KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 PATLICAN DOLMASI TURŞUSU

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



PATLICAN  DOLMASI TURŞUSU Empty
MesajKonu: PATLICAN DOLMASI TURŞUSU   PATLICAN  DOLMASI TURŞUSU EmptyPtsi Kas. 30 2009, 05:59

[b][url=http://cubuktursusu.blogcu.com/patlican-dolmasi-tursusu/4343880][/url][/b]








[url=http://img2.blogcu.com/images/c/u/b/cubuktursusu/patlicandolmasi1.jpg][img]http://img2.blogcu.com/images/c/u/b/cubuktursusu/patlicandolmasi1.jpg[/img][/url]

PATLICAN DOLMASI TURŞUSU


1 kg. küçük körpe patlıcan
1 Baş sarımsak
8 - 10 Dal lahana yaprağı
2 Adet havuç
2 Adet etli kırmızı biber
2 Çorba kaşığı kaya tuzu
1 Çorba kaşığı limon tuzu
Sirke
Su
maydanoz sapı

- Patlıcanlar yıkanır, baş kısımları kesilir, kaynamakta olan limonlu suya patlıcanlar atılır, yarım olarak haşlanır.
- Sudan çıkan patlıcanlar, tepsi gibi düz bir zemine dizilir, üzerine acısı çıkması için ağırlık konur. Bu şekilde 1 gece bekletilir.
- Ertesi günü tuzla ovulmuş ince, kıyılmış lahana, kırmızı biber, havuç, bir kaç diş sarımsak , acısı çıkmış ortası karnıyarık gibi yarılmış patlıcanlara doldurulur.
- İçi doldurulmuş patlıcanlar maydanoz saplarına sıkıca sarılarak bağlanır.
- Kavanoza aralarına dövülmüş sarımsak konarak, patlıcan dolmaları yerleştirilir.
- Patlıcan dolması dizilmiş kavanozun yarısına sirke diğer yarısına su konur.
- Sirke ve su kavanozdan, çukur bir kaba boşaltılır, üzerine kaya tuzu ve limon tuzu konur iyice karıştırılır.
- Tuzlu karışım, kavanozda bulunan patlıcanların üzerine dökülür.
- En üste iyi yıkanmış taş gibi bir ağırlık konur, kavanozun kapağı sıkıca kapatılır.
- Patlıcan dolmaları turşu suyunu çok çabuk çeker, bu yüzden turşuyu kurduktan 5 gün sonra kavanozun eksilen kısmına sirke eklenir.

Not: Turşu yaparken mutlaka kaya tuzu kullanılmalıdır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



PATLICAN  DOLMASI TURŞUSU Empty
MesajKonu: Geri: PATLICAN DOLMASI TURŞUSU   PATLICAN  DOLMASI TURŞUSU EmptyPerş. Nis. 29 2010, 04:19

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
PATLICAN DOLMASI TURŞUSU
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» patlıcan turşusu
» patlıcan dolması
» TOP PATLICAN DOLMASI
» Nohutlu,mercimekli,bulgurlu patlıcan dolması ...
» laha na turşusu

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: yöresel yemekler-
Buraya geçin: