KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 kalmuk çayı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



kalmuk çayı Empty
MesajKonu: kalmuk çayı   kalmuk çayı EmptyPtsi Kas. 30 2009, 05:49

[table:4ed1 border=1 width=531][tr][td:4ed1 vAlign=top width=200][b][i][color:4ed1=#cc3300]Malzemeler:[/color][/i][/b]
[list]
[*][font:4ed1=Sylfaen][color:4ed1=#cc3300]3 su bardağı siyah çay[/color][/font]
[*][font:4ed1=Sylfaen][color:4ed1=#cc3300]3 su bardağı süt (tam yağlı)[/color][/font]
[*][font:4ed1=Sylfaen][color:4ed1=#cc3300]tuz[/color][/font]
[*][font:4ed1=Sylfaen][color:4ed1=#cc3300]karabiber[/color][/font]
[*][font:4ed1=Sylfaen][color:4ed1=#cc3300]1 tatlı kaşığı tereyağı, her bir bardak için[/color][/font]
[/list][center]





[img(160,120)]http://www.plovetconfit.net/img/activity_9/gulhan/IMG_0517.jpg[/img]
[img(160,120)]http://www.plovetconfit.net/img/activity_9/gulhan/IMG_0518.jpg[/img]
[img(160,120)]http://www.plovetconfit.net/img/activity_9/gulhan/IMG_0519.jpg[/img]
[img(160,120)]http://www.plovetconfit.net/img/activity_9/gulhan/IMG_0520.jpg[/img]
[img(160,120)]http://www.plovetconfit.net/img/activity_9/gulhan/IMG_0525.jpg[/img]
[img(160,120)]http://www.plovetconfit.net/img/activity_9/gulhan/IMG_0529.jpg[/img]
[/center]
[/td][td:4ed1 vAlign=top width=404][center][img(400,240)]http://www.plovetconfit.net/img/activity_9/gulhan/kalmuk_cay.jpg[/img]
[color:4ed1=#cc3300][i]Orta Asya ve Sibirya'nın sert ve uzun kışlarından dolayı beslenmede sıcaklık ve sindirim kolaylığı için proteinli ve yağlı yemeklere ağırlık verilmiştir. Bu sütlü, tuzlu çay Kafkasya bölgesinde Karacay/Malkar'ların Kalmuk Çayı olarak bilinirken Tatarlar Kalmak Çay diye adlandırmışlardır. Kırgız ve Uygurlarda ise Atkan Çay olarak biliniyor. Özbekler kaymak veya yoğurtlu kaymak (sour cream) eklerler ve Şirin Çoi diye adlandırırlar. Tuva Türkleri ise Suttug Şay, Tibetliler, Po Cha ve Moğollar Suute Tsai derler. Hem Tibetliler hem Moğollar olsun yak sütü ile bu çayı yaparlar.[/i][/color][/center]
[u][b][color:4ed1=#cc3300]Yapılışı:[/color][/b][/u]
[color:4ed1=#cc3300]1. Çayı kaynatın.[/color]
[color:4ed1=#cc3300]2. Sütü ekleyin ve kaynatın.[/color]
[color:4ed1=#cc3300]3. Damak tadınıza göre tuz ve karabiberini ekleyin.[/color]
[color:4ed1=#cc3300]4. Çayı bardaklara [/color]
[/td][/tr][/table]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



kalmuk çayı Empty
MesajKonu: Geri: kalmuk çayı   kalmuk çayı EmptyPerş. Nis. 29 2010, 04:19

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
kalmuk çayı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SELÜLİT ÇAYI
» çayı doğru demliyormuyuz
» Alıç Çayı Ve Faydaları
» Nane Çayı Her Derde Deva
» Çayı nasıl bardaktan içmeyi seversiniz?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: yöresel yemekler-
Buraya geçin: