KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 zeytinyağlı taze fasulye

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
sirinadmin
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
sirinadmin



başarı
başarı:
zeytinyağlı taze fasulye Imgleft2/2zeytinyağlı taze fasulye Emptybarbleue  (2/2)

zeytinyağlı taze fasulye Empty
MesajKonu: zeytinyağlı taze fasulye   zeytinyağlı taze fasulye EmptySalı Haz. 29 2010, 05:27

[url=http://1.bp.blogspot.com/_QhZkLmeLRm0/SLrOx53t33I/AAAAAAAABJo/qiBPq7MPgcI/s400/IMG_0027.JPG][img]http://1.bp.blogspot.com/_QhZkLmeLRm0/SLrOx53t33I/AAAAAAAABJo/qiBPq7MPgcI/s400/IMG_0027.JPG[/img][/url]
Lezzete ulaşmada ilk kural taze , kart olmayan kılçıksız fasulyeyi satın alabilmek. Tecrübeli hanımlar almadan önce fasulyeyi kırıp bakarlar, kolayca kırılıyorsa ve kılçığı yoksa alırlar.Sap kısmına da bakabilirsiniz, yemyeşilse tazeliğin göstergesidir. Boncuk , ayşekadın, çalı ... Bu fasulye çeşitlerinin hepsinden de taze ve kılçıksız olmak koşuluyla güzel yemek yapılır:

[color:c0d6=#003300][b]Boncuk fasulye[/b][/color] iri taneli ve kısadır , ikiye üçe bölünerek pişirilir, taneleride ayrılarak yemeğe karıştırılabilir.
[color:c0d6=#003300][b]Ayşekadın fasulye[/b][/color] enlidir ve taneleri çok iri değildir, rengi sarımsıdır, pişirirken önce boydan ikiye dilimleyip sonra, dilimleri bölmek gerekir.
[color:c0d6=#003300][b]Çalı fasulyesi[/b][/color] (sırık fasulye ) çekirdekli değildir,yumuşaktır, uzun boyludur. Dilimlemeden ve bölmeden pişirilebilir.
[color:c0d6=#003300][b]Şeker fasulye[/b][/color], kısa, çekirdeksiz ve inceciktir, bölmeden pişirebilirsiniz.

Mevsiminde ve taze aldığınıza emin olduğunuz fasulyeleri ayıklamadan önce yıkayın.Uçlarını elinizle veya bıçak yardımıyla temizleyerek - varsa kılçıklarından arındırın . Fasulyenizin türüne göre dilimleyin.
1 kg fasulye için 2 baş iri soğanı yemeklik doğrayın. Tencerenizin dibine önce 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağını koyun . Sonra doğranmış soğanları , en üste fasulyeyi yayın, iki tatlı kaşığı tuz ve 2 adet kesme şeker koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika, arasıra karıştırarak pişirip , fasulyelerin renginin koyulaşmasını bekleyin. Soğanlar görünmez olup, fasulyeler tamamen koyu yeşile dönüp , yemek hacimce küçüldüğünde , rendelediğiniz 1 kg domatesi koyun, harlı ateşte birkaç taşım kaynatın.
Şimdi en önemli noktaya geldik, tencerenin kapağını kapatmadan önce , yemeğe su eklemeniz gerekiyor. [b]Asla [/b]fazla su eklemeyin, fasulye pişerken kendi suyunu bırakıyor bu nedenle gereğinden fazla koyarsanız yemeğiniz lezzetsiz olur. Yemeğinize yarım su bardağı su koyup kapağını kapatın , ateşi kısın ve 40 -50 dakika kadar pişirin ve ateşi kapatmadan önce fasulyelerin diriliğini kaybettiğine emin olun. Yemeği, pişirdiğiniz tencerede soğutun. Tadını alması için bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yanına taze nane yapraklarıyla süslenmiş cacık yapmayı unutmayın.

alıntı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://minikkelebekler.yetkin-forum.com
hypnose87
CO ADMIN
CO ADMIN
hypnose87



zeytinyağlı taze fasulye Empty
MesajKonu: Geri: zeytinyağlı taze fasulye   zeytinyağlı taze fasulye EmptySalı Eyl. 21 2010, 21:09

saol
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
AkideŞekeri
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
AkideŞekeri



zeytinyağlı taze fasulye Empty
MesajKonu: Geri: zeytinyağlı taze fasulye   zeytinyağlı taze fasulye EmptySalı Eyl. 21 2010, 21:12

emeğine sağlık çok güzel görünüyor tşkler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
zeytinyağlı taze fasulye
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» taze fasülye çorbası
» taze fasülye turşusu
» zeytinyağlı taze barbunya
» zeytinyağlı çalı fasülye
» zeytinyağlı ayşe kadın fasülye

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: zeytinyaglılar-
Buraya geçin: