KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 diyarbakır çöreği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



diyarbakır çöreği Empty
MesajKonu: diyarbakır çöreği   diyarbakır çöreği EmptyPtsi Kas. 30 2009, 05:22

[url=http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/10/diyarbakir-coregi.jpg][img(500,375)]http://www.tarifsepeti.com/wp-content/uploads/2008/10/diyarbakir-coregi.jpg[/img][/url]
Bu tarif Antalya’dan Ayşe ablama ait, Rahmetli eşi Diyarbakır’da görevliyken öğrendiği tariflerden biri, yakında bu tariflerden birkaç tane daha paylaşacağım sizlerle . Tuzluları seviyorsanız mutlaka deneyin, değişik bir tat, daha önce hazır olarak aldığım birşeye çok benziyor ama bir türlü çıkaramadım. Dondurucuya atıp, gerektiği zamanlarda fırında ısıtarak veya kendi kendine çözülmesini bekleyerek tüketebilirsiniz, tadı hiç değişmiyor,kesinlikle kurtarıcınız olacaktır.
Malzemeler:
[list]
[*]1 Buçuk yemek kaşığı çörek otu
[*]1 Yemek kaşığı mahlep
[*]1 Litre süt
[*]1 Paket yaş maya ya da 1 Buçuk yemek kaşığı kuru maya
[*]1 Paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
[*]Yarım çay bardağı zeyinyağı
[*]Tuz
[*]Üzeri için yumurta sarısı
[/list]
Hazırlanışı:
[list]
[*]Mayayı ılık sütte eritin.
[*]Bütün malzemeleri geniş bir kapta karıştırın ve aldığı kadar un ile yoğurun.
[*]Kabın üzerini ıslak bir bez ile örtün ve hamur mayalanıp iyice kabarıncaya kadar bekletin.
[*]Hamurdan bir parça alıp elinizle uzun bir diktörgen elde edin ve bıçak yardımıyla eğik diktörtgenler elde edecek şekilde yan, yan parçalar kesin (resimdeki gibi) ya da istediğiniz başka bir şekilde yapabilirsiniz.
[*]Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
[*]Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.
[/list]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



diyarbakır çöreği Empty
MesajKonu: Geri: diyarbakır çöreği   diyarbakır çöreği EmptyPerş. Nis. 29 2010, 04:20

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
diyarbakır çöreği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Zeytinli Ay Çöreği
» Diyarbakır Genel Bilgiler
» paskalya çöreği tarifi
» Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bir çok il de özellikle Van, Bitlis ve Diyarbakır’da yapılan farklı bir tarifmiş kayganak. Püf noktası omletin pekmezinin bol olması.

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: yöresel yemekler-
Buraya geçin: