KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 zeytinyağlı kereviz

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
çisil18
SADIK ÜYE
SADIK ÜYE
çisil18



zeytinyağlı kereviz Empty
MesajKonu: zeytinyağlı kereviz   zeytinyağlı kereviz EmptyPaz Kas. 15 2009, 01:44

[b]Malzeme :[/b]

3 kg. orta büyüklükte kereviz
2,5 desilitre zeytinyağı
250 gr. arpacık soğan
150 gr. havuç
150 gr. iç bezelye
30 gr. şeker
250 gr. patates
Bir adet limon.

[url=http://www.yemektarifleri.info/wp-content/uploads/2008/11/kereviz.jpg][img(450,337)]http://www.yemektarifleri.info/wp-content/uploads/2008/11/kereviz.jpg[/img][/url]

[b]Yapılışı:[/b]

Kerevizler boyuna iki parçaya bölünür. Yuvarlak
şekil­de kabuğu soyulur. Birer parça içlerinden çıkarılır. Yıka­nır.
Bir limon sıkılır, ve kabuğu içine atılır. Üç litre kadar Kaynar su
içine atılır. Kapağı açık olarak yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğuk su
ile soğutulur. Havuçlar kazınır. Boyuna olarak dört parçaya bölünerek
fındık büyüklüğün­de olmak üzere verev doğranır. Kabuğu soyulmuş
arpacık soğanı ile beraber zeytinyağında hafif bir şekilde kavrulur.
1-1,5 litre su konarak 30 dakika kadar kaynatılır. Önce haşlanmış
kerevizler demet halinde bağlanmış dereotu sapları, tuz ve şeker ilâvş
edilir. Kerevizlerin üzerine bir yağ kâğıdı kapatılır. Yarı pişlnce,
sarımsak dışı şeklinde cıoğranmış patates ilâve edilir. Patatesler de
pişince kâfi miktarda suyu ile ateşten alınır. Kapında soğutulur.
Kere­vizlerin kesilen tarafları altı gelmek üzere servis tabağı­nın
kenarına sıralanır. Ortasına garnetürler küme halinde konur. Üzerine
bezelye atılır. Kıyılmış dereotu serpilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



zeytinyağlı kereviz Empty
MesajKonu: Geri: zeytinyağlı kereviz   zeytinyağlı kereviz EmptyPerş. Nis. 29 2010, 03:52

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
zeytinyağlı kereviz
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» zeytinyağlı pırasa
» zeytınyaglı bakla
» Kereviz Çorbası
» [b]Zeytinyağlı Barbunya[/b]
» kereviz yiyin sinirlenmeyin

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: zeytinyaglılar-
Buraya geçin: