KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Saray Burması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



Saray Burması Empty
MesajKonu: Saray Burması   Saray Burması EmptySalı Kas. 17 2009, 03:04

[table:06b9 id=post17266 class=tborder border=0 cellSpacing=1 cellPadding=6 width="100%" align=center][tr][td:06b9 class=thead][/td][/tr][tr][td:06b9 style="PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-TOP: 0px" class=alt2]



[url=http://www.kadiningoznuru.com/member.php?u=190][/url]
[/td][/tr][tr][td:06b9 id=td_post_17266 class=alt1][b]Saray Burması[/b]
[b][color:06b9=red]2 Adet yumurta
1 Çay kaşığı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Su bardağı süt
4 Su badağı un
Nişasta
4 Su bardağı dövülmüş ceviz
250 gr margarin
250 gr tereyağı
Şerbeti için :
3 Su bardağından biraz fazla su
1 Kilo tozşeker
1 Çay kaşığı limon

[b]Hazırlanışı[/b]
[list]
[*]Yumurta, sıvıyağ, tuz, süt ve unu derin bir kapta karıştırıp, iyice yoğurun.
[*]12 Saat bekletip, hamuru dinlendirin.
[*]Yumruk büyüklüğünde 4 adet parça kaparın.
[*]Düz bir zemin üzerine nişasta serpip, parçaları birer birer oklava ile açın.
[*]Bıçakla yufkaların kenarlarını kare olacak biçimde kesin.
[*]Yufkalardan artan hamurları ince ince kıyın.
[*]Kare biçimindeki yufkaların üzerine kıyılmış hamurları yayın.
[*]Bir kenarına ceviz serpin.
[*]Oklavaya sarıp, hafif büzerek hamuru oklavadan çıkarın ve 5 santim aralıklarla kesin.
[*]Kesilen parçaları yan çevirerek tepsiye dizin.
[*]Düzgün görünmeleri için üzerlerini küçük bir tepsi ile bastırın.
[*]Margarin ve tereyağını eritip, hamurların üzerine gezdirin.
[*]Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin.
[*]Fırından alıp, soğumaya bırakın.
[*]Şerbetini hazırlayın.
[*]Bunun için şeker ve suyu kaynatın.
[*]Limon suyunu ilave edin.
[*]Şerbet sıcakken tatlının üzerine gezdirin.
[*]Dilerseniz ceviz yerine fıstık katarak da yapabilirsiniz
[/list][/color][/b]
[/td][/tr][/table]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



Saray Burması Empty
MesajKonu: Geri: Saray Burması   Saray Burması EmptyÇarş. Nis. 28 2010, 04:14

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Saray Burması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Saray Burması
» patlıcanlı saray köftesi
» saray sarma tatlısı
» Saray gibi banyolar...
» Patlıcanlı Saray Köftesi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: kek,pasta ve tatlılar-
Buraya geçin: