KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 kazan kebabı[ urfanın patlıcan kebabı ]

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



kazan kebabı[ urfanın patlıcan kebabı ] Empty
MesajKonu: kazan kebabı[ urfanın patlıcan kebabı ]   kazan kebabı[ urfanın patlıcan kebabı ] EmptyPerş. Ekim 22 2009, 00:07

[font:add2=arial black,avant garde]r[img]http://www.blogcu.com/kaynak/img/blogcontent/smilie/huh.gif[/img][/font]
[img(465px,466px)]http://img03.blogcu.com/images/l/e/z/lezzetmutfagiarsiv/kazankebabi_1242936315.jpg[/img]

[font:add2=arial black,avant garde][size=25]MALZEMELER:
500 gr ince uzun patlıcan
500 gr kıyma
1 ortaboy soğan
3 tane sivribiber
2 tane kırmızı biber büyükse 1 tanede olur
1 büyük domates
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
2 diş sarımsak
karabiber,pulbiber,tuz
1 fincan sıvıyağ ( bu benim tercihim)

YAPILIŞI:

Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra resimde görüldüğü gibi
bir parmak enliliğinde dilimliyoruz ama alt taraflarını koparmadan.

Patlıcanlarınız çok uzunsa ortadan ikiye bölebilirsiniz...
Kıymayı yoğurma kabına alıp içine diğer malzemeleri çok ince
şekilde doğruyoruz.Baharatlarını,yağını ve salçalarını ekleyip
köfte gibi yoğuruyoruz......

Dilimlediğimiz patlıcanların arasına bu harçtan köfte gibi doldurup tencereye diziyoruz.Bütün patlıcanları bu şekilde yaptıktan sonra
Yarım bardak kadar su ekleyip ocağın altını yakıyoruz.....

Kaynamaya başladıktan sonra çok kısık ateşe alıp yaklaşık
2 saat kadar pişiriyoruz.Ama çok kısık ateşte.....

Arada kontrol etmekte fayda var.Yemek biraz dinlendikten
sonra pilavla beraber servis yapın.Muhhhhteşem bir ikili oluyor.
[/size][/font]
[img]http://img03.blogcu.com/images/l/e/z/lezzetmutfagiarsiv/kazankebabi1_1242936342.jpg[/img]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



kazan kebabı[ urfanın patlıcan kebabı ] Empty
MesajKonu: Geri: kazan kebabı[ urfanın patlıcan kebabı ]   kazan kebabı[ urfanın patlıcan kebabı ] EmptyPerş. Nis. 29 2010, 04:21

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
kazan kebabı[ urfanın patlıcan kebabı ]
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Urfa Usulü Kazan Kebabı
» Patlıcan Kebabı Tarifi
» URFA' NIN PATLICAN KEBABI
»  Koca kazan geç kaynar
» Bahar kebabi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: yöresel yemekler-
Buraya geçin: