KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 ETİMEK TATLISI ( YALANCI EKMEK KADAYIFI)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



ETİMEK TATLISI ( YALANCI EKMEK KADAYIFI) Empty
MesajKonu: ETİMEK TATLISI ( YALANCI EKMEK KADAYIFI)   ETİMEK TATLISI ( YALANCI EKMEK KADAYIFI) EmptyCuma Mayıs 07 2010, 04:23

[img]http://img03.blogcu.com/images/l/e/z/lezzetmutfagiarsiv/etimekli_1242595490.jpg[/img][size=12][font:b685=Arial Black][color:b685=#ff0000]MALZEMELER:
[/color]1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su

[/font][/size][size=12][font:b685=Arial Black][color:b685=#ff0000]KREMASI İÇİN
[/color]2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 litre süt

[/font][/size][size=12][font:b685=Arial Black][color:b685=#ff0000]ÜZERİ İÇİN:Etimekleri tek sıra olarak kare borcama dizelim...

Şekeri tencereye alıp şeker eriyip altın sarısı bir renk alana kadar yakalım

Üzerine suyunu ekleyelim[img]http://www.blogcu.com/kaynak/img/blogcontent/smilie/excl.gif[/img] Yanmış şekerin üzerine suyu çok dikkatli dökün sıçrar ve suyu şekerin üzerine dökünce şeker beton gibi sertleşir endişelenmeyin su kaynamaya başladıkça erir sakın olmadı diye telaşlanmayın Bu bilgi ilk defa yapanlar içindi....

Sonra o şerbeti 1-2 dakika kaynatıp kaynar kaynar etimeklerin üzerine dökelim.Ancak yumuşar etimekler....

Krema malzemelerini tencereye alıp kremasını pişirelim ve hemen onuda sıcak sıcak etimeklerin üzerine dökelim....

Sonra tatlımızın sıcaklığı gidince dolaba alalım ve tatlımızı soğumaya bırakalım....

Kremşantiyi sütle çırpıp soğuyan tatlının üzerine sürelim.İstediğimiz gibi süsleyip servis yapalım alıntı
[/color]1 kutu kremşanti
2 su bardağı soğuk süt[/font][/size]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ETİMEK TATLISI ( YALANCI EKMEK KADAYIFI)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» PANDİSPANYA TATLISI ( SÜNGER TATLI,YALANCI EKMEK KADAYIFI
» ekmek kadayıfı
» YALANCI EKMEK KADAYIFI
» Etimek Tatlısı
» Etimek Tatlısı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: kek,pasta ve tatlılar-
Buraya geçin: