KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Davet Pilavı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hypnose87
CO ADMIN
CO ADMIN
hypnose87



Davet Pilavı Empty
MesajKonu: Davet Pilavı   Davet Pilavı EmptyCuma Mart 12 2010, 01:56

[font:e57c=Palatino Linotype][b][i][size=21][color:e57c=#4169e1]Davet Pilavı


[img(200,150)]/borcam_200x150_davetpilavi.jpg[/img]" target="_blank" rel="nofollow">http://img.ekolay.net/kadin/images/yemek/borcam_200x150_davetpilavi.jpg[/img]


[/color][/size][/i][size=12]Malzemesi:[/size][/b]

[/font][font:e57c=Palatino Linotype][size=12]Nohut : 1 su bardağı
Pirinç : 2 su bardağı
Soğan : 2 adet
Domates : 3 adet
Sivribiber : 3 adet
Patlıcan : 4 adet
Kuzu eti : 500 gr.
Su : 2 su bardağı
Katı yağ : 3 çorba kaşığı
Et suyu : 3 su bardağı
Ayçiçek yağı : 1 su bardağı
Karabiber : 1 çay kaşığı
Tuz : Yeterince


[b]Tarifi:[/b]

Nohutu bir gece öncesinden (ya da en az 6 saat önce) bol soğuk su ile ıslatarak şişmeye bırakın. Üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile tencereye koyun. Bir taşım kaynatıp köpüğünü alarak yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzdürün. Pirinci ılık suda 15 dakika bekletin. Nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayın ve bir süzgece çıkarın. Soğanları ince ince kıyın. Domateslerin arkalarına artı (+) biçiminde birer kesik atın , kaynar suya batırıp çıkararak kabuklarını soyun, küp küp doğrayın. Biberleri, saplarıyla tohumlarını temizleyip, ince ince doğrayın. Eti 2 bardak su ile birlikte başka bir tencereye koyun. Bir taşım kaynatıp köpüğünü alın. Ateşi kısıp, kapağını kapatın, etler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Katı yağı ayrı bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Biberleri ve domatesleri ekleyip, 3-4 dakika daha kavurmayı sürdürün. Etleri ve nohutları da katıp, karıştırın. Tuzunu ve biberini ayarlayın. Ateşi kısıp, kapağını kapatarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Et suyunu bir tencerede kaynatın. Tuzunu ayarlayıp, pirinci salın. Yeniden kaynatıp, ateşi kısın. Kapağını kapatarak, pirinçler suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Ateşten alın. Fırınınızı 180 C’ ye getirip ısıtın. Önceden sap kısmını alıp, ½ cm. kalınlığında uzunlamasına dilimlediğiniz patlıcanların üzerlerine tuz ve biraz su serpin, süzgece koyarak 20 dakika acı suyunu atması için bekletin. Yıkayın ve süzdürün. Tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında. her iki yanı altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Süzdürerek yağdan çıkarıp üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa aktarın. Tencerenin ağzına bir kağıt havlu yerleştirin. Kapağını kapatarak yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın. Borcam oval tencere içine, patlıcan dilimlerini uzunlamasına yan yana dizin. Ortasına hazırladığınız pilavı bastırarak doldurun. Tencerenin kapağını kapatarak tersyüz edin. Davet pilavinizi fırına sürüp, yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından alıp, sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...[/size][/font]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



Davet Pilavı Empty
MesajKonu: Geri: Davet Pilavı   Davet Pilavı EmptyPerş. Nis. 29 2010, 17:46

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Davet Pilavı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sebzeli Bulgur Pilavı
» İç Pilavı
» Bulgur Pilavı
» Perde Pilavı
» Ali Paşa pilavı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: Pilav ve Makarnalar-
Buraya geçin: