KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Laz Böregi (RESIMLI)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hanife1
prenses
prenses
hanife1



Laz Böregi (RESIMLI) Empty
MesajKonu: Laz Böregi (RESIMLI)   Laz Böregi (RESIMLI) EmptyPerş. Ekim 15 2009, 20:52

[b] [/b]















google_protectAndRun("render_ads.js::google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);






[b][url=http://www.resimliyemektariflerim.com/hamur-isleri/laz-boregi.html]Laz Böregi[/url][/b]

Yazan: Admin Tarih: Sep 6th, 2009 | Kategori:: [url=http://www.resimliyemektariflerim.com/category/borek-tarifleri]Börek Tarifleri[/url], [url=http://www.resimliyemektariflerim.com/category/hamur-isleri]Hamur İşleri[/url]


[b][img(458,372)]http://www.resimliyemektariflerim.com/wp-content/uploads/2009/09/laz-böreği.jpg[/img][/b]


[b]Malzemeler[/b]


[list]
[*]1 adet yumurta
[*]3 çorba kasigi sirke
[*]1 su bardagi su
[*]1 su bardagi süt
[*]3,5 su bardagi un
[*]1 çay kasigi siviyag
[*]Tuz
[/list]
[b]Muhallebisi için[/b]


[list]
[*]3 çorba kasigi pirinç unu
[*]3 çorba kasigi nisasta
[*]3 çorba kasigi un
[*]1 su bardagi seker
[*]5 su bardagi süt
[*]2 adet yumurta
[*]50 gram tereyagi
[*]1 tatli kasigi karabiber
[/list]
[b]Serbeti için[/b]


[list]
[*]3 su bardagi seker
[*]3,5 su bardagi su
[*]1 tatli kasigi limon suyu
[/list]
[b]Hazirlanisi[/b]


Pirinç unu, nisasta, un, seker, süt, yumurta, tereyagi bir tencereye konularak kisik ateste kaynayana kadar pisirilir. En son 1 tatli kasigi karabiber eklenerek bir kenarda sogumaya birakilir. Hamuru için ise; yumurta, sirke, su, süt, siviyag, tuz ve un eklenerek yumusak bir hamur elde edilir. Iyice yagrulup 1-2 saat bekletilir. Hamur 30 adet parçaya ayrilir. Parçalar pasta tabagi büyüklügünde açilarak aralarina nisasta serperek 15 tanesi üst üste koyulur. Firin tepsisi kadar açilir. Açilan hamur yaglanmis firin tepsisine konulur. Sogumaya birakmis oldugumuz muhallebi tepsiye esit sekilde yayilir. Diger hamurlarda ayni sekilde açilarak muhallebinin üzerine konulur. En üst yufkanin üzerie kare kare kesilerek, kizdirilmis tereyagi üzerine gezdirilir. Önceden isitilmis 180 derecelik firinda üstü kizaran kadarpisirilir. Serbeti hazirlamak için; toz seker ve su tencerede kaynatilir. Limon suyu eklenip, bir tasim daha kaynatildiktan sonra atesten alinir. Firindan alinan börek sogumaya birakilir. Serbet ilikken böregin üzerine dökülür
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



Laz Böregi (RESIMLI) Empty
MesajKonu: Geri: Laz Böregi (RESIMLI)   Laz Böregi (RESIMLI) EmptyPerş. Nis. 29 2010, 03:32

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Laz Böregi (RESIMLI)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» su böreği ,resimli anlatım
» domateslı bayıldım böregı resımlı
» laz böreği
» puf böreği
» YALANCI SU BÖREĞİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: hamur işleri-
Buraya geçin: