KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Pasta Süsleri-Resimli anlatim

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
sirinadmin
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
sirinadmin



başarı
başarı:
Pasta Süsleri-Resimli anlatim  Imgleft2/2Pasta Süsleri-Resimli anlatim  Emptybarbleue  (2/2)

Pasta Süsleri-Resimli anlatim  Empty
MesajKonu: Pasta Süsleri-Resimli anlatim    Pasta Süsleri-Resimli anlatim  EmptySalı Ara. 28 2010, 05:41

Artık evinizde de butik pastalardaki gibi süsler yapabileceksiniz. Eliniz alışıncaya kadar, biraz zorlanabilirsiniz; ama yılmazsanız çok hoş süslemeler yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker
- Üzeri yağlanmış yuvarlak tahta bir kaşık sapı



Yarım su bardağı toz şekeri, kalın tabanlı bir tencerede, orta harlı ateşe koyun. Arada bir karıştırarak, şekerin erimesini sağlayın. Şeker kahverengi-altın rengi karışımı bir hale gelmeli.



Ardından kalan yarım su bardağı şekeri de, erimiş şekerin içine katın ve yavaşça karıştırın. Önceleri biraz koyu kıvamlı ve pütürlü gibi gelebilir, ama bir süre sonra kıvamı çok incelecektir.



Şeker iyice sıvılaşana ve koyu kahve bir renk alana kadar pişirmeye devam edin. Zaten ortama karamel kokusu yayılacaktır. Resimdeki hale gelince, daha fazla ateşte tutmayıp bir kenara alın. Çok da fazla tutarsanız acılaşacaktır. Şimdi en önemli kısım geliyor: Şekeri soğutmak. Oda sıcaklığına bağlı olarak 5-10 dakika boyunca soğutmak gerekebilir. Şekerin koyu bir kıvama gelmesini istiyoruz. Yani içine bir kaşık soktuğumuzda, kaşığı kaldırmak zor olmalı. Ama şekil veremeyeceğimiz kadar da sert olmamalı.



Şekeriniz çalışılabilecek bir kıvama geldiğinde, çevresine şekeri saracağınız kaşık sapını sıvı yağ ile iyice yağlayın. Bir kaşık ile, şekeri sapın çevresine sarın. Arada koparsa, koptuğu yerden yine başlayın. Bittikten sonra biraz sertleşmesini bekleyin ve çok dikkatle saptan ayırın.

ALINTI
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://minikkelebekler.yetkin-forum.com
tebessüm
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
tebessüm



başarı
başarı:
Pasta Süsleri-Resimli anlatim  Imgleft2/2Pasta Süsleri-Resimli anlatim  Emptybarbleue  (2/2)

Pasta Süsleri-Resimli anlatim  Empty
MesajKonu: Geri: Pasta Süsleri-Resimli anlatim    Pasta Süsleri-Resimli anlatim  EmptySalı Ara. 28 2010, 20:42

teşekkürler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Pasta Süsleri-Resimli anlatim
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» su böreği ,resimli anlatım
» Tunus işi resimli anlatım
» makreme---resimli anlatım
» Tığ işi ile boncuk örmek ( resimli anlatım )
» Ponpon Yapımı (Resimli Anlatım)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: kek,pasta ve tatlılar-
Buraya geçin: