KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 laha na turşusu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



laha na turşusu Empty
MesajKonu: laha na turşusu   laha na turşusu EmptySalı Kas. 17 2009, 20:45

[b][url=http://www.nepisirsem.com/YemekTarifleriArama.aspx?yemek=Lahana]Lahana[/url] [url=http://www.nepisirsem.com/YemekTarifleriArama.aspx?yemek=Tur%u015fusu]Turşusu[/url] [/b]

[img(250,187)]_180x180_4.jpg[/img]" target="_blank" rel="nofollow">http://nepisirsem.s3.amazonaws.com/yemek_180x180_4.jpg[/img] [b][u]Malzemeler [/u][/b]
Beyaz lahana, sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir miktar nohut

[b][u]Yemeğin Tarifi [/u][/b]
Turşuluk olarak küçük, sıkı kelle yapan, beyaz lahanalar kullanılır. Lahanaların dış yaprakları temizlendikten sonra kelleler en az dörde bölünür veya çok iri olarak doğranır. Bir kaç yerinden bıçak sokularak delinir. Turşu kabına yerleştirilmeleri sırasında sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir miktar nohut ilave edilebilir. Bunların miktarı, turşuyu yiyecek kişilerin isteğine göre değişir.

Üzerine lahanaları bastıracak bir ağırlık konulduktan sonra, turşu kabı %6 tuzlu salamura ile doldurulur. Lahanadaki şeker miktarı yeterli olduğundan, şeker ilavesi gerekmez.
Turşunun yenilme olgunluğuna geldiği, tad ve koku daki değişmeyle birlikte, beyaz rengin sarı-beyaza dönmesi,lahana yapraklanının kırılma özelliğini yitirerek,esnekiik kazanmasıyla anlaşılır.
Lahana turşusunun tuz oranı, diğer turşulardakinden az olduğu için, olgunlaştıktan sonra fazla bekletilmeden yenilmelidir.
Lahana turşusu yukarıda anlatılan şekilde yapılırsa da, evlerde şöyle de kurulabilir:
Lahana, daha önce sebzesi yenmiş turşuların suyuna konur. Bu şekilde turşunun erken olgunlaşması sağlandığı gibi, eski turşunun suyu da değerlendirilmiş olur. Kullanılacak turşu suyunun üzerinde maya zarı olmamalıdır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



laha na turşusu Empty
MesajKonu: Geri: laha na turşusu   laha na turşusu EmptyPerş. Nis. 29 2010, 17:43

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
laha na turşusu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Gelin Turşusu
» Pancar Turşusu
» patlıcan turşusu
» Lahana Turşusu
» domatesli acı bıber tursusu

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: turşu tarifleri-
Buraya geçin: