][url=http://cahideninelleri.wordpress.com/2009/10/10/bayat-kek-pastasi/]***BAYAT KEK PASTASI***[/url][/b]



10/10/2009 10:47 am · Kategori: [url=http://tr.wordpress.com/tag/kekler-ve-pastalar/][color:5030=#e58712]Kekler ve pastalar[/color][/url] ·Etiketler [url=http://tr.wordpress.com/tag/bayat-kekler-nasil-degerlendirilir/][color:5030=#e58712]bayat kekler nasıl değerlendirilir[/color][/url]

Daha öncede sizlerle başka bir versiyonunu paylaştığım,[url=http://cahideninelleri.wordpress.com/2008/10/17/bayat-kekleri-degerlendirelim/][color:5030=#e58712]bayat kekleri değerlendirme[/color][/url] tariflerimin ikincisini yayınlıyorum.Artan, beğenilipte yenmeyen keklerinizi çaktırmadan deep freeze atın:) bir ara çıkarır farklı bir işlemle yeniden önlerine getirirsiniz.asla o yemedikleri kek olduğunu anlamazlar ve büyük bir iştahla yerler.Ben şöyle yaptım;[img(500,375)]http://cahideninelleri.files.wordpress.com/2009/10/bayat-kek-pastasi.jpg?w=500&h=375[/img][img(500,375)]http://cahideninelleri.files.wordpress.com/2009/10/3992798426_fd73fd2823.jpg?w=500&h=375[/img]
[color:5030=#ff0000][b]Malzemeler[/b][/color]
Elinizde ne kadar varsa bayat kek
1 çay bardağı süt
Kuru üzüm
Ceviz,tarçın
1 yemek kaşığı kakao
2 adet muz
Kekiniz tatsızsa 2 yemek kaşığı şeker

[color:5030=#ff0000][b]Çikolatalı sos[/b][/color]
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı kadar margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
[b][color:5030=#ff0000]Yapılışı[/color][/b]
*Kekleri ufalayın,içine üzümü,kakaoyu,şekeri,sütü,tarçını katıp karıştırın.Sıkı sıkı yoğurmayın
*Uygun bir kek kalıbı veya borcama döşeyin.
*Çikolatılı sosu pişirip,biraz ılıdıktan sonra pastanın üzerine dökün
[color:5030=#ff0000][b]Cahide’nin notu:[/b][/color]
Eğer kekiniz çok yumuşaksa içine koyduğunuz sütü yarıya indirin ki pasta hamurlaşmasın.



[url=http://cahideninelleri.wordpress.com/2009/10/10/bayat-kek-pastasi/][color:5030=#e58712]Kalıcı Bağlantı[/color][/url] [url=http://cahideninelleri.wordpress.com/2009/10/10/bayat-kek-pastasi/#comments][color:5030=#e58712]Yorumlar (2)[/color][/url]

[b][url=http://cahideninelleri.wordpress.com/2009/09/29/pasta-icinde-pastaseftalili/]***PASTA İÇİNDE PASTA(ŞEFTALİLİ)***[/url][/b]



29/09/2009 2:08 pm · Kategori: [url=http://tr.wordpress.com/tag/kekler-ve-pastalar/][color:5030=#e58712]Kekler ve pastalar[/color][/url] ·Etiketler [url=http://tr.wordpress.com/tag/meyveli-yas-pasta/][color:5030=#e58712]meyveli yaş pasta[/color][/url], [url=http://tr.wordpress.com/tag/pandispanya/][color:5030=#e58712]pandispanya[/color][/url], [url=http://tr.wordpress.com/tag/tarifi/][color:5030=#e58712]tarifi[/color][/url], [url=http://tr.wordpress.com/tag/yas-pastalar/][color:5030=#e58712]yaş pastalar[/color][/url]

Eğer dört çocuğunuz varsa ve her birinin zevkleri ,istekleri farklıysa; sizde benim gibi farklı tadları denemek zorunda kalabilirsiniz.Geçen gün çocuklara pasta yapacağımı söyledim ve nasıl bir pasta istediklerini sordum.İki’si sade iki’si kakaolu olsun deyince ortaya böyle lezzetli bir yaş pasta çıktı.[img(504,378)]http://cahideninelleri.files.wordpress.com/2009/09/dilimlenmis-pasta.jpg?w=504&h=378[/img][img(504,378)]http://cahideninelleri.files.wordpress.com/2009/09/seftalili-pasta.jpg?w=504&h=378[/img]
KAKAOLU PANDİSPANYA:
2 adet yumurta,1 çay bardağı şeker,1 çay bardağı un(1 yemek kaşığı kakao dahil),1 çay kaşığı kabartma tozu
SADE PANDİSPANYA
4 adet yumurta,1 su bardağı şeker,1 su bardağı un,yarım paket k. Tozu
ARASI İÇİN:
Bir paket hazır puding,2,5 su bardağı süt
ÜZERİ İÇİN
1 paket krem şanti
SÜSLEMEK İÇİN
3 veya dört adet şeftali
YAPILIŞI
Öncelikle pastanın pandispanyalarını [url=http://cahideninelleri.wordpress.com/2008/06/17/ananaslimuzlu-dogum-gunu-pastasi-2/][color:5030=#e58712]burada[/color][/url] olduğu gibi hazırlayıp pişirin.Sade pandispanyayı ortadan ikiye bölüp bir parçasını en alta koyun.Üzerini hafif şekerli sütle ıslatıp üzerine İkiye böldüğünüz kakaolu pandispanyanın bir parçasını koyun.Kakaolunun üzerine hazırladığınız soğuyan pudingden biraz sürüp dilimlediğiniz bir şeftaliyi dizin.Şeftalilerinde üzerine biraz pudingten sürüp Kakaolunun son parçasını koyun.Kalan bütün pudingi Kakaolu kekin üstüne döküp kenarlara gelecek şekilde yayın.En üste sade kekin ikinci parçasını kapatın.
1.5 çay bardağıyla hazırladığınız krem şantiyle pastanın üzerini kaplayın.Diğer kalan şeftalilerle istediğiniz gibi süsleyin.En az iki saat dolapta bekletip servis yapın.
Çok şükür bitti,inanın yapmak anlatmaktan daha kolaydı.



[url=http://cahideninelleri.wordpress.com/2009/09/29/pasta-icinde-pastaseftalili/][color:5030=#e58712]Kalıcı Bağlantı[/color][/url] [url=http://cahideninelleri.wordpress.com/2009/09/29/pasta-icinde-pastaseftalili/#comments][color:5030=#e58712]Yorumlar (3)[/color][/url]

[b][url=http://cahideninelleri.wordpress.com/2009/02/20/araba-seklinde-yas-pasta/]***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA***[/url][/b]



20/02/2009 7:09 am · Kategori: [url=http://tr.wordpress.com/tag/kekler-ve-pastalar/][color:5030=#e58712]Kekler ve pastalar[/color][/url]
[img(480,399)]http://cahideninelleri.files.wordpress.com/2009/02/s6000082.jpg?w=480&h=399[/img][img(480,399)]http://cahideninelleri.files.wordpress.com/2009/02/s6000041.jpg?w=480&h=399[/img][img(480,399)]http://cahideninelleri.files.wordpress.com/2009/02/s6000071.jpg?w=480&h=399[/img][img(479,360)]http://cahideninelleri.files.wordpress.com/2009/02/s6000035.jpg?w=479&h=360[/img][img(479,360)]http://cahideninelleri.files.wordpress.com/2009/02/s6000037.jpg?w=479&h=360[/img]
[color:5030=#ff0000]MALZEMELER:[/color]
[color:5030=#000000]4 yumurta[/color]
[color:5030=#000000]1 su bardağı şeker[/color]
[color:5030=#000000]Bir kaşık kakao dahil,1 su bardağı un[/color]
[color:5030=#000000]yarım paket k.tozu[/color]
[color:5030=#ff0000]KREMASI[/color]
[color:5030=#000000]3 su bardağı süt[/color]
[color:5030=#000000]2 kaşık nişasta[/color]
[color:5030=#000000]2 buçuk y.kaşığı un(tepeli)[/color]
[color:5030=#000000]5 y.kaşığı şeker[/color]
[color:5030=#000000]Bir kaşık kakao[/color]
[color:5030=#000000]Yarım paket(40 gr.)bitter çikolata[/color]
[color:5030=#000000]1 paket vanilin[/color]
[color:5030=#000000]Bir paket krem şanti[/color]
[color:5030=#000000][color:5030=#ff0000]Arasına[/color].3 adet muz[/color]
[color:5030=#ff0000]YAPILIŞI[/color]
[color:5030=#000000]Ben bu ölçüleri kullanarak ayrı ayrı iki adet pasta yaptım.yani 8 yumurta,2 su bardağı şeker,2 su bardağı un kullandım.[/color]
[color:5030=#000000]Pastayı [/color][url=http://cahideninelleri.wordpress.com/2008/06/17/ananaslimuzlu-dogum-gunu-pastasi-2/][color:5030=#ff0000]ananaslı pastada[/color][/url][color:5030=#000000]anlattığım gibi hazırlayın.Kremayı pişirin.Altını kapatınca çikolatayı katıp karıştırın.soğumaya bırakın.bir paket krem şantiyi bir çay bardağı sütle çırpın.Soğuyan kremanın içine katıp karıştırın.Bu aşamada çok fazla çırpmayın krema cıvır.[/color]
[color:5030=#000000]Önce ilk pastayı yanlamasına ikiye bölün.biraz sütle ıslatın.arasına kremadan sürün üzerini kapatın.Araba şeklini veren ikinci pastayı yine yanlamasına ikiye kesin.Kestiğimiz parçalardan birini enine üç eşit parçaya bölün.ilk pastanın üzerine daha çok kenara gelecek şekilde,bir krema bir kek şeklinde dizin.burası alttaki pasta ile beraber beş kat oldu.en üstede krema sürün.üstteki parçaların yanlarına muz ile destek verin.kenardaki yerlerede kremalardan sürün.ben üç tane muz kullandım.Daha sonra diğer yarım keki pastayı tamamen kapatacak şekilde yerleştirin.üzerini iki paket krem şanti hazırlıyarak kaplayın.temiz bir kağıttan iki adet araba camı şekli kesin ve pastanın uygun yerlerine yapıştırın.Tekerlek olarak yuvarlak çikolatalarıda yapıştırın.daha sonra pastanın üzerine rendenin küçük tarafı ile çikolata rendeleyin.rendeleme işi bitince kağıtları yavaşça kaldırın.Diğer süslemeleri resimdeki gibi yada isteğinize göre yapabilirsiniz.Kolay gelsin[/color]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
serra
forumun ablası
forumun ablası
serra



başarı
başarı:
***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA*** Imgleft2/2***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA*** Emptybarbleue  (2/2)

***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA*** Empty
MesajKonu: Geri: ***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA***   ***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA*** EmptyPtsi Ekim 12 2009, 09:43

[b][color:285a=brown]Emeyine saglik canim.[/color][/b]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
sirinadmin
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
sirinadmin



başarı
başarı:
***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA*** Imgleft2/2***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA*** Emptybarbleue  (2/2)

***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA*** Empty
MesajKonu: Geri: ***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA***   ***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA*** EmptyPtsi Ekim 12 2009, 10:06

[b]emegıne saglık canım[/b]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://minikkelebekler.yetkin-forum.com
Misafir
Misafir
Anonymous



***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA*** Empty
MesajKonu: Geri: ***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA***   ***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA*** EmptySalı Ekim 13 2009, 02:24

[color:82a8=#0000ff]sağol[/color][color:82a8=blue]un canlarım tşkler[/color]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
***ARABA ŞEKLİNDE YAŞ PASTA***
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  Tozlu araba
» salak bu araba yaa...
» araba patık modeli
» araba motifli bebek patigi
» anlatımlı araba patık modeli

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: kek,pasta ve tatlılar-
Buraya geçin: