KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 AKITMA(KREP-TAŞ EKMEĞİ)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



AKITMA(KREP-TAŞ EKMEĞİ) Empty
MesajKonu: AKITMA(KREP-TAŞ EKMEĞİ)   AKITMA(KREP-TAŞ EKMEĞİ) EmptyPtsi Kas. 30 2009, 05:25

[url=http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/10/kreptas-ekmegi-hazirlik3.jpg][/url][url=http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/10/kreptas-ekmegi.jpg][img(500,375)]http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/10/kreptas-ekmegi.jpg[/img][/url]
Çoğumuzun krep adıyla andığı bu hamurişi kahvaltı için enfes bir alternatif. Konya ve yakını bölgelerde akıtma, Diyarbakır ve civarında ise taş ekmeği olarak biliniyor. Karışım olarak farklı alternatifleri var fakat hazırlanışları aynı, ben diğer tarifleri de yazacağım, hangisi damak tadınız için uygunsa onu kullanabilirsiniz. İçine tatlı olarak reçel, bal veya ceviz, şeker karışımı sürerek pankek tarzı bir lezzet yakalayabilirsiniz ama ben en çok tulum peynirli olanı seviyorum ve kahvaltılarında değişiklik arayanlara kesinlikle tavsiye ediyorum. (İsterseniz bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirebilirsiniz.)
[url=http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/10/kreptas-ekmegi-1.jpg][img(300,225)]http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/10/kreptas-ekmegi-1-300x225.jpg[/img][/url]

Malzemeler:
[list]
[*]3 Su bardağı un
[*]1 Su bardağı süt
[*]Yarım su bardağı su
[*]1 Yemek kaşığı şeker
[*]1,5 Tatlı kaşığı toz kuru maya
[*]1 Su bardağı süt (mayayı ıslatmak için)
[*]1 Tutam tuz
[/list]
Malzemeler (2)
[list]
[*]1 Su bardağı süt
[*]Yarım su bardağı zeytinyağı
[*]1 Yumurta
[*]Yarım çay kaşığı karbonat
[*]Tuz
[*]1 Su bardağı un (boza kıvamına gelinceye kadar, gerekirse ilave edebilirsiniz)
[/list]
Malzemeler (3) (Sert)
[list]
[*]2 Su bardağı un
[*]1 Tatlı kaşığı sıvıyağ
[*]1 Bir su bardağından bir parmak fazla süt
[*]1 Tatlı kaşığı şeker
[*]1 Fiske tuz
[*]2 Yumurta
[*]1 Paket kabartma tozu
[/list]
Hazırlanışı:
[list]
[*]Mayayı bir su bardağı ılık su ile ıslatıp kabarması için bekleyin.
[*]Maya kabardıktan sonra bütün malzemeleri çırpma kabına alıp, homojen ve boza kızamında bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
[*]Karışımın üzerini bir bez veya streç film ile örterek bir saat kadar bekletin.
[/list]
[url=http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/10/kreptas-ekmegi-hazirlik1.jpg][img(150,150)]http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/10/kreptas-ekmegi-hazirlik1-150x150.jpg[/img][/url] [url=http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/10/kreptas-ekmegi-hazirlik2.jpg][img(150,150)]http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/10/kreptas-ekmegi-hazirlik2-150x150.jpg[/img][/url] [url=http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/10/kreptas-ekmegi-hazirlik.jpg][img(150,150)]http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/10/kreptas-ekmegi-hazirlik-150x150.jpg[/img][/url]
[list]
[*]Teflon tavayı ocağa alın ve ısıtın.
[*]Karışımdan büyükçe bir kepçe ile alarak ısınmış tavanın ortasına dökün ve eşit olarak dağılmasını sağlayın.
[/list]
[url=http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/10/kreptas-ekmegi-hazirlik5.jpg][img(300,225)]http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/10/kreptas-ekmegi-hazirlik5-300x225.jpg[/img][/url]
[list]
[*]Hamurun iki yüzünüde pişirdikten sonra tavadan alın.
[*]Sıcakken tereyağı veya istediğiniz başka bir margarin ile yağlayıp arzunuza göre peynir veya başka bir harç koyarak sarın.
[url=http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/10/kreptas-ekmegi-hazirlik3.jpg][img(300,225)]http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/10/kreptas-ekmegi-hazirlik3-300x225.jpg[/img][/url]
[*]Bütün karışımı bu şekilde hazırladıktan sonra bütün ekmekleri tekrar tavaya alıp ısıtın.
[*]İster dilimleyerek isterseniz bütün olarak servis yapın.
[/list]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



AKITMA(KREP-TAŞ EKMEĞİ) Empty
MesajKonu: Geri: AKITMA(KREP-TAŞ EKMEĞİ)   AKITMA(KREP-TAŞ EKMEĞİ) EmptyPerş. Nis. 29 2010, 04:20

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
AKITMA(KREP-TAŞ EKMEĞİ)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» baltacı ekmeği
» ÇERKEZ EKMEĞİ (PASTA)
» krep tarıfı
» KREP PASTASI
» krep namaz baş örtüsü 2

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: yöresel yemekler-
Buraya geçin: