KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 afyon lokumu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



afyon lokumu Empty
MesajKonu: afyon lokumu   afyon lokumu EmptySalı Mayıs 25 2010, 02:18

[color:dcb3=#663333][font:dcb3=times new roman][b][i][size=21]Malzemeler[/size][/i][/b][/font][/color][color:dcb3=#663333][font:dcb3=times new roman][size=21][i]:[/i]
[i]1 lt süt[/i]
[i]1 yumurta sarısı[/i]
[i]1/2 su bardağı nişata[/i]
[i]1/2 su bardağı un[/i]
[i]1 su bardağı şeker[/i]
[i]1 tatlı kaşığı tereyağ[/i]
[i]1 paket Gurme Vanilya[/i]
[i]1/2 su bardağı hindistan cevizi[/i]
[i]1 paket krem şanti[/i]
[/size][i][size=21]1/2 su bardağı süt[color:dcb3=#663333][font:dcb3=times new roman][b][i]Yapılışı[/i][/b][/font][/color][/size][color:dcb3=#663333][font:dcb3=times new roman]
[size=21][i]Sütümüzü ve şekerimizi ocağa koyuyoruz.[/i]
[i]Kaynamadan önce 1-2 su bardağı sütü başka bir kaba alıyoruz.[/i]
[i]Un, nişasta, yumurta sarısını bu süt ile hızlıca çırpıp yavaşça tencerede kaynamak üzere olan süte katıp çırpma teli ile çok hızlı çırpıyoruz.[/i]
[i]KArışım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp, tereyağ ve vanilyayı ekleyip mikser ile 1 dakika kadar çırpıyoruz.[/i]
[i]Hemen tatlımızı dökeceğimiz borcamı hazırlıyoruz. Borcama hindistan cevizini serpiyoruz. Borcamın tabanı tamamen hindistan cevizi ile kaplanmalı.[/i]
[i]Ardından muhallebimizi hindistan cevizi ile kapladığımız borcama döküyoruz.[/i]
[i]Muhallebimiz soğurken krem şanti ve sütü çırpıp buzdolabında bekletiyoruz.[/i]
[i]Krem şanti ve muhallebi tamamen soğuduğunda, krem şantiyi çook ince bir tabaka halinde kremanın üzerine sürüyoruz.[/i]
[i]Kremşantinin üzerine fındık/antep fıstığı ya da tercih ettiğiniz herhangi bir lezzeti serpebilir, ya da rulo yaptığınızda lokumun ortasına tane olarak da koyabilirsiniz.[/i]

[i]Gelelim rulo haline getirmeye...[/i]
[i]Ben dikdörtgen borcamı enlemesine tutup, 1 cm lik şeritler halinde dilimliyorum tatlıyı.[/i]
[i]Sonra da tekerlek gibi yuvrayıp rulo haline getiriyorum.[/i]
[i]Kağıt kek kapsüllerine ya da tabaklara yatırarak alıyoruz lokumumuzu.[/i]

[i]AFİYET OLSUN!alıntı[/i][/size][/font][/color][/i]
[i][size=21]Damla çikolata/ badem / antep fıstığı/ ceviz / fındık[/size][/i][/font][/color]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
afyon lokumu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» afyon lokumu
» Aşk lokumu tarifi
» Sadrazam Lokumu..
» SADRAZAM LOKUMU
» muzlu Sadrazam Lokumu (resimli)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: kek,pasta ve tatlılar-
Buraya geçin: