[font:0763=Comic Sans MS][size=12][color:0763=darkslategray][img]
http://www.portakalagaci.com/photos/uncategorized/2007/09/24/iftar_1_4.jpg[/img][/color][/size][/font][font:0763=Comic Sans MS][size=12][color:0763=darkslategray]Malzemeler:[/color][/size][/font]
[list]
[*][font:0763=Comic Sans MS][size=12][color:0763=darkslategray]7 adet
bostan patlıcanı[/color][/size][/font]
[*][font:0763=Comic Sans MS][size=12][color:0763=darkslategray]kızartmak
için sıvıyağ[/color][/size][/font]
[*][font:0763=Comic Sans MS][size=12][color:0763=darkslategray]1kg
antrikot et[/color][/size][/font]
[*][font:0763=Comic Sans MS][size=12][color:0763=darkslategray]2
kaşığı zeytinyağı[/color][/size][/font]
[*][font:0763=Comic Sans MS][size=12][color:0763=darkslategray]4-5 adet
domates[/color][/size][/font]
[*][font:0763=Comic Sans MS][size=12][color:0763=darkslategray]3-4 adet
sivribiber[/color][/size][/font]
[*][font:0763=Comic Sans MS][size=12][color:0763=darkslategray]tuz[/color][/size][/font]
[*][font:0763=Comic Sans MS][size=12][color:0763=darkslategray]üzerlerine
kaşar peyniri rendesi[/color][/size][/font]
[/list][font:0763=Comic Sans MS][size=12][color:0763=darkslategray][b]Hazırlanması[/b][/color][/size][/font]
[list=1]
[*][font:0763=Comic Sans MS][size=12][color:0763=darkslategray]Bol
sıvıyağı kızartma tenceresinde iyice kızdırın[img]images/smilies/noktaqp6.gif[/img] Patlıcanları birer birer
uzunlamasına ikiye kesip kabuklarını soymadan yüksek ateşte önlü arkalı
kızartın[img]images/smilies/noktaqp6.gif[/img] Kağıt havlunun üzerine alıp fazla
yağını süzdürün[img]images/smilies/noktaqp6.gif[/img] Kalan patlıcanlara da aynı işlemi
uygulayın[img]images/smilies/noktaqp6.gif[/img][/color][/size][/font]
[*][font:0763=Comic Sans MS][size=12][color:0763=darkslategray]2
kaşığı zeytinyağını kızdırın[img]images/smilies/noktaqp6.gif[/img] Antrikotu ilave edip bıraktığı suyu
iyice azalana kadar pişirin[img]images/smilies/noktaqp6.gif[/img] Biberleri ve domatesi doğrayıp tuzla
birlikte ete ekleyip pişirin[img]images/smilies/noktaqp6.gif[/img][/color][/size][/font]
[*][font:0763=Comic Sans MS][size=12][color:0763=darkslategray]Patlıcanların ortasını çatalla bir miktar ezin[img]images/smilies/noktaqp6.gif[/img]
İçlerine etten bir kaşık koyup fırın kabına dizin[img]images/smilies/noktaqp6.gif[/img] (Eğer yemeği
akşam için hazırlıyorsanız servise yarım saat kalana kadar üzerini folyoyla
örtüp fırında bekletin[img]images/smilies/noktaqp6.gif[/img]) Etin suyu kaldıysa bu suyu
kalmadıysa bir miktar salçalı suyu kabın altına dökün[img]images/smilies/noktaqp6.gif[/img] 200C fırında
pişirin[img]images/smilies/noktaqp6.gif[/img] Fırından çıkartırken üzerlerine peynir rendesi serpin[img]images/smilies/noktaqp6.gif[/img][/color][/size][/font]
[/list]