KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 su böreği ,resimli anlatım

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
sirinadmin
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
sirinadmin



başarı
başarı:
su böreği ,resimli anlatım Imgleft2/2su böreği ,resimli anlatım Emptybarbleue  (2/2)

su böreği ,resimli anlatım Empty
MesajKonu: su böreği ,resimli anlatım   su böreği ,resimli anlatım EmptyPtsi Ocak 04 2010, 04:33

[url=https://2img.net/h/oi40.tinypic.com/33cb4h3.jpg[/IMG][size=18][/url] [url=https://2img.net/h/oi40.tinypic.com/33cb4h3.jpg[/IMG]https://2img.net/h/oi40.tinypic.com/33cb4h3.jpg[/IMG[/url][url=https://2img.net/h/oi40.tinypic.com/33cb4h3.jpg[/IMG]][img]https://2img.net/h/oi44.tinypic.com/35bceup.jpg[/img] [img]https://2img.net/h/oi42.tinypic.com/fkv6oi.jpg[/img]
[font:de8f=Times New Roman]Evet su böreğimiz çok meşhur ve yöresel böreklerimizdendir.Tadı da çok güzeldir.[/font]
[font:de8f=Times New Roman]Bu güzel böreği annemle beraber yapmıştık, sizler için yapma aşamasında en ince ayrıntısına kadar resmini çektim umarım açıklayıcı olmuştur:) Sözüm olduğunda sözüm yemekliydi erkek tarafı şehir dışından geldi.Menüde su böreğimizde vardı.Yiyenler çok beğendi.
Rabbim'e şükürler olsun Mevlam izin veriyor bizde yapıyoruz.Hamd olsun.
[/font]
[font:de8f=Times New Roman]MALZEMELER[/font]
[font:de8f=Times New Roman]4 yumurta[/font][/size][/url]
[font:de8f=Times New Roman][size=18]3 yemek kaşığı yoğurt[/size][/font]
[font:de8f=Times New Roman][size=18]1 su bardağı su yada süt[/size][/font]
[font:de8f=Times New Roman][size=18]Bir miktar tuz.[/size][/font]

[font:de8f=Times New Roman][size=18]YAPILIŞI:[/size][/font]
[font:de8f=Times New Roman][size=18]Yumurtaları kır.Suyu ve yoğurdu koy tuzunu at.
[/size][/font]
[size=18][img]https://2img.net/h/oi43.tinypic.com/10pa9vs.jpg[/img]
[/size][font:de8f=Times New Roman][size=5]Göz kararı ununuda ilave edip ele yapışmayacak şekilde sert bir hamur olması lazım.Sert derken iycede sert demiyorum onuda artık siz ayarlarsınız.[/size][font:de8f=Times New Roman][size=18]Bu şekilde bir süre yoğur.Yoğurduktan sonra hasıl yap.
[/size][/font][/font][size=18][img]https://2img.net/h/oi40.tinypic.com/2vwa4ac.jpg[/img] [img]https://2img.net/h/oi41.tinypic.com/2ilinbr.jpg[/img]
[/size]
[size=18][font:de8f=Times New Roman]NOT:HASIL fazlaca yoğurmak demek memleketimizde hasıl denir:).Hamuru anneciğim yoğurdu ve hasıl yaptı beraberde haşladık.Ben tek haşlıyayım dedim ama yok beraber haşlayalım dedi:)[/font][/size]
[font:de8f=Times New Roman][size=18]Tepsimiz orta boy ise hamurumuzu 12 bezeye ayır.Not:Bizim 11 beze çıktı.[/size][/font]

[font:de8f=Times New Roman][size=18]Tepsimiz büyük boy ise hamurumuzu 14 bezeye ayıralım.[/size][/font]
[font:de8f=Times New Roman][size=18]Bezeleri Yarım saat bu şekilde dinlendir.Dinlenirken üstleri resimdeki gibi örtülü olmalı.
[/size][/font]
[size=18][img]https://2img.net/h/oi40.tinypic.com/o50p02.jpg[/img]
[/size][size=18][font:de8f=Times New Roman]Daha sonra hepsini ince bir şekilde aç.Resimdeki gibi yufkaları koy.
[/font][img]https://2img.net/h/oi41.tinypic.com/2d8f8l3.jpg[/img]
[/size][font:de8f=Times New Roman][size=18]Açma işlemi bittikten sonra yufkaların hepsini üst üste koy.[/size][font:de8f=Times New Roman][size=5]İlk açtığımız yufkamızı kuru bir şekilde yağlanmış tepsimize serelim.
[/size][/font][/font][size=18][img]https://2img.net/h/oi41.tinypic.com/jb2z5j.jpg[/img]
Bir taraftanda göz kararı margarinimizi,sıvı yağımızı vede tereyağımızı tencereye koyup eritelim.Resimdeki gibi . Sizler için bununda resmini çektim. [img]https://2img.net/h/oi41.tinypic.com/r6zggz.jpg[/img]

[/size][size=18][font:de8f=Times New Roman]Resimdeki gibi yufkalarımızı dörde keselim, suda haşlamak için dörde kesiyoruz.Yalnız 3 hamurumuzu kesmiyoruz çünkü onları kuru seriyoruz yapma aşamasında aşağıda resimli olarak anlatılmıştır.
[/font][img]https://2img.net/h/oi42.tinypic.com/107719f.jpg[/img]
[img]https://2img.net/h/oi44.tinypic.com/1zcoa4y.jpg[/img]
[/size][size=18][font:de8f=Times New Roman]Kaynamış suyumuza kestiğimiz hamurlarımızı haşlayalım.Not özellikle su kaynamış olmalı,yufkamızıda haşlarken ocağımızın altı yüksek ateşte yanmalı.Haşlama suyuna yeterince tuz atmayı unutmayalım.
[/font][img]https://2img.net/h/oi40.tinypic.com/ualgp.jpg[/img]
[font:de8f=Times New Roman]Haşladığımız hamurumuzu kelkürle alıp bir leğen soğuk suya haşlamış olduğumuz yufkamızı atıp çıkaralım.[/font] Not:Yufkalarımızın diğer yarısını haşlarken soğuk suyumuzu değiştirmeyi unutmayalım.Çünki soğuk suyumuz ısınıyor.Bu yüzden değiştiriyoruz.[img]https://2img.net/h/oi43.tinypic.com/11liec5.jpg[/img]
[/size][size=18][font:de8f=Times New Roman]iliştirden de resimdeki gibi süzüp tepsimize serelim.
[/font]
[img]https://2img.net/h/oi44.tinypic.com/29ghl5j.jpg[/img]
Her iki sırada bir eritmiş olduğumuz yağımızı yufkalarımızın üzerine resimdeki gibi 2 şer kaşık yağlayalım.
[img]https://2img.net/h/oi39.tinypic.com/102woxt.jpg[/img]
[/size][size=18][font:de8f=Times New Roman]Yarı hamurumuzun haşlaması bittikten sonra.Yine bir tane kesilmemiş yufkamızdan serelim. lorumuzu koyalım.
[/font]
[img]https://2img.net/h/oi41.tinypic.com/2vuj3vd.jpg[/img]
Lorumuzun üzerinede kesmediğimiz yufkalarımızdan bir tanesini kuru bir şekilde haşlamadan serelim.
[img]https://2img.net/h/oi41.tinypic.com/2q01zwn.jpg[/img]
Bu aşamada bittikten sonra haşlama işlemine geçebilirsiniz.Haşlamış olduğumuz yufkalarımızın [/size][size=18][font:de8f=Times New Roman]serme işlemide bittikten sonra tekrar en üstede 2 kaşık eritilmiş yağımızdan ekelim.Daha sonra parmağımızla hamurlarımızın kenarını güzelce yağlayıp.
[/font][img]https://2img.net/h/oi44.tinypic.com/35bh94n.jpg[/img]
[/size]
[font:de8f=Times New Roman][size=18]180 derece ısıtılmış fırında kızartalım.[/size][/font]
[font:de8f=Times New Roman][size=18]AFİYET OLSUN…[/size]
[/font]

[img]https://2img.net/h/oi40.tinypic.com/16m3dir.jpg[/img][/QUOTE]


En son toprak tarafından Ptsi Ocak 04 2010, 04:44 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : yazı boyutu düzenleme)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://minikkelebekler.yetkin-forum.com
tebessüm
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
tebessüm



başarı
başarı:
su böreği ,resimli anlatım Imgleft2/2su böreği ,resimli anlatım Emptybarbleue  (2/2)

su böreği ,resimli anlatım Empty
MesajKonu: Geri: su böreği ,resimli anlatım   su böreği ,resimli anlatım EmptyPtsi Ocak 04 2010, 04:46

bunu tek kişiyle yapmak çok zordur biz annemle yaparken kaç kişiyle yaparız teşekkürler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
tokatlı
SADIK ÜYE
SADIK ÜYE
tokatlı



su böreği ,resimli anlatım Empty
MesajKonu: Geri: su böreği ,resimli anlatım   su böreği ,resimli anlatım EmptySalı Ocak 05 2010, 00:02

çok leziz görünüyo emeğine sğlık
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
su böreği ,resimli anlatım
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Laz Böregi (RESIMLI)
» makreme---resimli anlatım
» Tunus işi resimli anlatım
» gül poğaca tarifi resımlı anlatım
» Pasta Süsleri-Resimli anlatim

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: hamur işleri-
Buraya geçin: