KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 SARMISAK TURŞUSU:

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



SARMISAK TURŞUSU: Empty
MesajKonu: SARMISAK TURŞUSU:   SARMISAK TURŞUSU: EmptyPtsi Kas. 30 2009, 06:06

[url=http://img1.blogcu.com/images/c/u/b/cubuktursusu/sarmisak.jpg][img]http://img1.blogcu.com/images/c/u/b/cubuktursusu/sarmisak.jpg[/img][/url]
[font:df32=Verdana]


20 baş sarmısak [/font]

[font:df32=Verdana]2 su bardağı sirke
8 dal kereviz[/font]

[font:df32=Verdana]su
kaya tuzu

Uygun büyüklükteki bir kavanoza kabukları soyulmuş temizlenmiş sarmısakları doldurun. 6 dal kereviz ilave edin. Turşu suyunu bir litre başına 6 çorba kaşığı kaya tuzu ve 1 bardak sirke olacak şekilde hazırlayarak kavanozları doldurun. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatıp serin ve güneş görmeyen bir yerde 15-20 gün bekletin.Sarmısak Turşunuz hazır.Afiyet olsun[/font]

Di ğer Tarif



[font:df32=Verdana][b]SARMISAK TURŞUSU: [/b][/font]

[font:df32=Verdana]
Malzeme Yarım kilo sarmısak, 1 su bardağı sirke. 1 silme yemek kaşığı kaya tuzu, 1-2 sap kereviz yaprağı, 3-4 sap dereotu.
Yapılışı Sarmısakların kabuklarını ayıklayın. Kaynar suda bir dakika bekletin, süzün ve kurulayın. Aralarına kereviz ve dereotu yapraklarını koyarak sarmısak dişlerini kavanoza yerleştirin. Diğer yandan sirke ve tuzu birkaç dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Sirke ve tuz karışımını soğuduktan sonra sarmısaklann ustünü örtecek şekilde kavanoza boşaltın. Kuru ve az ışık alan bir yerde bir ay süre ile bekletin.Sarmısak Turşusunu tek başına veya yeşil zeytinin yanında servis yapın, salataları süslemek için kullanın[/font]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



SARMISAK TURŞUSU: Empty
MesajKonu: Geri: SARMISAK TURŞUSU:   SARMISAK TURŞUSU: EmptyPerş. Nis. 29 2010, 04:19

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
SARMISAK TURŞUSU:
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sarmısak(Sarımsak) Turşusu
» Lahana Turşusu
» havuç turşusu
» PATLICAN DOLMASI TURŞUSU
» MANTARLI ZEYTİN TURŞUSU

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: yöresel yemekler-
Buraya geçin: