KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 ÇERKEZ EKMEĞİ (PASTA)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



ÇERKEZ EKMEĞİ (PASTA) Empty
MesajKonu: ÇERKEZ EKMEĞİ (PASTA)   ÇERKEZ EKMEĞİ (PASTA) EmptySalı Mart 02 2010, 22:16

[i]Araştırmacı Jabagi Baj'ın "Çerkesya'da Sosyal
Yaşayış-Adetler" adlı kitabında Çerkeslerin ekmek yerine pasta dedikleri ve ufak
dan veya[url=http://lezzetler.com/misir-tarifleri.html][color:da7c=#660033]
mısır[/color][/url] unundan pişirilmiş lapayı tercih ettikleri yazıyor.[/i]


Jagabi Baj şöyle anlatıyor pastayı: Pasta yapılacak ufak darıyı (mısırı)
evvelâ ona mahsus tahtadan yapılmış el değirmeniyle çekerek tamamen kabuğunu
çıkarırlar. Sonra içindeki [color:da7c=#FF0000][b]beyaz[/b][/color] darıyı suda
pişirerek pasta yaparlar. Mısırı da değirmene vermeden evvel fırında iyice
kuruttukları için pastalık[url=http://lezzetler.com/misir-tarifleri.html][color:da7c=#660033]
mısır[/color][/url] unu bir dereceye kadar kavrulmuş demektir. Bunu da suda
kaynatarak pasta haline getirirler. Her nevi pasta istendiği şekle konabilecek
derecede katı yapılır. Bazen tuz katarlar bazen katmazlar, pirinci olduğu gibi
temizleyip kaynatırlar. Pastayı "seven" denen dibi yuvarlak kulplu demir
tencerede kuvvetli ateş üzerinde ve demire temas eden kısmı da kızaracak
derecede iyi pişirdiklerinden hamur tadı vermez. Çerkesler sacayağı
kullanmazlar. Tencereyi ocağın içine daima asılı duran, istenildiği derecede
kaldınlıp indirilebilen ve lehunç-tlexunç adı verilen demir zincire asarak
kaynatırlar. Pastayı kanştırmak için belağ dedikleri küçük bir tahta ve düz
kürek kullanırlar. Tencere yere indirilir belâğla güzel karıştırılıp tekrar
asılır. Bu suretle birkaç defa indirilip bindirilerek iyi bir şekilde pişmesine
dikkat edilir. Pasta birlikte yenecek katığa göre sofranın üzerine daire veya
yarım daire şeklinde ince ve uzun olarak konur. Bazen de sofrada bulunacak her
[color:da7c=#FF0000][b]misafirin[/b][/color] hissesi
birbirinden ayrı olarak konur ve bu daha kibar sayılır. Pasta yekpare ve daire
şeklinde sofraya konursa birlikte yenecek "şıpsı", yağda kızartılmış ve üzerine
tereyağı veyahut[url=http://lezzetler.com/kaymak-tarifleri.html][color:da7c=#660033]
kaymak[/color][/url] konmuş[url=http://lezzetler.com/peynir-tarifleri.html][color:da7c=#660033]
peynir[/color][/url], söğüş et ile yenmek üzere yapılan güzel salça pastanın
ortasına oyulan çukura konur. Pişmiş et, kuru[url=http://lezzetler.com/peynir-tarifleri.html][color:da7c=#660033]
peynir[/color][/url], ufak ufak doğranarak pastanın sathına biraz batınlmak
suretiyle konur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
tebessüm
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
tebessüm



başarı
başarı:
ÇERKEZ EKMEĞİ (PASTA) Imgleft2/2ÇERKEZ EKMEĞİ (PASTA) Emptybarbleue  (2/2)

ÇERKEZ EKMEĞİ (PASTA) Empty
MesajKonu: Geri: ÇERKEZ EKMEĞİ (PASTA)   ÇERKEZ EKMEĞİ (PASTA) EmptySalı Mart 02 2010, 22:21

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



ÇERKEZ EKMEĞİ (PASTA) Empty
MesajKonu: Geri: ÇERKEZ EKMEĞİ (PASTA)   ÇERKEZ EKMEĞİ (PASTA) EmptySalı Mart 02 2010, 22:42

bişi değil
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ÇERKEZ EKMEĞİ (PASTA)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» baltacı ekmeği
» AKITMA(KREP-TAŞ EKMEĞİ)
» ÇERKEZ PASTASI (SİNOP)
» Çerkez Pastası (Sinop)
» yas pasta,,,,

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: yöresel yemekler-
Buraya geçin: