KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 mutfakda yanlış bildiklerimiz

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
hicran-k
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
hicran-k



başarı
başarı:
mutfakda yanlış bildiklerimiz Imgleft2/2mutfakda yanlış bildiklerimiz Emptybarbleue  (2/2)

mutfakda yanlış bildiklerimiz Empty
MesajKonu: mutfakda yanlış bildiklerimiz   mutfakda yanlış bildiklerimiz EmptyPtsi Ocak 11 2010, 03:43

Sebzelerin doğrandıktan sonra yıkanması:
Doğrandıktan sonra yıkanan sebzeler, oksijenle temas ederek C vitamini kaybına yol açar.

Baklagillerinin ıslatma sularının dökülmesi:
Baklagillerdeki B vitamini ıslatma sırasında kullanılan suya geçer.Bu nedenle ıslatma sularını dökmeyip yemeğin pişirilmesinde kullanılması gerekir.

Makarna ve mantı pişirme sularının dökülmesi:Makarna ve mantı pişirirken su miktarını iyi ayarlamak sularını çektirerek pişirmek gerekir,aksi takdirde B vitamini kaybolur.

Pilav pişirilirken pirinçlerin yağda kavrulması:
Kavrulan pirinç protein kaybeder.Pilavı haşlama yöntemiyle pişirmek ya da pirinci çok fazla kavurmadan pişirmek daha sağlıklıdır.

Dondurulmuş gıdaların sıcak ortamda çözülmeye çalışılması:
Böyle uygulamalar hem protein kaybına neden olur hem de bakteri üretimini hızlandırarak ve gıdayı sağlıksız hale getirir.Protein kaybının olmaması için dondurucudan çıkarılan gıdaların buzdolabının alt kısmında çözülmeye bırakılması uygun olur.Ayrıca dondurulmuş gıdaların çözüldükten sonra tekrar dondurulmasıda büyük bir yanlıştır, gıdalar vitamin değerini kaybeder ve zararlı mikroorganizmaların üremesi kolaylaşır.

Salataların önceden hazırlanması:
Salatalar, yemekten hemen önce hazırlanmalı,limonu ve tuzu yemek sırasında eklenmelidir.

Sütlü tatlı yapımında şekerin önceden konulması:
Sütle temasa geçen şeker proteinin etkisini azaltır, bu nedenle şekerin sonradan ilave edilmesi gerekir.

Yoğurdun suyunun dökülmesi:
Sağlığımız için son derece önemli olan proteinlerin azalmasına neden olan bu uygulamadan vazgeçin.

Yemeklerde kullanılan yağların fazla yakılması:
Kanserojen maddelerin artmasına yol açacağından besinlerin az yağda az suyla buğulama yöntemiyle pişirilmesi daha sağlıklıdır.

Yumurtaların yıkanarak saklanması:
Bu uygulama,zararlı mikroorganizmaların yumurtanın kabuğundan içeri girmesine neden olur.Yumurtaları kullanacağınız zaman yıkamaya özen gösteriniz.

Izgarada pişirilen etlerin ızgaraya yakın olması:
Etin kolay pişmesine inanılan bu uygulama et üzerinde kanserojen madde oluşmasına neden olur.

Yiyeceklerin güneşte kurutulması:
Güneşte kurutulan yiyecekler, besin değerini kaybeder.Bunun önlenmesi için yiyecekleri gölgeli ve havadar ortamlarda kurutmak gerekir.

Yemeklerin uzun süreli pişirilmesi:
Yemekler yüksek ısıda uzun süreli olarak değil, basınçlı tencerelerde pişirilmelidir


alıntı-filiz teyze.com[/
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
hasretgül
SADIK ÜYE
SADIK ÜYE
hasretgül



mutfakda yanlış bildiklerimiz Empty
MesajKonu: Geri: mutfakda yanlış bildiklerimiz   mutfakda yanlış bildiklerimiz EmptyPtsi Ocak 11 2010, 06:14

Sağolasın verdiğin bilgiler için.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
mutfakda yanlış bildiklerimiz
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» mutfakda zamanınızı aza indirin
» Yanlış berber...
» Resimdeki Yanlış Ne
» yanlış taraf
» yanlış hikaye

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Pratik Bilgiler-
Buraya geçin: