KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 gırçın ekmek

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



gırçın ekmek Empty
MesajKonu: gırçın ekmek   gırçın ekmek EmptyPtsi Kas. 30 2009, 05:47

[table:e49f border=1 width=602 bgColor=#fff8df][tr][td:e49f vAlign=top width=269 align=right][i][b][color:e49f=#cc3300][url=mailto://gulhan@bestweb.net]Gülsün[/url]'ün tarifi[/color][/b][/i]
[/td][td:e49f vAlign=bottom width=406][center][i][b][font:e49f=Sylfaen][size=16][color:e49f=#cc3300]G?rç?n Ekmek[/color][/size][/font][/b][/i][/center]
[/td][/tr][tr][td:e49f vAlign=top width=269][b][i][color:e49f=#cc3300]Malzemeler:[/color][/i][/b]
[list]
[*]

[color:e49f=#cc3300]paket kuru maya (1 yemek ka??k)[/color]
[*]

[color:e49f=#cc3300]½ bardak ?l?k su[/color]
[*]

[color:e49f=#cc3300]1 tatl? ka??k ?eker[/color]
[*]

[color:e49f=#cc3300]3-4 bardak un[/color]
[*]

[color:e49f=#cc3300]1 bardak ?l?k su[/color]
[*]

[color:e49f=#cc3300]1 tatl? ka??k tuz[/color]
[/list][/td][td:e49f vAlign=top width=406][center][img(400,240)]http://www.plovetconfit.net/img/activity_9/gulhan/kalmuk_cay.jpg[/img][/center]
[u][b][color:e49f=#cc3300]Yap?l???:[/color][/b][/u]

[list]
[*][color:e49f=#cc3300]Maya, 1 tat? ka??k ?eker ½ bardak ?l?k suda be? dakika eritilir.[/color]
[/list]
[list]
[*][color:e49f=#cc3300]3 bardak un tuzla elenir. Içerisine haz?rlanan maya kat?l?r. 1 bardak ?l?k su ile kulak memesi yumu?akl???nda bir hamur yo?rulur. Hamur ele yap???yorsa azar azar kalan undan ekleyin. Hamur ne kadar emeklice yo?rulursa ekmek o kadar güzel olur.[/color]
[/list]
[list]
[*][color:e49f=#cc3300]Yo?rulan hamuru bir saat kabarmas? için ?l?k biryerde üstü kapal? bekletin.[/color]
[/list]
[list]
[*][color:e49f=#cc3300]Hamur kabard?ktan sonra parmaklar?n?zla hamurun havas?n? bo?altmak icin hafif hafif bas?n ama yo?urmay?n. [/color]
[/list]
[list]
[*][color:e49f=#cc3300]Tekrar bir daha iki misli kabarmaya b?rak?n.[/color]
[/list]
[list]
[*][color:e49f=#cc3300]Ister tavada ister uzun Ramazan Pidesi gibi ?ekil verin ve 20 dakika dinlendirin.[/color]
[/list]
[list]
[*][color:e49f=#cc3300]F?r?na koymadan once ?ekillendirilen hamurun üstlerini elinizle hafif sulay?n. Arzu edilirse üstlerine çörek otu serpilir ve f?r?nda pi?irilir[/color]
[/list][/td][/tr][/table]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



gırçın ekmek Empty
MesajKonu: Geri: gırçın ekmek   gırçın ekmek EmptyPerş. Nis. 29 2010, 03:12

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
gırçın ekmek
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» sarımsaklı ekmek
» yanık ekmek
» ekmek kadayıfı
» Ekmek ağacı l
» SÜTLÜ EKMEK

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: hamur işleri-
Buraya geçin: