KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Arpa Şehriyeli Dana Eti netten

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
AkideŞekeri
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
AkideŞekeri



Arpa Şehriyeli Dana Eti        netten Empty
MesajKonu: Arpa Şehriyeli Dana Eti netten   Arpa Şehriyeli Dana Eti        netten EmptyPaz Ağus. 29 2010, 00:18

[size=18][color:887c=black][font:887c=Times New Roman]750 gram parça dana eti
• 2 su bardağı arpa şehriye
• 1 su bardağı zeytinyağı
•1 baş soğan
• 1 baş sarımsak
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI: Büyük kuşbaşı doğranmış et, küçük küp küp doğranmış soğan, çentiklenmiş sarımsaklar, salça, baharat, tuz, zeytinyağı kapama tasına konarak iyice harmanlanır Üzerine güveç kapatılıp ters çevrilir, güvecin yanlarından 3 su bardağı su salınır Tasın üzerine bir taş konur Kapama, odun ateşinin üstüne konan sacayağında 3 saat kadar yavaş yavaş pişirilir Kapama tasının kenarından güvecin içine sızan et suyuna 1 bardak kaynar su eklenerek içine ılık suda bekletilmiş, süzülmüş arpa şehriye konur ve tasla güvecin arasındaki boşluğa yayılması sağlanır 20 dakika daha közde tutulan güveç ateşten alınır ve üzerine bir kapak konup sofra bezine sarılarak 15 dakika dinlendirilir Kapama tas[/size]ı kaldırılara[/color]k sıcak servis yapılır[/font]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Arpa Şehriyeli Dana Eti netten
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Arpa Şehriyeli Dana Eti
» Tel Şehriyeli Pilav
» Çin Usulü Dana Yahni
» Arpa Aşı Çorbası
» dana rosto

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: et yemekleri-
Buraya geçin: