KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Tepsi Kebabı(Urfa usulü)

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
nesko
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
nesko



başarı
başarı:
Tepsi Kebabı(Urfa usulü)  Imgleft2/2Tepsi Kebabı(Urfa usulü)  Emptybarbleue  (2/2)

Tepsi Kebabı(Urfa usulü)  Empty
MesajKonu: Tepsi Kebabı(Urfa usulü)    Tepsi Kebabı(Urfa usulü)  EmptySalı Ağus. 24 2010, 11:53

Tepsi Kebabı(Urfa usulü)

[img]http://resim.nefisyemektarifleri.net/2010/08/tepsi-kebabi2.jpg[/img]


Malzemeler

1 kilo patlıcan
1 çorba kaşığı sıvı yağ

Köftesi için;
500 gram kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça,biraz da biber salçası ekleyebilirsiniz
tuz,isot ve karabiber

Hazırlanışı
Soğanı rendeleyin.Kıyma,salça,tuz,isot ve karabiberi ekleyip yoğurun.
Patlıcanları 3 parmak eninde kesin.Bir patlıcan büyükçe köfte şeklinde dizin.Ortasına domatesleri dilimleyin.Elinize sıvıyağa batırın patlıcanların üstüne sürün.Bunun nedeni evdeki fırınlarda pişirdiğimiz için üstleri kurumasın.220 veya 250 derecelik fırında patlıcanlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.Alt ve üst ayrı pişirilen fırınlarda ilk 30 dakika sadece alttan pişirip sonra üstünü yakın.Yaklaşık 1 saat içinde pişiyor ama patlıcanların pişip pişmediğini kontrol edin.Taş fırın bulma şansınız varsa 30 dakika içinde yemeğiniz servise hazır olacaktır.
NOT;Şanlıurfa’da bu yemeğe soğan ve salça koyulmuyor ama ev fırınlarında et kuruduğu için ben koyuyorum.Etin içine değil ama servisinde kuru soğan kesilip dürüm yapılıyor.Sizde servis yaparken kuru soğan ve lavaşla yaparsanız çok lezzetli olduğunu göreceksiniz.

Soğanı rendeleyin.Kıyma,salça,tuz,isot ve karabiberi ekleyip yoğurun.Patlıcanları 3 parmak eninde kesin.Bir patlıcan büyükçe köfte şeklinde dizin.Ortasına domatesleri dilimleyin.Elinize sıvıyağa batırın patlıcanların üstüne sürün.Bunun nedeni evdeki fırınlarda pişirdiğimiz için üstleri kurumasın.220 veya 250 derecelik fırında patlıcanlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.Alt ve üst ayrı pişirilen fırınlarda ilk 30 dakika sadece alttan pişirip sonra üstünü yakın.Yaklaşık 1 saat içinde pişiyor ama patlıcanların pişip pişmediğini kontrol edin.Taş fırın bulma şansınız varsa 30 dakika içinde yemeğiniz servise hazır olacaktır.NOT;Şanlıurfa’da bu yemeğe soğan ve salça koyulmuyor ama ev fırınlarında et kuruduğu için ben koyuyorum.Etin içine değil ama servisinde kuru soğan kesilip dürüm yapılıyor.Sizde servis yaparken kuru soğan ve lavaşla yaparsanız çok lezzetli olduğunu göreceksin


alıntıdır...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
tebessüm
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
tebessüm



başarı
başarı:
Tepsi Kebabı(Urfa usulü)  Imgleft2/2Tepsi Kebabı(Urfa usulü)  Emptybarbleue  (2/2)

Tepsi Kebabı(Urfa usulü)  Empty
MesajKonu: Geri: Tepsi Kebabı(Urfa usulü)    Tepsi Kebabı(Urfa usulü)  EmptySalı Ağus. 24 2010, 21:23

ohhh çok güzel görünüyo tşkler ablam...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tepsi Kebabı(Urfa usulü)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Urfa Usulü Kazan Kebabı
» URFA' NIN PATLICAN KEBABI
»  CİĞER KEBABI - Urfa Mutfağı
» kazan kebabı[ urfanın patlıcan kebabı ]
» EV USULU ISKENDER

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: yöresel yemekler-
Buraya geçin: