KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Rus Mutfağı- Proski

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hypnose87
CO ADMIN
CO ADMIN
hypnose87



Rus Mutfağı- Proski Empty
MesajKonu: Rus Mutfağı- Proski   Rus Mutfağı- Proski EmptyC.tesi Mart 20 2010, 23:41

[b][color:710b=#000080]Malzemeler:

Hamuru için:
1 kg. un
400 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
5 adet yumurta
7 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı toz biber
2 yemek kaşığı domates salçası

Harcı için:

1 su bardağı rende beyaz peynir
Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz



Yapilisi:
Derin bir kabın içine un konur ve oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin de eklenip, yumurtalar kırılır.
Yumurtaların üzerine de maya ve tuz eklenir.
Son olarak toz kırmızı biber ve salça da eklenip, iyice yoğurmaya başlanır.

Hamur; kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve iyice pürüzsüz bir kıvam alincaya değin yoğrulur. Bunun sonucunda kırmızı renk bir hamur elde edilir. Sonra tek bir top haline getirilir, üzeri hafif nemli bir bezle kapatıldıktan sonra 1 saat kadar bekletilir.
Mayalanıp kabaran hamur greyfurt büyüklüğünde bezelere ayrılır.
Mutfak tezgahının üzeri hafifçe unlanarak hamur bezesi oklava ya da merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında yufka gibi açılır. Sonra da bir su bardağı veya çay bardağı ağzıyla kesilip, yuvarlak hamurlar çıkarılır. İsteğe bağlı olarak, proşkiler bu şekliyle de fırına verilip, pişirilebilir. Ya da her bir hamurun ortasına peynirli maydanozlu harçtan konarak tıpkı poğaça gibi kapatılır. Üzerine yumurta sürülmeden, yumuşak margarinle yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. 175 dereceye ayarlanmış fırında en az 30 dakika kadar pişirilir. Davetlerde çorba yanında da ekmek yerine sunulabileceği gibi çay, kahve yanında da ikram edilebilir.[/color][/b]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



Rus Mutfağı- Proski Empty
MesajKonu: Geri: Rus Mutfağı- Proski   Rus Mutfağı- Proski EmptyPerş. Nis. 29 2010, 04:18

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
hypnose87
CO ADMIN
CO ADMIN
hypnose87



Rus Mutfağı- Proski Empty
MesajKonu: Geri: Rus Mutfağı- Proski   Rus Mutfağı- Proski EmptySalı Tem. 06 2010, 07:59

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Rus Mutfağı- Proski
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Danimarka Mutfağı-Frikadeller
»  CİĞER KEBABI - Urfa Mutfağı
» Sultan’ın Mutfağı - Özlem Kumrular
» Peynirli Sufle Fransız Mutfağı
» İspanya Mutfağı -Pirasa Köftesi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: yöresel yemekler-
Buraya geçin: